December 28, 2010

kacak luar kacak dalam...

Hey si gadis ! penting ke kachak ? 
28 Disember 2010 - Satu rahsia yang selama ini dipegang rapi oleh seorang jejaka rahsia di MSU akhirnya terbongkar apabila salah seorang dari 'gundik-gundiknya' bertindak untuk membuka perihal masing-masing. Jejaka yang pastinya tidak lah terlampau hensem itu didapati telah 'memadukan' lima gadia ayu MSU selama lebih 6 bulan. Berita ini disampaikan oleh tuuuuuuuuuutttttt !!!!!

Persoalannya :

  • Ape ke bute tak sedo pakwe tuh playboy ?
  • Kesimpulan cite ni ape eh ?
  • Sampai tahap ni ke pompuan leh caya kat laki ?

Nasihat :
  • Bergaul lah dengan semua walau ada yang membenci.
  • Senyum lah =) Mungkin itu lebih mengeratkan persahabatan.
  • Kenal dulu hati budi baru involve in a serious relationship.
  • Perlu ke kapel ? (ni amal punya nasihat)

Tadi ada yang nak sangat ain tukar lagu. To that anonymous, ur request has been accepted =) i like this song so much ! and keep on smiling babe ! lurves each of u ♥♥♥

December 26, 2010

500 BLOG !


DiRi sAyEr  & tuJuaN jaDi bLogGeR :
a tesl student currently doing bachelor in tesl education at management and science university (msu) ! aiyok skipping plak. saya ni blogger tahap average. Mula-mula usha blog ni sejak tamat foundation and sejak deg ni jarang sangat update blog sebab celcom broadband sangat tak sayang kat saya. Tapi still tak boleh nak tinggal durratul-ain ni !Dan, im  very talkative, so at least dengan adanya blog kesayangan ni aku dapat luahkan segala jenis pemikiran aku dalam bentuk tulisan instead of talking, kan kan kan  (^_^) Tujuan jadi blogger sebab 
  • nak luahkan tentang segala macam hal.
  • nak berkongsi cerita dengan ramai orang including kawan2x yg mmg pembaca setia.
  • berkongsi apa aje dengan blogger lain. It's nice !


Simple nyer kak ain menaip !



Secara tak sengaja tahu pasal contest dari Abang Ben ni sebab ada yang baik hati berblogwalking ke blog saya ini =) a girl named m.i.m.i . berminat ? interested ? suka ? duka ? Sila klik SINI untuk link ke entry abang ben 10.

December 18, 2010

bila siswi-siswi dah mula ketagih

Ketagih giler ! Dan aku tak boleh salahkan mereka sebab aku pun faham pangai mereka yang ketagih ni ...



Ni la yang duk melanda housemates aku dan jugak aku sepanjang minggu ni >.< aku la yang score paling tinggi among diorang. Caranya, aku mintak adik aku aka housemate aku tolong skali cari. Tapi sekarang dia dah refuse tp pagi tadi aku dah rembat balik tahta aku..

Tu je aku nak bagitahu, walau sibuk main game aku tak abai study ok! Sikit-sikit ade la (^_____^) Sekarang tengah bergelut dengan MALAYSIAN STUDIES :(


p/s : Ramai orang paksa aku up8 blog, nnt ptg sket aku bgth criter gempak punye.. hehe yang bt aku tertenyum je arini.. :) nak g makan luuuu....

p/s ni sbnrnya asal dar POST SCRIPT...

p/s : xske setting blog ni... suwey

December 3, 2010

la tahzan ya ukhti

Bila Ain mula berbahasa Arab. . . ntah betul ntah tidak kan =)
Rindu plak nak blaja Arab, dulu time sekolah menengah asal masuk kelas B.Arab mata mesti ngantok +_+ Kawan-kawan sanggup datang umah nak menuntut dengan mak, ain pun join skaki tapi kelas bersms ade la. Kecian plak my mommy =_=' Nak marah pun anak sorang kan.. haha

La tahzan ! Minggu ni banyak sangat godaan . Dah lalai sikit2x tapi nasib baik tak melencung jauh lagi. Apa yang aku cakap ni? haha biar aku dan sahabat-sahabat je yang tahu and to all readers think positively ok.

Kenapa ain tulis la tahzan ? sebab selalu kawan-kawan cakap macam ni. Kat rumah pun ada banyak buku mama 'la tahzan' . Mungkin lain versi kot. Sikit pun aku tak usik. Malas nak membaca sebab my mom slalu summarize kan untuk ain.

Hati perempuan sangat sensitive kan? Yes ! Yup ! Saje nak cakap sal perempuan sebab ain perempuan. Tu bapoks bapoks out there please i'm begging you, jangan consider yourself as a girl, woman, lady or wut so eva ! disgusting (sorry~)

Bila cakap sal sensitive you guys must think bout boys, loves, crush ... kan kan kan? Tolong sikit eh ! buang kat tepi sume tuh (garang ni ... ) Neway, bukan garang cuma tegas, selalu orang cakap ain garang but actually tak pun. Mungkin sebab my face and I hardly smile.. haha

Ain tak tahu nak cakap macam mana ni sebenarnya ... :'(

KENAPA SELALU GIRLS YANG CULTURE SHOCK ?!
Pelik dan sangat tertanya-tanya ! I ada satu kawan yang culture shock few years ago, sekarang dia happy dengan hidup baru dia so LANTAK anda la ok! Sekarang sejak masuk msu makin banyak cite budak culture schock yang masuk lam lubang telinga ain ni. Masalahnya satu pun tak ada kes dari boys ! Boys, jangan nak bangga la ok! (kita debate next tyme)

Kenapa perlu cultural shock? KENAPA KENAPA ?!!!!









note : persoalan tak terjawab... p/s : bersahabat biar ikhlas !