June 29, 2010

nak yang gempak takat siput sedut mekaceh la

aku memang tak ada mood sangat sangat nak berblogging and bengang sangat sangat tiap kali online sebabnya line kat sini slow giler! EDGE je kot ! Aku nak 3G laaaaaa bukan ciput cedut! tp tu pun nasib ada broadband aunt aku. Harap celcom aku ni memang mati mengidam aku nak online. Harap harap nanti sepuluh tahun lagi aku datang sini line dah ok!

Sorry ye aku tak dapat berblogwalking and no recent entry. Cam nyors je.

Lurve ya! Semoga kawan kawan yang senang berorientasi seronok selalu. Nanti aku kirim mutiara ye! haha




BROADBAND TERHANGAT!!!!!

June 24, 2010

Aku ndak tau apa itu bha

Bape hari dah ni aku tak update blog. Bukan apa, line kat papar ni macam tak elok je. Kalau KK ok la kot kan? Tak apa lah, nanti dah masuk uitm hari-hari aku nak update belog (berangan je).

Hari ni aku dah siap medical check up dan aku rasa kat Papar ni agak complicated. Mungkin sebab ni bukan kawasan bandar. Susah giler nak carik klinik tau ! Ndak tahu bha jalan sini. (**.) Betapa complicatednya tadi aku pergi Polyclinic and awek cun tu cakap " Ndak ada xray sini." Aku and mommy pun berjalan la ke klinik&surgeri Justin sebab dekat je and jawapan dia " Seminggu mau tunggu result." Mak datuk, aku dah nak flight 30hb ni. What to do bebeh? Then dengan kereta kembara tak berapa nak baru milik aunt aku tuh, aku pun memandai cari Klinik Mustapa. Aku bajet ar doctor dia ni ada iras-iras Dr Sheikh Muszaphar. Sekali bila aku masuk....

Memang iras pun! Iras datuk muszapo tepi rumah arwah nenek tokki I. (**,) Tapi thanks doctor sebab medical check up tadi tak beban langsung. Cuma ada budak Sabah tuh cam tau-tau je aku ni orang semenanjung. Aku pun boleh cakap sabah bha.

menyelit sket pakwe tamil hensem ni !! (nak bagitahu je aku ske nengok mamat ni blakon)

Dua hari kat sini aku dah kenal Papar, esok aku nak travel KK pulak. Lusa aunt aku nak bawak bermalam di Kundasang ( ke Kundasan?) Lantak la, tapi cam pelik je, apa tempat tu eh? Aku pun tak tahu.....

Pape pun...

JOM RONDA MALAYSIA BHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

June 21, 2010

Contest Mata Menawan



Sapa la pompuan ni duk baring kat entry ni ye.. Dia ni la penganjur contest mata menawan aka kawan ain di uitm kuantan. Bakal lawyer pun buat contest tau ! Kawan tetap kawan tak de maknanya akan menang tapi tetap akan cuba dengan hati and minda yang terbuka. Syarat dan hadiah adalah sungguh amat dan teramat gempak ! Laki pompuan sumer boleh join ok! sayang korang kalau korang jadikan i referral.. hehe

KLIK SINI untuk join contest menawan neyh !!

*******
--syarat--
1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
3. pastikan 1 gambar je taw..
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)

*******

Segala hadiah adalah berkaitan dengan kechantekan mata. Chantek macam mata fatenchumyl !

Di sini saya mengetag...

ainzulaikhas

Walau anda tak di tag.. join la jugat yer!

Gambar taruhan I?? Lupa pulak dah inilah dia...



Sy tahu pasal contest ni selepas godek2x di belog beliau. Kalau korang berminat silakan lah dan jangan lupa namakan Epy Ain sebagai referral korang yer!

dah godek-godek kat GB tetap tak boley dan saya sungguh pening dan saya sungguh tidak pink

Panjang gile tajuk. Sebenarnya saya tak paham nape tiba-tiba semalam tak boley pink ping entry saya. Saya cuma nak cakap saya suka pink

(--__--)


T___________T

Sebelum ni boleh je kenapa semalam tak boley?

