June 11, 2010

sebab korang perlu senyum dalam hidup

   vs    
Di hari yang hot lagi panas ini ain nak bagi korang cool sket especially to those girls yang minat sangat dengan dua makhluk di atas. Korang yang tak minat pun mesti tangkap cintan dengan senyuman lelaki hot semalaya ni. Para kaum adam yang lain jangan jeles, korang sweet apa.

Ain ni dikategori antara orang yang payah nak senyum sebab tu orang selalu cakap ain ni sombong kalau tak kenal. Nak bergambar pun kena senyum lebar-lebar biar nampak sume gigi gusi baru nampak erti senyuman. Hari ni panas sangat sepanjang hari naik kereta dari Kota Bharu balik ke rumahku syurgaku di Terengganu. Nak senyum pun payah sebab muka ku dah terbakar. Maklum la muka manje!

Banyak perkara yang korang perlu tahu pasal senyuman. Dengan berpakaian ala-ala model Zimbabwe pun tak akan lengkap tanpa senyuman dan yang paling penting senyuman itu membuat kita lebih ceria. Jom kita share 5 sebab untuk kita mengukir senyuman

1. SENYUM adalah jalan pintas bagi menyatakan kamu menyukai seseorang.
2. SENYUMAN adalah jambatan persahabatan.
3. SENYUM adalah satu pelabuhan yang pastinya tidak akan merugikan.
4. SENYUMAN adalah jangkitan. Apabila kamu SENYUM orang akan SENYUM semula kepada kamu.
5. SENYUM akan mewujudkan rasa keriangan dan kegembiraan. Conclusion, senyumlah sewaktu sedang bekerja mahupun belajar.

Macam menarik kan, so jom la kiter senyum sentiasa jangan tiru macam yang dibawah ye. no no no





budak techik pun kena senyum tau!!!



nota perut : hari ni minum air gelas leh tahan besaunye kat gong badak, Ganu. Very the kenyang!! kenyang air

15 comments :

✿nenek moden✿ said...

hehe..nek senyum dekat kamu ya..hehe..
^____^

ainhamzah said...

^_______________________^
senyum pada nenek moden jugak..

Admin My J SSU said...

salam, sebab tu Nabi S.A.W ada bersabda, antara maksudnya, senyum itu adalah sedekah...

ainhamzah said...

(**,)
senyuman itu sedekah
^________________^

monica said...

time saya baca ni,saya bole automatik senyum..hehehehe..klu x senyum,nanti x cantik,x comel..pastu buat kita moody je kan?? =)

ainhamzah said...

betul2x..
caya lah monica

TUKANG KATA said...

Adik TK confiden giler bg tazkirah~

Sesungguhnya senyum itu mintak sedekah


aiyooo..ajaran ayah pon sudah..haha

p/s nak update tapi idea kering spt pen staBILO yg sudah kehabisan dakwat..hoho

ainhamzah said...

hehe..
TK senyum2x sll dgn serban d kepala..
(**,)

Ann said...

senyumana tu leh merapatkan hbgan :D

ainhamzah said...

betul2x.. xdinafikan (**,)

A D I A said...

kena senyum selalu dik, awet muda tu :)

ainhamzah said...

(**,)
hehe
kena paksa diri ni

syuQ said...

uhuk2 but im not gud in smiling..oh no..im gonna look older than my age

ainhamzah said...

(**.)
we should try..
try to smile hehe

Hafizul@Deeana said...

SENYUM....xperlu kata ape2...senyum....g2....hihihi..mcm kenal je org yg bertudung tu..ekekekekekek