January 31, 2010

TeslianS to UiTM S.Alam & IPBA

Date : 29 January 2010

We stated our journey at 7 A.M. It was so hard for all the girls to wake up ( I Guess). Actually, we supposed to be on the bus fit at 6 A.M but the process of financial taking such a long time. There are some students who can't join the rest during this trip. They are Aisyah Jalil, Zida , Sunira , Wan Nur Aisyah, Syaima Insyirah, Wan Amiruddin SEROCK, Reza.. ( these are the names that i could remember).

IPBA

Its so hard for the driver [POK SU] to find the right way to IPBA. Bdw, I don't really mind as I got the chance to visit UM for the second time in my entire life. Love it!! Then, with the help from our senior, AFIQ. We ( The girls' bus) managed to be there earlier than the other bus. But we were too late. I can see from their faces that we had made them waiting for a long time. Noe how I felt??? JERK..HOT..hehe

There, we met SYAHMI, our ex-classmate, AFIQ & YUSRY ( these pak cik were studying in UiTM Kuantan).

here are some pictures taken at IPBA.



UiTM Shah Alam

NAIM HANAFIAH was there and he was the first person welcome us to the faculty. We were so ecxited to see him whom are getting darker n SLIMMER ( is it??)
We really enjoy to join TESLIANs from Shah Alam. Can I Just Skip the events?? I would love to write about Beatbox Boy. Although i'm not really into him but i'm so surprise with all the responses from the girls. A girl who sat beside me on the bus keep screaming his name.. BEATBOX!! BEATBOX!!! bdw, that not his name say... Its MEGAT~ Izwani got the attention by talking to MEGAT.. haha... they were schoolmates. Dunt get them wrong.

here are some photos taken at UiTM Shah Alam


 p/s : Zack is my old friend from SMKA Sheikh Abdul Malek. That couple in yellow dress are Wani & Megat( Beatbox boy)

January 27, 2010

i.hurt.u

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

SAYA DAH SAKITKAN HATI KAWAN-KAWAN SAYA...

Sorry sgt3x..

I'll cry when I feel there no one beside me to support me anymore....
I'll cry when everything is out of control....
I'll cry when I can't stop myself hurting my friends.....
I'll cry when I can't control myself...
I'll cry when everyone seems to ignore me.....
I'll cry when I feel that my family being so selfish....
I'll cry when my friends don't want to talk to me....
I'll cry when friends refuse to appologize me....
I'll cry when my best friend ignore me....
I'll cry whenever I feel like crying....
I'll cry when people insult me....
I'll cry when I being bullied....
I'll cry when I can't be good to my mother....

& Thats me.... If U can't see me crying because of those reasons, believe me....
Deep inside, my heart cries....

I wont cry because of a man for no big reason... but I'll cry if I fight with my friends because of that man...
I wont cry if my friends refuse to go out with me.... but I'll cry if they refuse to talk to me...


Life Is Simple..
But it comes with trouble and also happiness...
Try to find the happiness instead of trouble...
Appreciate of what U have today instead  of praising what u dont have...

^_^

I feel so sad today coz I cant be a good friend~
Sorry.....


January 26, 2010

Perempuan Cantik Vs Perempuan XCantik

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

HOMESTAY AL-ISLAM


Jeng..jeng.. jeng...
Siyesly, ni betol au...
HukHuk....
Feel free to ask me bout this~
Especially to those who would love to visit TERENGGANU....

this is simple homestay....

with 2 beds
1 dining room
1 toilet

This HOMESTAY nearby to

PANTAI BATU BUROK
TAMAN SYAHBANDAR
HOTEL GRAND CONTINENTAL
STADIUM

CONTACT :

AMNAH : 013-9306485
AIN : 017-9332996

Cebisan Kenangan


ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasih-Nya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain di bayangan mata
detik waktu yg berlalu
menjadi memori kau dan aku

sewaktu kita bersama saling setia menimba ilmu
tanpa mengeal erti penat jemu
igatkah kau lagi
kita bersama memijak onak duri
ditanah gersang mengutip semangat suci
kini segalanya tersurat dalam sanubari

bersabarlah dengan ketetentuan-Nya
ada rahmat yg tersembunyi
bertemu berpisah kerana Allah
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah
ku harap berulang lagi

January 25, 2010

Fakta Menarik

  • Jika anda menjerit selama lapan tahun, tujuh bulan dan enam hari, anda boleh menghasilkan tenaga yang cukup untuk memanaskan secawan kopi. 


  • Buaya tidak boleh menjelir dan menggerakkan lidahnya kerana organ itu melekat pada lelangit. 


  •  Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud tidak.


  • Orang lelaki mudah mendapat buta warna,10 kali ganda berbanding wanita. 


  • Terdapat banyak spesies labah-labah yang sanggup mengorbankan tangan dan kaki utk dimakan anak-anaknya yang baru menetas. Langkah ini adalah utk mengelakkan anak-anaknya itu daripada memakan sesama sendiri. 


  • Manusia akan hidup lima setengah minit lebih lama bagi setiap
batang rokok yang tidak dihisap.


  • Air liur manusia dikatakan sangat mujarab untuk mengubati luka dikulit atau terbakar. 