..Hari ni tak tahulah..

June 20, 2010

we lurve pink bukan merah kejambuan


Lompat katak setempat !! Hip hip hoooreey, selepas godek godek kat blog kawan pink saya ni akhirnya beliau dengan hati yang terbuka menghadiahkan award ini untuk saya. 

1. link kepada org yg bg award ni kat kamu
oh my yashapinky

2. Nyatakan sebab kamu suker kaler PINK
girly ! [fullstop]


3. Sejak bila suker dengan kaler PINK
memang hantu dari kecik sampai form 3, bila dah form 4 i think that i'm too girly so i started to like many colours such as blue, black, purple mostly blue because of my zodiac ! Guess what when I was in uitm kuantan i started to like brown colour cause it makes me looks more matured! tapi sekarang dah suka pink balik, sebab saya memang girly! walau jiwa rock dan santai seyh!

4. Nyatakan 5 barang yang paling kamu sayang bewarna PINK

<---- My W705 SE














pinky teddy ni dikasik oleh FA .. my kawan baik! -->click 


  <-- dia bukan barang ok! tapi dia pinky heart sayer! [my student]


I love pinky shirt! muahahaha--->









...dan yang paling penting...
.
.
Dotted Pink Heart Glitter Glitters
pinky heart !_!

5. Snap picture kamu dgn barang kamu yg kaler Pink itu (1 brg pun cukup, yg penting kaler PINK) *yg ni kalau tak nak buat pun tak pe, no biggie :X 

6. Tag kawan-kawan yang suka pink jugak


sy sepatutnya bagi award ini untuk miejah pinky tapi dia tak de belog so saya simpan untuk dia!

June 19, 2010

sila buka pagar kau sebab aku dah bukak hati aku


Tak tipu bila ain cakap ain menangis dapat course tu dan sedih kerana dicampak ke uitm kampus bandar melaka. Tak ada family langsung kat sana, dengan siapa la ain nak bermanja. Tapi ain dah bukak pintu hati aku ni seluas-luasnya so harap uitm melaka pun akan bukak pagar tuh sedepa-depanya. Melaka tunggu kehadiranku. uitm melaka pun tunggu la sekali ye. Meh kita survey melaka..

 kolej kediaman (T__T)



Library uitm KBM (*.*) 



  Ni bukan pakwe melaka tp n9 (&.&)

Sy harap dia ada di melaka nanti (♥_♥)  

Ada beberapa perkara yang ain perlu pikir sal melaka ni 

+ makanan best ke?
+ kediaman tu jauh tak?
+ shooping complex bape ada?
+ makanan mahal tak?


... pasal belajar tuh pikir kemudian ar, hehe ...


nota gusi : thanks untuk kawan saya yang bagi pinky bear ! suke suki !

June 18, 2010

(**,) dah cukoop! aku nak freehair pulak

Web cam lagi. web cam lagi. Benda yang paling aku tak suka adalah web cam ! Sebab, selalunya terpaksa berjanji dengan member-member yang berlainan jantina untuk berwebcaming. Dah tentu la kena tutup sana tutup sini. Tak yang menggatal suruh bukak sana bukak sini. Malas aku nak crita pasal tu klik sini je --> (*.*)



Kalau aku tak nak web cam sedap2x cakap aku sombong ye. Tapi seronok jugak web cam ni. Sebab seronok? tatau la pulak. korang ada idea ke. Gambar ni aku sempat snap via webcam . Very the gedik. Ni antara foto yang betul-betul aku fokus ke lensa. Mulut aku juih sangat tyme ni sebab tu terpaksa di 'X' kan.

Tiba-tiba girl friend member pompuan aku cakap "Nape ain pakai tudung lam rumah?." Dekat setengah jam lebih duk mengadap web cam tadi sambil borak ngan member dan member pompuan aku tuh dah meluat tengok aku pakai tudung lame-lame. Bukan sorang beberapa orang jugak yang view aku dan tegur. Alim apa aku pakai tudung dalam rumah.

