March 25, 2011

Tips Rapatkan Persahabatan Jarak Jauh.

Ingat berchenta aje ada jarak jauh ?
oooh TIDAK !

Semalam ada sembang dengan kawan baik saya yang encem lagi jauuuh di Melaka. Dia cakap tak best berchenta jarak jauh. Kecian. Kecian. Tapi kalau hati dah sayang bleh je nak berchenta jarak jauh ke jarak dua depa ke. No prob.

Back to the main topic. PERSAHABATAN jarak jauh. Bukan senang nak pertahankan (tu pun kalau korang rasa nak la). Ain cuba bermacam cara untuk rapatkan hubungan kami walau kami jauh.  Bila dah jauh, tak boleh la nak lepak sama-sama. Tak boleh la nak g kelas sama-sama. Tak boleh la nak suruh bawak laptop pg kelas. Tak boleh la nak gedik-gedik sebelum lecturer masuk kelas. *opss...terlebey!

FACEBOOK.
 
Apa guna ada facebook kalau tak nak komen-komen dengan kawan-kawan lama. Kalau takat nak komen-komen and chat dengan budak serumah baik tak payah. (saya selalu gak buat ni). Selalu la singgah profile kawan-kawan. Macam ain, selalu jugak jenguk profileprofile kawankawan kat Melaka. Gedikgedik interrupt their status. Kadang-kadang tak paham pun apa diorang tulis. Kadang-kadang terasa gak macam 'diorang ingat aku ke ?,' *jawapan no komen. Yang paling best bila kita buat group untuk kitakita gossip. Macam group Foundation TESL Kuantan. *walaupun sy antara yang terakhir di invite =p

SKYPE.
Hari tu mintak Gajaanana buat skype and dia sangat dengar kata. Yang paling penting most of sister-sister howt dah ada skype. Semalam skype dengan kak anys di Nilai. sangat rindu. And to all, skype ni sangat la mudah! Dengan awek Zulhelmi aka Emi pun saya selalu skype. Macam tu la nak rapatkan hubungan kami ni. Ramai kawan-kawan kat Melaka tanya 'Since bila kau rapat dengan Wawa?' . wawa aka awek emi. =) Kami selalu skype and we chat a lot. So, xsalahkan walau kami sekali pun tak pernah jumpa. *hope dapat jumpa wawa on ur wedding day.hehe.


HANDPHONE.
Handphone sume dah canggih manggih. Tak macam handphone saya, Sony Ericsson je tau. *Sedey. Tapi ekpon saya kaler PINK. Korang ada ? :p Skali skala call la kawan-kawan yang jauh di mata. Paling tidak pun mesej la skeping due. *suddenly tingat kat Sya Kuantan. windu kamoo !





Ni saya tulis untuk kawankawan saya yang selalu singgah blog saya.
Sayang kamooo !!!

note : windu la kat budak tuuuuu =')