July 25, 2010

lif KBM yang cap ayam

Ni nak ulang balik peristiwa bernanah dalam hidup siswi ain selama minggu lepas yakni hari Jumaat lepas. Petang tu budak kelas ain ada kelas kat KBM (Kampus Bandaraya Melaka) floor 15. Macam biasa KBM ada 4 lif yang disediakan untuk pelajar dan salah satunya dikhaskan untuk staf pada jam 2.00-2.30 petang.


Lovely friends!

Lif pertama dah terbukak dengan seksinya tapi tak dapat pulak nak mencelah masuk sebab lama sangat dibiarkan terbukak so hanya 5-6 orang yang dapat masuk sebelum pintu tu tertutup dengan sendirinya tanpa dapat di tahan-tahan lagik.

Lif kedua pulak dah bukak tapi still kitaorang tak dapat mencelah sebab yang kat dalam tu pun dah mampat ! padat ! melekat ! <-- ayat pengarah kampus bagi yang suka pakai ketat-ketat.

Bila lif untuk staf tu plak di buka, berpusu-pusu siswa siswi ni naik and tiba-tiba dengan pintu lif yang terbuka  lif tu turun dengan perlahan-lahan. Punyalah cuak masing-masing dan yang paling penting mak cik guard yang ada kat dalam tu pun macam cuak (andaian ain je kot). So, masing-masing dah cuak dengan tinggal 3 minit lagi sebelum kul 2.30 ptg,

Ain dengan 5 orang lagi member pun decide merangkak ikut tangga dengan kitaorang yang pakai baju kurung tau! So, nak cakap je... tolong la jangan wat hal lagik lif oi.. kurus kaki mak macam ni!

Mazlina and me

July 21, 2010

Sexy is my name


Korang agak apa akan jadik apabila kedua-dua mereka di satukan?

.
.
.
.

.


Chantek kan. My housemate pun asyik puji je Mizz Nina ni cantik. Korang dah tengok ke video clip diorang ? Mungkin agak ketinggalan tapi ain baru je download video clipnya kat youtube semalam walaupun lagu tu dah lama dengar. Agak daring tapi [blur]. Actually tak kenal pun sape Mizz Nina sebelum ini, tapi dia sungguh gempak. 

Semalam ada beberapa student KBMelaka mention yang diaorang ziarah belog saya yang simple pimple ni. Mekaceh ye buddies, nanti blanje ain makan kedai mamak depan kampus tu ye! (*.*) Pagi ni lepas subuh saya tak tidur balik sebab kena edit slides LAW245 and luckily dah siap dan dah hantar kat madam through i-learnt but actually i don't really know how to send it. Main bantai je tadi. Nanti kena inform madam pulak. Harapkan class rap pagi-pagi ni mesti membuta lagik =) hee..

Hari ni saya nak ikut my class rap beli tiket kat Melaka Sentral aka MC. Petang sikit kowt. Nak balik jumaat ni jumpa mommy and amek apa-apa ayng perlu. Happy day ! =>

"sexy is my name" .. korang tau tahu ni dengar la lagu tuh.. besh!

July 17, 2010

Emo Face Contest


SALAM 1      MALAYSIA
Hari ni ain rasa macam nak join contest lagi. Mana la tahu tuah masih belum hilang. Kali ni ain nak join emo face contest dan ain nak pertaruhkan picture di bawah ini. Ni bukan picture ain tapi housemate ain memerangkap classmate kat uitm melaka ni. Cantik giler orangnya. Nanti ain post gambar dia yang comel ye. Tapi kali ini nak post picha dia yang jadi bahan gelak kami. Untuk pengetahuan semua, ain dah tanya kebenaran dia dan dia sungguh sporting orangnya. Syuhada Azizan.. jeng jeng jeng...


Ni la picture emo dia tiba-tiba buat muka. Tension class and assignment banyak sangat kot. 

Korang berminat nak join contest ni tak? Kalau berminat sila KLIK SINI. Good Luck untuk saya dan semua. 



July 14, 2010

header baru yang lebih siswi


Salam pembuka kata buat semua rakan blogger yang dikasihi dan juga buat semua yang sudi menziarah blog ain ini walaupun sudah lama tidak diupdate. Ada sedikit kengkangan dari segi waktu dan kelapangan. Sekarang ain dah menyambung degree dalam Sains Pentadbiran AM228. Agak jauh menyimpang dari course ain sewaktu Foundation dulu tapi sekarang ain dah dapat terima dengan hati yang terbuka. Pasti ada hikmat disebalik smeua ni. Ain pun dah mula menyukai course ini although I have to spend much time on reading and making research. 

Course ain ni singkatannya adalah BAS. Bukan bas mini atau bas sekolah tapi BACHELOR OF ADMINISTRATION SCIENCE. Untuk semester pertama ini ain ada enam subjek wajib termasuk kokurikulum di mana ain diletakkan di bawah KESATRIA NEGARA. I have no idea regarding that matter but I know it's not easy. 
  • ADS410 - Public Management
  • LAW 245 - Law (obviously)
  • CTU 551 - History (malay)
  • MAT 112 - Business Math
  • CSC 413 - Multimedia
  • ACC 106 - Account
  • HBU 111- Kesatria Negara
Berbalik kepada tajuk utama, korang perasan tak header baru ain? ok tak? kalau dulu ain memilih tema simple life tapi ain rase lebih meriah kalau ain tukar kepada diari siswi. Lagipun, I am a siswi. Walaupun ada banyak kekurangan dalam header tu ain bangga sebab itu citarasa ain sendiri.


Diary Siswi : Melaka hujan di pagi hari...

July 8, 2010

huruf gabungan yang mengerikan

8 Julai 2010 adalah hari yang teramat cuak bagi aku dan sahabat-sahabat yang dikasihi. Kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya hari ni salah satu penentu masa depan dah kuar. Tapi belum ada kekuatan nak semak. Huruf gabungan yang menakutkan, apa tu? H.A.N.T.U ke? oh! katakan tidak pada itu.









Dah nampak tak pengawal keselamatan yang hot dan seksi dengan huruf gabungan tu? Tu la huruf gabungan yang mengerikan atau dengan lebih formal lagi dengan gambar di bawah ini.


Sebelum mengakhiri entry ni nak thanks kat ASADA sebab pilih Epy Ain as one of the winner untuk contest gambar best by Asada dengan gambar ain yang pertaruhkan tu. Actually tu my feveret student. Nak tau gambar apa? sila PICIT SINI .

Juga thank kepada sis NINI sebab bagi ain menang untuk Painting Da' Rainbow Giveaway. Sila PICIT SINI untuk mengendap. Tak sabar nak join giveaway lagi dan menang wang besau!


July 3, 2010

ada berani ke nak check keterunaan korang

Pagi-pagi ni aku bukak kosmo! online setelah sekian lama aku tak melangut depan laptop kesayangan aku ni. Berita yang paling aku suka hari ni adalah pasal teruna! Ingat dara je ke luak, teruna pun leak jugak tau. Luak dari segi bintik merah kat telinga korang bagi yang dah tak teruna.



Ni adalah melalui kaedah akupuntur. Kerana kepakaran Pham Thi Hong ni beberapa orang lelaki dah dibebaskan atas tuduhan merogol. Betapa untungnya mereka tapi bintik-bintik merah di belakang telinga si 'teruna' tu tidak akan terjejas sekiranya mereka melakukan perbuatan terkutuk sesama jantina. Selamatla korang ye! Ni  gambar orang yang dah tak ada bintik-bintik merah di belakang telinga dia.

Disabitkan kesalahan merogol dengan budak bawah umur.

note book : singgah la kosmo! online selalu.

July 2, 2010

menghadap senior melaka dan coordinator yang dotdotdot

Apa yang patut aku buat ni. Senyum atau cemberut. Cemberut tu apa ya? Aku dah bengong sebab banyak sangat travel. 3 hari 6 negeri aku singgah. Dari sabah aku flight ke KL then balik ke Trg seterusnya melalui N9 untuk ke Melaka demi UiTM di hatiku.

Member aku sume dah lepas orientasi dah aku terlewat register sebab flight dari sabah lewat. Kawan-kawan aku cakap lelaki yang amek course sama ngana ku ni 8 orang je. Sikit giler. Mesti cepat di sabar orang (aku bajet ar). Kawan-kawan aku cakap lagi, senior alim-alim, baik je. Mesti kontra ngan aku ni kan. Hari ni dah kenal roomate aku, Jidah dan Nati sorang lagi, Killa. Tapi Killa balik KL. Jidah orang N9 and Killa org Johor. Aku yang paling jauh dari Terengganu! 

Isnin ni briefing ngan senior and dengar cerita coordinator nak tengok sijil-sijil yang disahkan tapi aku tak bawak macam mana ni? Doa-doa aku tak ada masalah kat sini ye!

Kawan aku cakap lagi, coordinator ni seorang yang single and cantik!!! Nanti la aku tengok sendiri ye!