Lepas tu je aku tuka status ym "(**,) dah cukoop! aku nak freehair pulak" .Tiba-tiba berduyun message aku dapat. "Kenapa ni?" , "Kenapa nak free hair pulak," "Ada masalah ke?" . Mula lah aku cuak. So dikesempatan ini aku nak mohon kemaafan sebab dah timbulkan havoc pada diri sendiri. Aku tak kan free hair macam tu la. Maksud aku, sebenarnya dah cukup bertudung lam rumah sebabnya tadi p KFC balik terus webcam tanpa bukak tudung. So aku cakap nak freehair pulak tu sebab aku dalam rumah. PAHAM TAK? Berbelit pulak ayat aku malam ni.

Bila ain buat status "sy dah bersedia untuk berkongsi cerita hidup (**,) muahahaha" sume ingat ain dah ada gula hati kan? memang pun.. ni la gula hati saya



Painting Da' Rainbow Giveaway



Moh kite sume join contest ni. Tambah lagi foto menarik kat blog. Warna pelangi tu ! WIsh me luck ye dan sapa-sapa yang nak join sila klik foto menarik di atas. Dan 10 hadiah misteri menanti yang bertuah. Syarat-syaratnya adalah seperti di bawah!

1.  Jadi follower blog teman nih
2.  Buat simple entry berkenaan giveaway teman nih yang bertajuk : PAINTING DA' RAINBOW
3.  Upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry nih
4.  Tulis komen " SAYA DAH JOIN " , tinggalkan link dan email untuk memudahkan pemberian hadiah giveaway teman nih nanti ye di blog ini ---> klik


Wish me luck !!!

June 17, 2010

ibu kini setia bersama indon


No more teacher Ain. No more picit situ picit sini. Tapi tak apalah nanti nak sambung belajar jugak. Ain memang tak tipu bila cakap UiTM di hatiku sebab.... Ain sambung degree kat Shah Alam. Course apa? biarlah rahsia ok. Rakan2x uitm kuantan, ain sayang semua and good luck to all.
Hari ni saya sungguh lapo sekembalinya dari tadika Rossa (tempat kije ain). I thought nak makan kedai , tapi mak cakap tak payah gedik, dah ada makanan. Tapi tunggu 10 minit dengan alasan nak tatap wajah buah hatinya.

Ain bukan nak cakap apa, tapi buah hati mama ni buat ain geram ! Ain tak kisah kalau mama nak kahwinkan ain ngan buah hati mama tu. Ain terima je, tapi......... bunyinya macam sukar. Tak kan ain nak rampas buah hati mama pulak. Tapi ain tak faham, apa dah buah hati mama bomohkan mama sampai jadi macam tu. Too addicted. Sampaikan ain lunch kul 6 lebih tadi. Semata-mata nak bagi mama tatap buah hatinya.

sinetron Cahaya

sinetron Benci Bilang Sayang

sinetron Cinta dan Anugerah

Pelik tak ain letak gambar paling atas tu tanpa sebarang caption ? Sila klik picha itu jika anda  minat dengan Dude Harlino dan Naysilla Mirdad. Inilah buah hati my mom dari Indon. sanggup tinggalkan segala kerja demi Indon tersayang. Sanggup tercongok depan tv tu... Ain minat korea pun tak macam tu (tipu..)
*ibu kini setia bersama indon....esia punya sinetron* : p


Indon ooo Indo... No lombok-lombok ye!

June 16, 2010

hari-hari terakhir seorang guru.couple bermusim

17 April 2010 !!
Esok dah last aku mengajar dan yang paling penting the day after tomorrow adalah penentu kehidupan aku. Beberapa hari ini nak update blog agak malas kerana penulisan yang hancus. So, aku just update apa yang terbuku je. Terpemadam tak ada pulak. Doa buat kawan-kawan semoga berjaya untuk pemilihan upu.
.photo being uploaded by miejah_pinky future wifey to abg polis.

Hari ni jugak family dari Kota Bharu yang dah menapak lebih tiga hari kat rumah ain ni dah nak memecut laju balik ke kampung halaman mereka. Diaorang kata kat Terengganu tak ada pape. Tapi aku kata kat KB lagi la tak ada apa-apa.  Tapi ok la sempat jugak main-main ngan my lil cousins walau sekejap.

Nanti dah sambung belajar macam manalah dengan blog ye, ada masa lagi ke nak update blog atau......... 
Kat facebook dah kecoh balik pasal orientasi, harap-harap lah dapat UiTM so dah tak payah Orientasi. orientasi ni tak best betol sebab 

 1.  Kena dengar orang 'besau' jerit-jerit pekik pekik.
 2.  Chance untuk mandi lebih dari 1x sehari agak kurang.
 3. Sedih sebab nanti kena pisah ngan orang yang 'jerit-jerit' tadi.
 4. Dah pernah jadi OC ragging orang so tak syok ar kena ragging pulak.

Pagi tadi bukak facebook tengok junior yang tak sampai sebulan pergi UiTM Kuantan dah bercouple. Aku tak nak cakap pape. Korang pun ada perasaan, ada akai. Pikir-pikir ye. Jangan jadi sejarah lepas-lepas la sebab asasi ni paling kurang 2-3 sem je. Sem 1 musim bercouple tahap gaban sem 2 musim sedu sedan korang sebab tyme tu masa untuk clash. Maybe dah bosan asyik mengadap muka tu je. (**.)
Tapi doa aku, semoga kekal abadi ke jinjang pelamin. Jangan couple untuk menambahkan maksiat sudah. Pegang sana pegang sini. Haram weyh! Reject awal-awal jantan laki yang suka pegang-pegang ni. Tak lepas nak buat laki.
Ni contoh senior TESL korang yang howt bercintan ! Kantoi jugak ye. Diorang ni sweet sebab tak gatam miang keladi macam orang lain. Sekalung pujian untuk incik AMIR dan AMRINA. Nama pun dah buat aku jeles tahap tak reti nak sebut dah. Sungguh tak tahu apa cerita dua makhluk dari kuantan dan kota bharu ini. Rasanya still go on. Dengar-dengar dah nak kahwin ye? Jangan jumpa jemput I ye lalink.


K0rang nak kahwin tu , ajak-ajak la aku ni (**,)
Bukan apa, aku suka ar tengok pelamin orang ni, nak survey je, cantik ke tak (**.)


pElamin anGankU !!!!

June 15, 2010

.nak sumbat duit dalam perut kau bukan nak srh kau muntahkan duit.

tak faham !! sungguh tak faham !! 

Kenapa perlu mengambil masa lebih dari 3600 untuk mempenuhi perutnya dengan duit. Geram betul dengan sorang-sorang tak kira la pak cik, mak cik, tuan pengarah.... kalau nak sumbat duit tu agak-agak la. Kalau dah dia tak nak jangan dipaksa. Meh sumbat dalam tabung cheq ni ha. Dah duit korang menggelupas sana berkeruping sini memang la dia tak nak telan. 

Tapi nak salahkan jugak dia sebab memilih sangat not yang nak ditelan tu. Letak mercun kang baru terburai perut. ATM yang banyak songeh!! 

ATM --> CASH DEPOSIT

cuak itu takut.upu itu masa depan

Penat betul ain minggu ni

1. Kerja dari jam 8-5 petang.
2. Setiap isnin dan selasa malam mengajar tuition pulak 8-10 malam.

So, less time I can spend with my TESL juniors and also with my gula hati aka family. Sangat-sangat senget kepala saya untuk menaip dengan penuh hemah. Bila dah tak cukup masa untuk santai di facebook dan join family lepak di fun fair. Saya sungguh ingin terlampau taksub untuk marah. Sepatutnya family comes first tapi kali ni career comes first. Mak kata, sumber rezeki. Saya kata, sumber duit tapi jiwa seteres stress.

