September 30, 2014

SABUN ALPHA ARBUTIN DOUBLE WHITE [BORONG & RUNCIT]

Alpha Arbutin Soap mengandungi campuran alfa. Menghalang enzim tirosinase yangbertindak balas dengan melanin dalam kulit. Dengan itu mengurangkan parut dan tempat-tempat gelap. Kulit menjadi semula jadi.

Alfa juga menghalang proses pigmentasi melanin dalam setiap langkah.
Boleh melaraskan warna kulit menjadi lebih putih dalam masa yang singkat.
Cara penggunaan: Gunakan sebagai sabun biasa seperti yang dikehendaki,
Hasilnya kulit lebih putih dan lebih cerah, bintik-bintik hitam, parut akan

pudar.

KELEBIHAN SABUN ALPHA ARBUTIN
1) Menggantikan sel kulit lama kepada sel kulit baru.
2) Menjadikan kulit semakin lembap.
3) Di formulasikan dari SWITZERLAND.
4) Mengurangkan bintik-bintik hitam, jeragat, jerawat serta parut-parut.
5) Kulit semakin pulih dan sihat.
6) Menjadikan kulit licin dan gebu.
7) Mampu menjadikan kulit semakin sekata dalam masa 7 hari/dengan penggunaan
secara konsisten.

SMS/WHATSAPP/TELEGRAM : +60102619574 (AIN)

CARA PENGGUNAAN :-

1- Buat sebagai masker selama 30 minit dan bilas dengan air.
2- Atau gunakan sebagai sabun seperti biasa,

RM10/ SEKETUL

HARGA ISTIMEWA UNTUK PEMBELIAN BORONG 10 KETUL KE ATAS
*bg area KUALA TERENGGANU boleh COD*
*tak payah pos2*





September 22, 2014

Bawal Satin Bidang 50.


Assalamualaikum, kami menjual bawal satin bidang 50 dengan harga panas.

RM10/sehelai

Mudah bentuk dan tidak jarang.

Rujuk no. untuk pilihan warna.

1. Dark Purple
2. Cream
3. Hot Red 
4. Green Leaf
5. Off White
6. Sweet Peach
7. Baby Pink
8. Baby Blue
9. Light Purple
10. Dark Blue
11. Black Pearl


STOK LIMITED. SMS/whatsapp/telegram : +60102619574 (AIN) / +60133360595 (WAIE)

September 21, 2014

PROMOSI TELEKUNG LYCRA UNTUK RAYA HAJI.

Telekung Lycra Korea High Quality RM35

Assalamualaikum bloggers and readers !!

Nak dapatkan telekung lycra korea high quality?? Penting ke high quality? tapi... MURAH !!!

Yes ! dan iya. High quality maknanya :-
- Sejuk dan lembut bila di pakai
- TIDAK jarang
- Labuh
- Kain tidak terlampau ringan
- Selesa untuk dibawa ketika melancong
- Senang di simpan
- Tidak berkedut
- Senang di bawa
- Lebih mudah? tak perlu melipat bagai nak rak ! :)
- Free Size

Telekung Lycra dengan pelbagai warna.

Untuk orang dewasa - RM35/psg
Untuk kanak-kanak(4thn ke atas) - RM25/psg

COD : Puchong

Postage is accepted !! ^_^

Perniagaan kecil-kecilan oleh saya dan suami. Sekiranya berminat sila like page kami di facebook dengan KLIK SINI atau whatsapp/call/msg - 0102619574 (Ain) 0133360595 (Waie)

Antara warna yang ada.
Gambar diambil menggunakan Samsung S4.


Contoh gambar dari encik Google


Telekung Lycra Kanak-kanak RM25/psg
Contoh gambar dari Google

Telekung Lycra Kanak-kanak RM25/psg
Contoh gambar dari Google

Telekung Lycra Kanak-kanak RM25/psg
Contoh gambar dari Google
Sempena promosi Raya Haji tidak lama lagi, dapatkan telekung dewasa dengan harga RM100 untuk 3 pasang !!!!

Sayonara P1 Wimax. Sehari Mencari P1.

Zaijian P1 Wimax.
Thanks for the good services provided after all this while...

Walaupun untuk lima bulan terakhir saya memang tak dapat guna langsung p1 home sebab line rumah mertua saya di Puchong tak ada coverage. Dan sepanjang perjalanan saya pulang ke Terengganu p1 on the go saya seminit-seminit je dapat online. Terima kasih sangat.

Tak diragui p1 memang laju, terutama akhir bulan lepas 21hb sampai la 12hb berikutnya. Rasa macam ada 1000000 juta hackers masa tu. Laju sangat. Sampai bila sorang dua sedara datang tumpang menempek dekat wifi dah rasa macam azab je quota. Saya suka sangat.

Masa nak kahwin haritu pun. Lagi la laju. Nak upload instant gambar pun memang langsung tak dapat dan teruslah telefon bimbit I disemadikan dalam pasu bunga.

So berakhirnya kegembiraan saya dengan menelefon call center p1. Tau tak.. punya susah saya godek incik google untuk sedekahkan saya nombor telefon call centre p1. Website p1 prefer isi form tapi bila saya isi tak berbalas. Uh, mungkin saya ni ngak gitu peka. Orang Terengganu kate 'mak nga'. Hok alooooohhh.

