April 25, 2013

Hidup itu Indah :*

Assalamualaikum..

See... blog updated pepagi buta !

Sekadar memori untuk di kenang pada tahun-tahun mendatang :)

I just woke up from my beauty talaga sleep when I'm supposed to complete my Microteaching research yet I'm here updating my blog after several time edit - delete - edit - delete my FB status ! I really need to express something but then I think.. It's better I write it here <3 Right now, my new room mate is sleeping soundly in the living room and few hours ago I had a very pleasant conversation with Kak Na..

Kebelakangan ni byk kongsi masalah cerita hidup dengan Kak Na sebab sekarang kepercayaan saya........ *error* error* .. hurm .. herm... :) percaya pada naluri dan pemerhatian saya.

Apa yang sebenarnya sy nak luahkan cuma ni je :

Kawan yang saya sayang,

Sayang saya ni pada awak sampai saya sanggup tutup mata dengan perbuatan awak dan saya simpan rasa kepercayaan yang sebenarnya dah kosong untuk awak. Saya harap suatu hari nanti , awak akan panggil saya dan cakap yang awak menyesal dengan apa yang awak buat selama ni. Awak selalu nasihatkan orang lain dan saya harap panjangkan kebergantungan awak kepada Allah. Awak sekarang dah jadi orang lain. Saya nampak tu. Awak tulis di muka buku, kita harus pasrah bla bla bla. Tapi awak sendiri bagaimana? awak hipokrit sekarang sayang ;( u're not being yourself. 

Membebel over and over again.

Sebenarnya untuk diringkaskan saya ingin mengatakan ini

"Hey anda.. p cermin diri tu sikit and jangan jadi desperate sgt !"

Atau sebenarnya saya ingin katakan

"Kamu.. I care bout you"

atau sebenarnya lagi...


"Friends forever"


Bengong nya aku malam ni.. whatever sebab mata half ngantok half segar. Lusa akan cuba jadi individu yang lain untuk PMC dengan slogan :-

Saya individu yang terkawal dan sabar.. dan baik hati ..... uhuks!

April 13, 2013

Happy Birthday Budak Pengakap !

Assalamualaikum...



Last week , saya dan ksm celebrate birthday budak chipsmore dekat D'One Stick. it was a surprised simple birthday party for him. Nothing much can be given but I think he had received the precious birthday card from Mr. President of Kelab Penyayang.



Thanks to Kak Fyena and Abg Taufiq. Pasai pa... depa ni duk semangat p cari kek yang shedap tu :)

Kata Alip, ni sume rancangan beliau... ok romantik sangat !

Harap2 10 tahun nanti bila baca coretan ini, kami akan saling ingat each other. They were my best buddies. Walau saling menyentapi, gado2 manje tapi sayang tu tak kan pernah hilang.

Bersahabat kerana Allah.

Untuk Emeer, semoga berjaya di dunia dan di akhirat, selamat berLI semester depan dan teruskan perjuangan sebagai pengakap terhebat dengan chipsmore yang awesome.

U have a bright future bro !





Kawan 'bite' kawan.

Assalamualaikum.

Miss my belog so much !!! xoxoxoxoxoxo

Tak boleh stop myself from updating this lovely blog since the wifi sangat laju dan pantas macam arnab mengejar semut api. releven sgt?

Macam Harith Iskandar (Lawak ke der 2) said, perempuan ni ada macam benda yg bersarang dalam kepala, tetapi lelaki.... kosong... kosong... kosong (echo thp max).

At this moment, sepuluh jari ni nak sangat tulis isu kawan 'bite' kawan.. Ah, caketnya -_-' caket aty bila kena, caket mata bila pandang, caket telinga bila dengar, caket otak bila fikir.

Kawan 'bite' kawan pakai gigi besi made in China!

One of my sisters in Shah Alam always pesan Ain untuk sentiasa berhati-hati dengan semua orang dan this particular person yang digelar manusia-terhebat. Katanya naluri dia kuat mengatakan ada sesuatu yang tidak kena dengan manusia-terhebat ini. Ain ingat kata-kata kakak ni tapi bila dah rapat sgt dgn manusia-terhebat ni, kadang-kadang ain lupa untuk bersikap berjaga-jaga.

Baru-baru ni, ain TERASA macam dia nak tikam belakang. baru terasa dan macam ...belum tikam lagi ok, sebab pisau tak lut ! hehehe

Pastu kakak ni bgth " ko ni tak pnh kena 'kawan makan kawan' ke ?


It took me at least 3 days to think of it and I got the answer....

Yes.. when I was studying in secondary school... kelakar sebenarnya dan tak faham kena nak jadi macam tu. Rasanya macam jeles, sebab jenis kawan macam ni... dia tak suka tengok kawan dia lebih dari dia,, happy daripada dia,, bahagia daripada dia.

ANNOYING

Kenapa nak jeles dan iri hati ? Allah dah aturkan yang terbaik utk hambanya.. serah pada kita untuk usaha, berdoa dan tawakal. #sedih

"Jangan sedih kehilangan barang yang bukan hak kita" <-- dalam much kata-kata ni kan? So, segala perkara dalam dunia ni adalah pinjaman. Apa hak ain nak marah kamu untuk ambil ia dari saya. Saya tak marah dan tak layak nak menitiskan air mata sebab bagi saya persahabatan kita lagi baguih.

Tapi sekarang...di mana saya nak letak persahabatan kita ni ? :)