Sebenarnya ain tengah cuak dengan result upu. "Ya Allah, berikanlah insan yang bernama Durratul Ain Hamzah ini keputusan yang terbaik dalam pemilihan upu.. amin." Cuak memang cuak. Ada yang tatau maksud cuak, cuak itu bukan kuih, *boleh jadi jugak kuih di masa akan datang. Cuak itu sinonimnya takut aka tak berani. Sebab apa nak cuak? Ain senyum je bila junior cakap macam tu. Nanti tahu la sendiri. Nasib kita 95% dah diberikan pada upu, so amat berharap untuk mendapat yang terbaik. Boleh dikatakan upu itu masa depan. Tapi hidup perlu diteruskan. Hari ini adalah last day ain jumpa anak didik ain yang form 5 and form 3. Tak puas ag usik-usik budak-budak nakal tu. Nakal tapi tak menyakitkan hati. 

Kalau kat tadika, selalu student nakal-nakal ni cute sangat !! Nak cubit pun tak sampai jantung dan limpa. Tapi diaorang memang cuak bila tengok teacher membuntangkan bijik matanya macam nak telan orang siap main ugut lagi. "Tak siap kerja tak boley balik. Balik ngan teacher." Mulalah budak tu meraung. Ngeri ke sayang balik dengan teacher. Teacher ni lagi ngeri kalau balik dengan awak tapi sebab dah melampau cute so tak apa la.

Ain ni addicted sangat dengan budak-budak. Biarpun ain tak ada adik beradik yang ramai macam saudagar malaysia bernama asada tu tapi ain bersyukur dan suka sangat sebab ada ramai cousin yang dah ku anggap macam cucu adik ain sendiri. Semua pelik bila tahu ain ni anak tunggal sebab I love kids damn much ! Kalau lah mama boley bagi adik lagi. 



Bersama keluarga angkat sewaktu OPKIM di Kg, Acheh !_!

*thanks putra_varqid!

Doakan saya yang terbaik untuk UPU ye, sukran @ terima kasih @ thanks @ arigato ya !

June 13, 2010

Tutorial : Foto dengan bingkai kabur [PS]

Dengan mood yang ceria nak dengan senyuman menggude ain nak kongsi dengan korang macam mana nak edit foto-foto dengan bingkai kabur menggunakan photoshop. Lihat gambar di bawah ini untuk pahamkan apa yang ain bebel ni.


sebelum & selepas



Dah faham kan. Ok, kalau nak cuba sila ikuti langkah-langkah di bawah

1. Setelah pilih satu foto, buat satu lingkungan kawasan menggunakan Rectangular Marquee Tool 

2. Setelah itu pilih Select --> Modify --> Feather [singkatan shift + F6]

3. 
   
4. Pilih background yang korang nak dengan click di sini  --> 

5. Setelah itu klik Ctrl + Shift + I diikuti dengan button delete.

6. Lihat hasilnya   

SIAP !!!

June 12, 2010

ta manis la buat macam ni bukan ta senonoh

Human being aka manusia aka homo sapien ni mudah dipengaruhi termasuklah aku, ko, dia dan mereka. setuju? Dalam hidup ni kalau bukan sahabat yang paling mempengaruhi mesti family. Kalau bukan family mesti BFF. kawan jugak tu. Tadi kawan ain ada add sorang mamat ni aka kawan lama kami kat facebook, lepas dia tahu tu kawan ain terus remove. Nampak jelas nak lupakan kawan-kawan lama. Baik tak yah kenal ngan orang macam tu.
.sayang kawan-kawan skolah lama ain.
.picha ini sungguh gedik.


So, sebagai kawan sila jangan berbuat demikian terhadap saya, dia dan mereka. Juga terhadap aku, dia dan kamu.