  • Berat otak manusia hanya dua peratus daripada berat badan tetapi ia menggunakan 25 peratus oksijen yang disedut semasa berehat atau tidur. 


  • 98% dari perkosaan dan pembunuhan dilakukan oleh keluarga dekat atau teman korban.


  • Hampir semua lipstik mengandung sisik ikan.


  • Gerakan Bruce Lee sangat cepat sehingga mereka harus melambatkan filam agar kita dapat melihat semua gerakannya.


  • Buku Guinness Book of Records memegang rekor sebagai buku yang paling banyak dicuri dari perpustakaan.


January 22, 2010

::sahabat seperjuangan::


Ingatlah sahabat…
Bunga itu menguntum indah,
Menyeri dan mekar memerah,
Dipuji dengan berbagai-bagai madah,
Esoknya bunga itu gugur ke tanah,
Serpih demi serpih ia punah,
Tanpa daun dan kelopaknya musnah.


Sahabatku…
Engkau bukan layu seperti bunga,
Dan aku bukan kumbang yang akan mengambil madunya,
Lambang bunga lambang sementara cuma,
Tetapi perjuangan kita tiada penghujungnya,
Daerah kita bukan daerah cinta,
Bukan masanya untuk memujuk kasih asmara,
Tiada senda gurau memanjang yang meleka,
Kerana kita dalam memperjuangkan agama.


Sahabatku..
Disini uda dan dara telah berkubur,
Kita bina atasnya jihad yang subur.

Ingatlah sahabat…
Bumi kita bumi yang payah,
Penuh peluh, air mata dan mungkin darah,
Bila kita jejak tapaknya perlu punyai wadah,
Ikuti dibelakang ulama’ supaya tak goyah,
Bila dikatakan pada mu: Perjuangan itu amat susah,
Kau katakanlah kembali: Aku mengharap hanya keredhaan dari Allah.


Sahabatku…
Semalam telah layu sekuntum bunga,
Telah gugur dari jambangannya,
Tetapi itu bukan perjuangan kita,
Bukanlah itu sebagai lambangnya,
Mulut telah kaku untuk bertanya,
Hati malu untuk memikirkannya,
Tidak seperti dahulunya,
Kita kuat berhujah dan bersuara.


Ingatlah sahabatku..
Kerana dulu dan kini kita tetap seorang mujahid,
Yang merindukan dan memburu syahid,
Maaf kiranya tuturku yang pahit.

Senyumlah sahabat..
Senyumlah dan serilah wajah,
Walau pudar dan hambar datang tak sudah,
Belajarlah menjadi seorang mujahid dan mujahidah,
Doaku agar kita berani seperti HAMZAH,
Malah punyai semangat seperti Sumaiyah. 


_________________
jadilah sahabat yang baik…
Memang sudah menjadi fitrah semulajadi manusia ingin berkawan dan bersahabat.
Sahabat sejati ialah yang sentiasa bantu membantu dalam mengerjakan kebaikan dan mencegah kemungkaran.

Binalah nilai seorg sahabat yg baik..

January 21, 2010

My Love-UiTMKtn

Less than 3 MONTHS!!!!
Or can I say....
Next 2 Months....
Or even....
This March....
Its Over~
Hurm.....
PE YANG OVER??
^_^
Our sweet memories in UiTM Kuantan 2~


Dedicated to : Sahabat & Teman2 Seperjuangan

Msg:
Ak Syg Korang!!! With all my heart!! I'm so happy being here with you guys...
Xtau cam ne nak face Final Exam..
Dah nampak terang kite akan berpisah~
Different courses choosen... Different band achieved... Different pointer scored....
Pape pun, msg2 da usaha... Cume ak harap kwn2 xgive up~ W/pun ade yg mungkin xdpt smbg degree TESL.. mesti korang ad rezeki kat lain lagi.. insyaAllah... Selalu la berdoa... Kat sini byk mende ak blaja... Yang penting sem 2 ni byk gile ak involved lam pape aktiviti... I'm so proud of myself... Tp sebenarnye tu la menyakitkan.. I've hundred friends here yang terpaksa ak say Goodbye nanti... Hurm, mesti penat... (hehe)
Tp harap sgt kwn2 yang stay sini akan ingat ak lagi...  Dan kwn2 yang akan melangkah ke degree pun hrp2 la still contact.. Tp kalo korang lupe pun nak wat cam ne... ^_^ Even kwn2 skool menengah pun ade yg cam tuh kan.. ape tah lg kite yang bru knl less than a year neyh....

Suke dpt Ayien jadik roomate.. Gile2x.... Haha.. Mmg la alim.. tp dia xskema tau!!!

haha... nak tau sal dia sile g bloG die....

Kwn2x TESL C!!!!!
Jgn lupe ak!!!!!

I HEART U GUYS!!!!


BANG BIL-BELL-D.A-NOREEN-SERAF-RIDZ-SEROCK-REYZA-KEROL-KEREY-JOE-ZUHDI-ECAH-MIRAH-AMA-SYA-DAYAH-SHEDAR-RAP-MISS J-ATEN-NADIA-JA-MIRA MIRONG-WANI-RAZWA-MIEJAH-MARYAM-AYIEN-AIENA-NANI-WAN NUR

January 20, 2010

SAHABAT SEJATI

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya 



Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi