August 31, 2010

korang pasti tergoda tak lena diulit mimpi

Belum terlambat untuk ain ucap Happy Independence day !! Selamat hari kemerdekaan yang ke-53. Mood hari ni sungguh best sbb bru lepas santap instant mushroom soup yang sungguh delicious.

Tak sabar nak tunggu lepas raya, terlampau bosan duduk di rumah tanpa assignment (statement yang sungguh gila). Tapi hakikat la, selama cuti ni kerja ain game, facebook, edit picture and yang paling penting menahan diri dari lapar dan dahaga... hehe. Sungguh sedih sebab baju raya satu pun tak ada lagi ni. Walaupun baju kurung dah tempah tapi nampak gayanya macam tak akan siap. Jeans? Blouse? OMG !!! Tak sempat nak shooping kat Melaka hari tuh. Sekarang dah tergagai2x nak beli baju. Mana nak cekau ni. Tak kan nak beraya pakai baju tidur kot. Sungguh tak releven.

Kat Terengganu ni tak ada pilihan langsung. Nak shopping kat mana aje? Mydin n Giant je yang ada pun. So not good~~ Bukan nak berlagaj tapi kaki shopping pun mesti faham kan. Ingat nak gerak ke KB sebelum raya tapi macam tak sempat pulak. Konklusinya, esok kena start survey butik-butik yang ada. Tapi baju mesti tak lawa. Suck !_!

Lupakan sekejap pasal tu, ain nak share satu gambar yang kompem leh buat korang tak tidur malam. Mesti korang tergoda gila. Budak ni junior ain tau. ^_^ Kalau dia tahulah ain post kat blog ni, pergh.. maunyer mintak duit raya lebih.



Menggoda tak? (=

August 29, 2010

nama Edward pada ikan

Kalau kat Malaysia ni , serious gila mati ain admire kat Sheikh Muszaphar Shukor. Nak sangat jumpa dia lagik n lagik. Can't I? haha.. but then ada sorang lagi yang ain minat gila mati. Edward Cullen. I like like like like him. Tapinya tak minat lah Robert Pattison biapun diaorg ade lah org yg same. 

My Edward... muahxxxx


That's me.. better not muaxx



Hari ni one of my best friends in UIA told me that, my gewdik cousin seems to be  very polite and quiet in his class. Hello man! Pendiam? so not la. Pelik kan manusia ni, kalau dengan family berbeza sangat berbanding dengan kawan-kawan. Manusia ni pelik sangat. My other cousin pun pelik, dengan family, langsung tak bercakap. Seriously, I never had a conversation with him. Tapi bila dengan kawan-kawan dia, tak cukup nafas nak bercakap. Kenapa jadi mcm ni eh? +_+

^_^ Today, ada kawan lama tego balik kat ym. Apa cer ni? Don't blame me sbb tak ingat pasal awak sbb for me its more to ur fault. Kalau kawan, jangan la tak contact, sbb bagi ain tu mcm nak menjauhkan diri aje. So, that's why la ain pun malas nak ingat pape. So, jangan emo2x keyh. If you really wanna be my friend. Then, be a good friend.

I can be a good friend and a bad friend at the same time  (=

August 28, 2010

Erti pertemuan adalah perpisahan

These few days, ain dah dengar, tengok, lihat, pandang bahawa terlampau ramai couple yang clash. How should I react towards this matter? Happy, Sad or no feeling at all? First, let me stress here that I never said we can't love or be loved by someone but it should be better if you know the limitation. Peluk-peluk, pegang-pegang, ciom-ciom ! Those things are so not the way of life. At least if u're not Muslim then you can do so!

Dulu masa couple this world macam milik korang je kan, tapi bila dah putus then u'll say " I just need someone to comfort me now". Go to hell with that statement. Ain bukan nak menyebok dalam urusan adik-adik, kakak-kakak and kawan-kawan ni. Cuma, ada akal fikir, ada telinga dengar ada mata pandang. 

Kenapa ain perlu sebok atas urusan orang lain? Can I just give you a reason?.... <3 i lurve you. Ain tak suka tengok kawan saya sedih sbb ditinggalkan. Macam tak sesuai, sbb sekarang apa yang perlu ditangisi adalah masa yang terbuang yang sepatutnya digunakan demi mengejar ilmu.

Another thing ain nak pesan kat orang yang suka main perasaan orang. Bitch, could you please stop it??! and ain tak mentionkan benda ni kat boy aje ye! Girls are just the same. Kenapa nak mainkan perasaan orang? Ingat muka dah cantik sangat la tu? Hidup ni jap kat atas jap kat bawah tau mcm roda. Silap hari bulan lenyek awk kalo duk kat bawah. Sayang, fikir-fikir kan ye... 

