January 22, 2011

selangkah ke konsert Maher Zain.

Stadium Malawati Shah Alam.

Kenapa ain tak tahu my 'hero' nak buat konsert kat malaysia. Sangat tak up-to-date. (malu !) Nasib baik la pagi ni blogwalking kejap then terbaca pasal artikel maher zain nak nyanyi lagu InsyaAllah versi bahasa Melayu. Aiyooot. Mesti ramai makin sangkut ngan Maher Zain ni kan. Just tak sabar ! Nak sangat pergi konsert Maher Zain tapi lepas tengok picha ni. ternaganga kejap kitaorang.


-0-o- mesti tak nampak kan. Meh ain highlight sket. hUhUhU...

Ticket Price : 
RM 297.00
RM 253.00
RM 203.00
RM 103.00
RM 53.00
kalau saya spend untuk konsert ni tak shopping la saya minggu ni. RM53 tu macam bleh consider. Tapi tiba-tiba terlintas plak soalan ni.
'Ntah-ntah tiket dah habis tak?'

Ayooot. ain !!! hahaha. Bleh tak saya panjat aje stadium tu. Dah la dekat. tak pun saya tunggu aje abang Maher Zain kat depan apartmen saya =_='
Ada iras bakal suami saya tak ?

January 18, 2011

study = fail ---> sangat bijak.

Dua minggu ni sangat stress dengan mid sem exam, assignments, group task, finding new housemate (grrrr) and MARA loan. A bit grateful that I already have PTPTN loan but it's a bit 'cekik darah' is it. Need to work very hard to pay all the loans. I sacrifice a lot for this course.

Today, pergi MARA dengan Selipar Jepun Hijau (sila usha di fesbuk) dan Dia aka Halimatun Saadiah. Cun gilak nama kan. Berjalan dengan langkah yang laju dari PAS to SACC to Anggerik Mall (mall la sangat). Tapi semua usaha tak ada apa-apa hasil. Sebab tak dapat jugak tolong diorang dapatkan loan tu. Quota dah penuh and ain sangat terkilan dengan management MSU (nama je management and science university) =( . Tapi ain respect ngan kakak chubby chubby yang kat admin department (sorry malu nak tanya nama akak).
 
Tadi belek2x fesbuk baru then jumpa gambar ni. Ain dah study sakan untuk beberapa paper mid sem tau (beberapa je la) . Result tak tahulah macam mana. tapi kalo tak ok nampaknya kena cuba formula ni la kan. Ne tau dapat 4 felet ker... =_____=  
Ada bran?

January 10, 2011

i thought it should be faizal tahir

ana raffali ?
uh !
i thought her performance was so bad !
with that dramatic guy, hell no ok !

wuteva judges !

and one more thing , hafiz ? uh ! yuna is much more better !
aahhhhh.. wut eva

tapi faizal tahir mmg gempak habis... i like mia and LISA SURIHANI..

hehe.. ^_________________________________^

January 2, 2011

mainan budak-budak zaman sekarang.

Wau. Jangan pandang belakang congkak. Gasing. Galah Panjang. Teng-teng . Batu Seremban. Guli. Jala Itik 

Ada lagi ke budak-budak nak pandang permainan tradisi ni sume. Ntah-ntah congkak je kenal, tu pun sebab abang handsome; Ahmad Idham duk mengarah filem tu kan. Nanti buat filem jala itik pulak. Sebab saya pun tak pernah kenal game tuh.. =_=' hehe


Eh, asal plak favourite ain ni =_=' malu ah shaye (statement nak kne bunuh ngan tunang masing2x). Btw, both of them tak single ok. Like me ! 




Berbalik pada topik di atas dan juga gambar cun lagi menarik hati bebudak ni, adakah ni mainan budak-budak zaman sekarang ? (= adik-adik yang minat lagi teruja sila cekidout kat web INI. Actually, ain terpaksa buat assignment yang mana dipaksa madam diminda untuk dihantar di bilik madam di msu di shah alam (banyak plak di) pada 5hb Januari. Lagi berapa hari ye cik adik ? haaaaa, ni bukan kes kerja tertangguh ok cuma madam bagi 2 assignment dalam 1 masa. =_=' malas nak komen pape. Terus menaip walaupun jejari saya tak runcing macam awex fahmi aka apex. 

p/s : 2 bulan dah xbalik umah =_='

January 1, 2011

incik mamat pujaan malaya.

Pujaan malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati dihantu bayangan mu
Rindu termimpi tiap waktu
Ow ow woh
Cinta bercampur curiga
Kerna kau satu-satunya
Pujaan malaya
Hei sayang ku
Akulah pemuja mu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga
( ai yai yai yai )
Korus
Tiada apa dapat menghalang
Tiada kau aku gila bayang
Tiada cinta mu ku tak senang
Cemburu resah ku tak menentu
Diri mu segalanya sempurna
Oh kanda sungguh aku tergoda
Pujaan malaya
This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cinta mu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cinta ku
Come on my baby
Let’s get it on
Terbang cinta mu buat ku layang
Renyuk resah bila kau pujuk (Ow ow woh)
Mama bilang jangan ku percaya
Lelaki akan memuja hanya pada mulanya
Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana
Ulang korus
Cemburu
Ai yai yai yai
Resah ku tak menentu
Diri mu pujaan malaya
Sungguh ku tergoda
Bahagia

Incik mamat pujaan malaya. bertuahnya anda ! Jangan megah sudah k. To incik Amirul yg tengah belajar kat msu skunk ni. Sumpah saya tak pernah kenal anda tapi selalu dengar gossip pasal rambut anda macam sabut dari 'pUaN pP' and incik 'nAnA'. Untuk lecturer aka Sir Firdaus, gilak bertuah ramai peminat among the students ! Ops ! gossip tersebar sudey.

Enough with that (^__^) Just nak cakap shuke shangat lagu pujaan malaya ni. Ain ni tak berapa nak up-to-date coz baru je tahu shal lagu ni 2 minggu lepas kowt tu pun shebab adik gewdik yang kashik dengar. Ain tetap shuka shinger singer ni walau xboley shebut SSSS =) haaaaaaaaaaaa..


I'm Lee Min Ho's fan since nengok cite Personal Taste (sah-sah xup-to-date sbb tengok cita personal taste sebelum Boys Over Flower --(@ ) Ni due orang mamat pujaan malaya aka future boypren . uhuk ! Kalau LMH masuk minang shaye, suh mak time cepat-cepat ! (mimpi lagik.) Kim Hyun Joong ! ... I like both of them since BOF. Eh, tapi asal pulak rambut incik KHJ same cam dak psycho tu eh. Pape je la ! =_='