  1. Jangan nak menjaja cerita. Baik atau buruk tak perlu nak tawaf dari profile ke profile mahupun dari id ke id untuk menyebarkan berita itu sebab ianya mungkin disalah tafsirkan atau akan disebarkan dengan pelbagai versi.
  2. Jangan berkasar. Meskipun dah ditakdirkan korang mmg jenis kasar tapi cuba berlembut dengan kawan. Dengan someone special boley pulak lembut-lembut ni. [--__--]
  3. Jangan mendesak dan jangan angkuh. Kalau nak terus ngan pangai angkuh jugak sila berkawan dengan penghadang di highway ye.
  4. Jangan guna orang tengah. Ingat kapel ke nak guna orang tengah bagai. Apa-apa yang berlaku dalam persahabatan lebih baik korang luahkan sendiri. Lebih bermakna.
  5. Jangan seterusnya adalah Jangan tidak ikhlas dalam persahabatan. Tak ikhlas boley pusing blakang meh ain nak tendang bontot anak itik tok wi.
Itu lah yang ain nak cakap. ta manis la buat sahabat kita macam tu (yang di atas, jenguk sket) tapi bukan tak senonoh (**,).kenapa guna ta? terpengaruh la dengan kwn. .ain sayang sangat kawan-kawan ain. Termasuk kawan-kawan baru di blogger dan di gengblogger!  Persahabatan tak mengenal tempat, situasi dan atmosphera!


ta = tak


Sape yang tak sayang sahabat kan?

jom santap choki-choki

Hari ni my mommy beli choki-choki pulak. Dah lama tak makan choki-choki, my favourite dari kecik sampai besar. Kalau dulu choki-choki ni ada perisa choclate je kan, sekarang siap ada chocolate + milk = chocomilk. 
Hari-hari berserabut macam ni pekena choki-choki boleh tahan jugak. Lagipun, sweet ni kan boleh membantu menenangkan kita. betul ke? anggap betul je la bagi ain.
Tapi maaflah, kat blog ain ni tak ada jual choki-choki. Nanti bila tokey choki-choki datang nak meminang cicit ain , ain boleh blanje sume makan choki-choki ye! Dan sedikit informasi, kalau dulu ain pernah upload pasal KITKAT versi Green Tea tu kan, ramai yang tanya wujud je?


Sebenarnya memang wujud pun, tapi setahu ain kat Malaysia ni tak ada.. (**,) Semalam my cousin bawak balik cakelat ni dari Jepun, sentap jugak I. Ingat imaginasi je, cheewah..

K0rang suka makan chocolate aka candy aka sweet apa ye???

June 11, 2010

sebab korang perlu senyum dalam hidup

   vs    
Di hari yang hot lagi panas ini ain nak bagi korang cool sket especially to those girls yang minat sangat dengan dua makhluk di atas. Korang yang tak minat pun mesti tangkap cintan dengan senyuman lelaki hot semalaya ni. Para kaum adam yang lain jangan jeles, korang sweet apa.

Ain ni dikategori antara orang yang payah nak senyum sebab tu orang selalu cakap ain ni sombong kalau tak kenal. Nak bergambar pun kena senyum lebar-lebar biar nampak sume gigi gusi baru nampak erti senyuman. Hari ni panas sangat sepanjang hari naik kereta dari Kota Bharu balik ke rumahku syurgaku di Terengganu. Nak senyum pun payah sebab muka ku dah terbakar. Maklum la muka manje!

Banyak perkara yang korang perlu tahu pasal senyuman. Dengan berpakaian ala-ala model Zimbabwe pun tak akan lengkap tanpa senyuman dan yang paling penting senyuman itu membuat kita lebih ceria. Jom kita share 5 sebab untuk kita mengukir senyuman

1. SENYUM adalah jalan pintas bagi menyatakan kamu menyukai seseorang.
2. SENYUMAN adalah jambatan persahabatan.
3. SENYUM adalah satu pelabuhan yang pastinya tidak akan merugikan.
4. SENYUMAN adalah jangkitan. Apabila kamu SENYUM orang akan SENYUM semula kepada kamu.
5. SENYUM akan mewujudkan rasa keriangan dan kegembiraan. Conclusion, senyumlah sewaktu sedang bekerja mahupun belajar.

Macam menarik kan, so jom la kiter senyum sentiasa jangan tiru macam yang dibawah ye. no no no





budak techik pun kena senyum tau!!!



nota perut : hari ni minum air gelas leh tahan besaunye kat gong badak, Ganu. Very the kenyang!! kenyang air

June 10, 2010

kalo dah pengecut tahap ***** tak payahlah nak guna henpon


Hari ni seharian ain berblogwalking dah hasilnya sungguh memberangsangkan. Ramai kawan baru yang ain dapat dan ramai juga blogger yang peramah ain jumpa so bolehla ain tambah bloglist di blog ain ni. Ain suka sangat blogger yang peramah ni means berblogging bukan nak kutip $$$ semata atau pun tumpuan mereka hanya pada blogger yang famous dan hot.