Apa kaitan pertemuan dan perpisahan ni?? fikir-fikir k.....


Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang,
satu jam untuk menyukai seseorang,
satu hari untuk menyintai seseorang,
tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang

cuci mata dengan few picha yuk ! hehe

  
"cinta itu fitrah dan boleh mendatangkan fitnah"

 

As we grow older together, As we continue to change with age, There is one thing that will never change. . . I will always keep falling in love with you. 
 
Just because somebody doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have. 

August 27, 2010

bubye KBM tercayunk

27 August 2010 dengan rasminya aku dah meninggalkan KBM aka UiTM Kampus Bandaraya Melaka sekaligus men'quit'kan diri ku sebagai pelajar admin science. I'm gonna miss each of my friends there. Rakan-rakan debate aku dan juga classmates aku. Aku suka dan teruja sangat dapat sambung course yang aku betul-betul minat. Nak tahu course apa? Just wait and see k...
Ni gambar-gambar tyme aku dan budak class berbuka puasa bersama-sama di McDonald, Melaka.. Muahxxxx


i miss them sooo damn much !!



How 'white' we are ~_~



Cool classmates!

August 16, 2010

tukar atau tetap. hati aku tidak di sini


          Tukar atau tetap? Tu je yang bermain dalam kepala aku sejak semalam. Talian UPSI dah dibuka untuk ambilan Disember. Mula-mula dulu aku tak rasa benda ni susah. Sekarang rasa hati aku ni berbelah bagi. Dulu, subjek Kajian Tempatan, Sejarah dan Geografi memang bukan makanan ruji aku. Sangat tak minat dengan subjek membaca. Sampaikan cikgu pun dah tak tahu nak buat apa dengan aku ni. Tapi aku ingat lagi, aku mati-matian survive untuk subjek sejarah masa form 5. Ye la, dulu ada orang cakap kalau sejarah tak lepas nanti tak boleh sambung blaja dengan course yang aku nak tu. So, hasil kerja keras aku tuh dapat B aje! 

          Harini talian uitm pulak yang bukak , course ape je yang available ye? Yang penting, patut ke aku tukar course? semua cakap aku patut stay aje. Ye la, maybe korang tengok aku active dalam kelas. Lagipun sem aku ni 3 subjek logististik dna tiga subjek lagi membaca. Sejarah islam boleh tahan la membacanya , yang paling naya adalah LAW245. Sejarah pun tak lepas, nikan pulak LAW cik kak oi!

           Semalalam aku survey subjek sem depan dengan Nora (ketua rumah aku) , pergh !!! Terkejut mak tengok 5/6 subjek sem depan adalah membaca dah semua killer subjek. Patutlah kawan aku cakap aklo nak score baek punya mesti gempak habis sem 1 ni punya result. So, dengan apa yang aku dah tahu ni, aku memang nak sangat tukar course. 

          Memang aku tak nafikan, aku sayang sangat semua yang aku ada kat Melaka ni. Sayang !!! T___T tapi aku tetap kena pandang kedepan. Kawan aku selalu cakap, semua subjek ada membaca. Yup! aku tahu tu, tapi subjek ni betul-betul fokus membaca. Aku tak sanggup buang 3 tahun aku untuk sesuatu yang aku sendiri tak tahu. Apa yang aku minat? Banyak !!! Multimedia yang buat aku tambah power spek aku, Matematik yang buat aku asik pegang kakileter aku dan jugak English. Tak dilupakan aku ni memang minat sastera

          So, lepas ni aku berharap sangat aku dapat tukar course demi masa depan aku. Aku harap sangat peluang aku cerah. Sembahyang istikarah ... insyaAllah. Moga tuhan bagi pentunjuk untuk aku. Seperkara aku nak cakap, aku seronok ada kawan-kawan yang baik macam kornag semua kat Melaka neyh 


^_______^

August 15, 2010

Moga Kau Mengerti


Lately, I've found out what I used to like before. Novel ! Novel ! Novel ! I just cant stop reading those 'jiwe-jiwe' novel. But I'm not chronically jiwang ok. It just that I love the imagination of the story. How it makes me think about our life and our future. It just so amazing. Thanks a bunch to KBM's library for allowing me to borrow this book aka 'textbook' for koya-koya subject.

Actually, I love how the author creates the main characters; Adeena, Adib and Kamali. My friend, Safwana read it first and she told be the end of this story is kinda suck. Do you think I'll keep in reading after listening to that comment? Yes !!! absolutely ! Last night I slept about 3.3o am just to finish my reading. I love the plot of this story but then the ending does fulfill my expectation. How come Adeena chooses to be with Adib even she does not really fall in love with him. She have married Kamali and she's actually should and must stay with her beloved first love ! Adoiyai... It's very the tergantung.

