March 25, 2013

First day for my Fifth Semester.

Assalamualaikum.


It's my FIFTH semester.

What should I say ? Happy ? Grateful ? Sad ? Overwhelm ? Excited ? Well, its mixture of all these. Day first for my short semester, I have learnt a lot. I'm taking Microteaching and Counseling and Guidance with Madam Izlin and Madam Shabina separately. These two lecturers are very nice and I'm excited to gain knowledge from them thou I did feel a lil bit takuuuut *gaya Sara Syahira*. Within 7 months I will end up studying here. 
I WAS so excited to begin this new semester but as I each time I came back home, I feel  a lil bit sad. This is the first time I came back as the earliest person among my room mates. I miss to share stories with Ayu, miss to mengadu with Kak Na. 


House was so messy since we were so busy back then. Projects --> Final --> International trip --> Holiday --> New semester --> NO ONE !!

I don't want to go out. I came back earlier instead of spending time in MSU. I thought I will clean up this house but as I entered the room I feel lonely and I just hope either Kak Na or Ayu or Kak Ha were there. 

WHY I need them to this extend ? Sebab selalu bila start sem atau balik dari cuti yang panjang, perasaan homesick ni memang akan selalu ada. Selalu FA yang jadi tempat aku mengadu, tapi hari tu dia dah sound skali, so tak berani nak mengadu. 

Aku " FA, sedih la.. tak tau nape "
FA : "Aku rasa mu ni setiap kali balik dari cuti mesti jadi gini. Bukan sekali tapi sokmo dh"

Debuussshhhhhhh... 

Terasa tuh.. Kurang-kurang kalau homesick ada room mate tp kali ni apa pun tak ada. Nak pergi library amek past year question pun terasa lemah je kaki. So, I decided to go to my cousin's house. Tengok cerita korea yang episod akhir tuh. "STAY WITH ME, MY LOVE".


p/s : Jom jaga diri kita... hurm, terasa banyak pulak silap yang dah di buat. Off to kazen's house with love.

March 22, 2013

MSU International Edu-Expedition to Guangzhou,China

Assalamualaikum.. :)

Thanks for dropping by my belog.. ^_^

Last week , my friends and I went to Guangzhou, China for a community service event under Penyayang Club. It was a bout 4-5 days.

We are proud to be here ^_^
Most of the participants are among MSU facilitators including our beloved president and his ass ; Abg Taufiq and Kak Fyena. Glad to have them in this trip since Abg Taufiq has spend too much time in German.

There, we were accompanied with three tour guides (they're very nice except for Mr-so-called-Fathil). Abg Wan , Kak Rabiatul and Abg Harith. One thing I dislike about Abg Harith sebab dia punya perangai sijibik macam Fathil, pulak tu muka same and suka annoyingkan aku tak kira masa. *dush dush*.



Ada la satu ketika tu sibuk2 beli luggage ngan si Myka ni, dengan konfiden pergi kat tempat yang dah dijanjikan tu. Alih-alih sorang pun tak ada. Gelisah Allah je yang tau, nak nanges pun ada tapi sib bek si Myka ni macam cool sikit. Dah penat berjalan tu berenti kat kedai cina (nama pun kat China kan). Pastu Abg-muka-cam-Fathil ni pun muncul and sampai nak naik bus tu seronok dia duk marah aku.

HUH !!!!!!!!~ Kelakar pun ada sebenarnya, sebab dia ni memang sebijik cam Fath tu. Kasar ! Selamba badak tolak ak pegi seat tepi *masa tu duk seat blakang*. Kalau dia tu Fathil dah lama ak sepak skali (garang kan?)

Pemandangan dari cable car :)


But at the end of the day, we had so much fun! Kami pergi Yun Tai Garden, Guangzhou Ocean World, Masjid Sahaba Abi-Waqqas, naik cruise at Pearl River and macam-macam lagi tempat menarik kami pergi.

Moment yang paling best adalah bila Ain, Sab and Zuzu sama-sama menjejakkan kaki ke Makam sahabat nabi tu. Sayu sangat rasa hati. Kami ke sana untuk community service. yang paling kelakar bila Sara Syahira sakan main ngan anak-anak kecil. Dia dah boleh jadi mommy kut tp kalau keluar perangai budak-budak dia tu.. out :o

Banyak lagi story, tp tak terasa nak bercerita atas sebab-sebab tertentu.

Saya tak tau patut cakap or tak tapi saya tetap nak cakap,,hihi :B Saya ni bukan lah baik sangat and saya tak nak jadi jahat. Thanks sebab sentiasa prihatin and I appreciate having these kind of people in my life.

with my girls ^_^


p/s : Jgn pernah lupa saya dalam doa anda :D

  

March 6, 2013

Last peyper Semester 5 at #MSU.

Assalamaualaikum... !!!! ^_^

I'm so happy since I've reached Terengganu this morning. Thanks to Konsortium #Mutiara for the safe journey!

It's my third year in MSU and I can't wait to complete my degree within months from now on. amin amin amin ! *walaupun dah mula rasa berat hati sikit.

Everything being planned by Allah anyway, kita just berdoa saja! Doa yang terbaik untuk saya, awak dan mereka-meraka. amin!

#ksm

Tak ada apa pun nak bercerita just nak berkongsi gambar my #ksm... kawan sampai mati, yang agak lawak !! Oppsss, btw, what's KSM ? it's Kawan Sampai Mati.. who are in #ksm ? for me .. I can say that most of the facilitators in MSU are in #ksm since we are a big family.. and I love my family so much.

How it's being crated? Let me tell you guys, nama ni kononnya dicipta masa Ain, Sab dan Alif panjat daki naik Gunung Merembun Berembun kat Genting Highlands hari tu. Kami tiga orang being together through out the journey. Thanks sangat kat Kak Sab sebab layan Ain yang memang tak reti nak diam ni. Then masa hiking tu, kami sembang-sembang lah. Usik Kak Sab dengan Aliff, ingat lagi ayat Kak Sab "You, kalau I kawen dgn Alif, you cari la bomoh," hahahahahaha lawaks !!

Officer plak suka gossip2, so I can still remember cakap kat mamat 'kacuk' ni "Alip, kita kawan sampai mati eh!,".... "sebab tak nak kawen punye pasal rela kawan sampai mati," So, acam tu la #KSM terhasil ! Lepas tu ada pertubuhan kecik utk #ASM (ni bg Abg F je) "Adik-adik sampai MAMP**" hahahahaha

-these are all the story of #ksm.. enjoy the photos below-







Ni sume adalah picha Putera Aliff bin Kadar Maidin yang dah siap di edit oleh adik Sabrina binti Afandi... nampak tak kat situ ? hahahaha Aliff and Kak Sab forever..


p/s : suddenly rasa sakit2 kat tangan kanan.. pergh! lebam !! lebam !! Grrr !! :B