Hari ni ain dah deactive account facebook atas beberapa sebab

1. Tak suka dengan sorang minah ni. Orang nasihat dia jangan masuk perangkap boye darat tapi nak masuk jugak siap ain pula yang kena hentam. Ni ke nilai member?
2. Dah ramai kawan ain yang deactive. Nak cuba gak skali.
3. FB ni agak melalaikan ain minggu ni.
simpan facebook dalam keranda buat seketika

Tu la antara sebabnya dan insyaAllah ain akan active kembali bila semua dah stabil. Tajuk di atas tak ada kena mengena dengan alasan ain mengDEACTIVEkan account facebook ain. Deactive tak deactive, nak ngePING belog kena active jugak. (hehe) Cuma bengang sering diganggu dengan sms dan misscall makhluk Allah yang memang dasar pengecut.

Kalo makhluk Allah tu baca la blog ain ni, lantak la apa nak rasa. Sibuk-sibuk tanya ain itu ini. Gaya macam kenal 40 tahun tapi tak kenal pun. Duk diam-diam boleyh? tak yah gatal-gatal nak kaco ain kang dengan rela hatinya i bagi num bertuah u alls tu kat google ni. Dapat promosi murahan sikit.
Sebab-sebab (antara...) pengecut tahap ***** nak pakai henpon handphone :

1. Senang nak buat gangguan sexual.
2. Leh ganggu orang tanpa mempamerkan muke hodoh beliau.
3. Boleh upload benda tak snonoh tanpa perlu membeli dvd di kedai-kedai berhampiran.
4. Boleh up lagi tahap pengecut tahap ***** beliau.

Orang cakap kalo ada nombor kacau jangan layan. Masalahnya ni tak layan pun makin menggedik, apa nak buat? ni yang rasa nak menyula orang ni, (**,)



nota kuku kaki : (--,) amaran kasar dari insan yang dengan kasarnya dah mengdeactive fb buat seketika (,--)

June 9, 2010

tanda bagi yang bercinta. bukan bencinta.

hari ni sungguh membosankan dan ain sungguh keliru dengan apa yang terjadi dengan setiap orang. mengapakah dan kenapakah? kadang-kadang susah nak tafsir perangai dan tidak tanduk seseorang kan. tambah pulak jika seseorang itu berlawanan jantina. Tadi ain sempat blogwalking kejap dan menyinggah di blog sahabat ku, miss keyyah. baca entry last dia pasal mudahnya memujuk lelaki. betul ke mudah memujuk lelaki. nak tahu sila baca. tapi dulu ain pernah cakap tak suka lelaki selalu merajuk dan manja. feedback yang ain dapat sungguh menjahanamkan keperempuanan ain. boleh pulak budak tu dengan selamba kambingnya cakap "Pompuan tomboy je tak suka laki macam tu". 
Rasa cam nak suruh geng-geng totally spies p kuk pale budak tu.

****lupakan psl tu dulu****

Malam ni dengan semangat kecintaan yang menyubur dalam diri ain bersemangat nak berkongsi pasal tanda-tanda lelaki jatuh cinta dengan hebat. Para kaum adam, jika salah kongsi-kongsi la ye. Kalau betul, angguk la slow-slow.


1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa. 

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan keka sihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap. 

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya. 

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. 

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya. 

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga. 

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya. 

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. 

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain. 

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melaku kan apa saja. 

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya. 

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama. 

13. Dia sentiasa mempastikann keselamatan kekasihnya. 

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. 


gambar hiasan
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat aripada 
kekasihn ya. 

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya . 

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain. 

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasih nya kembali kepadanya. 

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihny a. 

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. 

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti 
hatinya belum 100 peratus mencintai kekasih nya. 

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan . 





nota gusi : pakwe korang macam ni ke tak? (**,)