Reading this novel made me think of my friend from Shah Alam. It's been such a long time since we contacting on fb( or could be ym). yesterday, I've found out that he'd deactivated his fb. How come I did not notice it ? Sorry la adib ! If u're reading this, I just wanna say hello !!!! 

Novel ni actually dah lama tp, suke aty la I bru nak baca. hehe ok! selamat berpuasa!

August 14, 2010

being torture on 19th birthday

happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birthday to Mazlina Isa..
happy birthday to you..

Happy 19th birthday to my beloved new friend, Mazlina Isa. We are proud to say that our mission to torture you is finally became a successful one.  It just a simple wish for you Maz, hope u'll be a good student in Admin science, a good mama for your prince charming aka papa and the most important thing is to be a good child.

My 19th birthday was not really memorable. I have no one to share the precious day except my mommy! Normally, I used to celebrate my birthday with my classmates, neighbors or with my uncle's family. Gosh ! I miss that! 

Enough with birthday and what so ever. Now, I'm having problem with my English! Seriously,now I don't really use English in my daily conversation. Making essay in English? Way tooooooooo far man ! Even during the presentation , I found out that my English was soo bad ! I need to improve ! improve ! improve!

Debate society somehow a little bit helps me with my English but then.......... (let it be my secret)
For sure sometimes, I don't really have the confidence to talk or stand my stance. Jerk! I can't be a good debater. Hell no! 



serious... ta edit pape pun picha neyh
me with A'a

Adoiyai !! english english english !! improve improve improve!!!!

August 13, 2010

tak active pun leh dapat BE eh



Terkejut cimpanzi mak bila buka nuffnang arituh. Ingat kosong je, rupanya berisi jugak ye!
Korang jom jom la click and saya suke sgt sbb nuffnang sayang belog saya walaupun visitor ciput amat!



August 11, 2010

August 9, 2010

movie cover dah siap !!


Ni la movie poster untuk assignment aku ! N sebenarnya ada actor and actress kat tengah tuh tapi untuk post kat blog ni aku terpaksa buang dulu reason? Aku guna photo diaorang tanpa kebenaran !!! Cuak giler! Untuk kawan-kawan di Kuantan, maap yer ! Dua orang kawan tu la, boy and girl. Ur pictures are so cute, awesome!!!

So, korang yang tengok bayangkan la ader gmbr pelakon yg hensem n chantek kat s2. Special appearance tuh saje nak menggedik, nampak sket watak ketiga. =) peace ~! 

Komen ye sebelum aku submit mende alah ni khamis neyh!!!


August 7, 2010

sorcerer's apprentice yang emphh

Untuk sekian kalinya aku dapat kenal gsc Melaka ni. Citer yang aku tengok adalah Sorcerer's apprentice. Dah balik rumah (hostel) baru aku tahu tajuk sebenar cerita tuh. Tadi masa nak beli tiket aku cakap nak socrer apprentice. Nasib baik la tadi aku bt dunno je. Memalukan ! Aku nak tengok citer horror movie mana tau dapat ilham untuk assignment csc aku ni. 

CSC 413 kena buat movie cover. I ta pandai la Madam Fadhlina Izzah. Sangat tak reti. Tatau pun nak buat pasal apa. kawan-kawan group sebelah ramai buat pasal cintan cintun bagai. Adoiya ! Help me with Photoshop . Sangat ta reti.

Hari ni pun aku beli contact lens baru sebabnya pagi tadi contact lens koyak. Masin mulut senior debate aku. Dia ta bagi aku pakai lens sebab warna kot. Lawak gile. force of attraction ke? =_= ! sweet. Kawan debate yg baru smlm pun ta boley tengok mata aku. Malu giler seyh!

Kawan bilik I tak nak tegur I pulak. Sebab? Tatau. Aku dah cuba tegur dia beberapa kali semalam tapi dia ignore. So, fine ! hehe, tak suka la gaduh macam budak2 ni. Kawan aku (dak medic) ada tulis kat fb dia " tak nak gaduh2, bakal doktor tak boley gaduh2x". Bukan bakal doktor je, bakal cikgu, bakal mak tiri pun tak boley gaduh2x. Dah dewasa tau pikir mana baik mana buruk.


Suke sangat Bathazal (lupa eja) neyh


She's so howt !


Hati Muslimah : kejujuran satu kepahitan namun pastinya lebih manis dari pendustaan