Bila saya dah settle dengan pembatalan servis saya pun usha la lagi website p1 untuk cari hq yg terdekat. "Ok... macam ada. Macam tak ada"

Zap ! terpandang ada satu dekat Giant Seri Kembangan yang menyediakan perkhidmatan 'registration, billing and technical support'. Berbekalkan doa I pun ajak la laki I pegi sana. Sebab I memang tak tahu jalan2 Selangor ni. Terengganu pun dok khatang lagi. Best thing happened as we reached there, kakak jual ice-cream tu kata p1 dah tak ada kat sini. Dah pindah dekat Aeon SK (depan sikit dari Giant).

Dengan plasktik ghokghak (Ganu version), kami pun pergilah ke Aeon tu. P kaunter pertanyaan depa kata p1 dah lama tutup dekat sini. Masa tu satu benda je ada dalam kepala hot** kami berdua.
"Ape bankrup beno p1 ni habis tempat dah tutup?????"

Ok, xpe... saya tetap nekad nak buat pembatalan dan dengan baik hatinya call lagi akak p1 (1300031300) , Tanya dia bangunan p1 yang beso gedabak dekat PJ tu bila waktu operasinya. Katanya 9AM-6PM dan memandangkan waktu tu lagi 3 minit nak pukul 6, saya pun mintak lah suggestion lain. Katanya dengan Sunway Giza, Kota Damansara. Saya yang blur ni pun ok saje la.

Dah selalu pergi Sunway Pyramid tu, Sunway College pun pergi jenguk. Saya ingat incik Giza ni jirang-jiran aje sekali....... MAK AIH !!! JAUH BEBENOOOOOOOOOO~

Ok, tu salah saya sebab buta jalan tak tanya betul-betul. Bila dah sampai sana guard Bangladesh tu, serious beliau teramat sangat baik siap nak tunjuk jalan pegi p1, nak pegi bayar ticket pun nak tunjuk. Salute lah !!!! Rajin. (im not being bias ok)

Bila dah sampai sana, dan alhamdulillah bila cik abang saya terserempak dengan sorang pekerja p1 tgh sembang dekat Ground Level. Tanya dia kat mana p1 and terus guide kami pergi. Guess what? she's the only worker yang ada kat situ at that time. Kalau cik abang tak jumpa dia kat bawah tadi memang melangut la kami.

Bila dah hantar 2 2 modem bagi adik p1 tu survey aku nampak belambak-lambak modem p1 orang dah hantar. Ramai jugak yang terminate ye? Ihikihikihik (itu sekadar andaian). Mungkin maintainance tumpang letak p1 tu merata2. Atau mungkin pekerja tak sempat kemas modem2 tersebut. (husnuzooon)

Bila dah terminate as semua orang dah pesan kat saya jangan lupa ambil TERMINATION FORM. Besar sangat termination form dia. Nama pun ala-ala nampak saja. tapi tetap kena simpan nak kena buat frame sebab nanti p1 cantas bantai nama I kat CTOS.. takuuuuttt. Tapi p1 baik, tak kan nak cantas nama Iols kan. Sila rujuk kebesaran gambar di bawah ini ye. Terima kasih.

durratulainhamzah.blogspot.com


Dan kini saya merindui P1 Wimax.. T_T

September 4, 2014

My Practicum Life in SMK TTDI Jaya #Throwback

Assalamualaikum

*mood : berbahasa melayu*

Hari ni nak update. Kenangan lampau setelah melangkah keluar dari MSU untuk semester terakhir. Last batch yang dapat tahu tempat intership adalah kami-kami. Chekgu Yenny, Chekgu Adria dan Chekgu Iols. Ingat dapat pegi Seoul ke NY ke, rupanya ke SMK TTDI. Sekali drif ke sekolah 5 minit dah sampai. Masa sebelum kahwin memang kaki drift saya ni. Suka tekan minyak lebih-lebih tanda 'boicoooot'.

Alhamdulillah memandangkan saya cuma duduk dekat Apartment brunsfield tu, jadi tersangatlah dekat. Cuma masa balik je jem sikit tapi kurang dari 15 minit selalu dah sampai rumah. *teringat-ingat kepenatan tiap kali sampai rumah*

Hari Pertama:
Tiga orang cikgu praktikal ni dah macam apa terkontang kanting dekat pejabat. Dah lah hari terakhir untuk minggu tu. Segannya Allah je tahu. Tengok semua orang keluar masuk untuk 'punch' kad kehadiran tu. Aisey, senonoknya jadi cikgu. Pukul 7.30 dah sampai ke sekolah. Agak lama jugak tunggu, ye la diorang pun sibuk. Masa tu kami perati je budak-budak tengah ada bacaan al-Quran/zikir. Dalam hati doa-doa minta budak-budak ni baik-baik.

Hari-hari setereusnya:
Praise to Allah, that I got to teach Form 4 students which means only me will be teaching for morning session and both Adria and Yenny being placed for afternoon session. My guru pembimbing, Teacher Fairuz, seriously, she's a good mentor and I am grateful to meet her and have her as my guru pembimbing. The management asked me to take over 2 classes from Teacher Fairuz; 4 Zeta and 4 Neutron. So, bermula pada ketika itu lah hari-hari buat lesson plan untuk 2 kelas kegemaran ni. 4 Zeta ni kelas Science , 4 Neutron pula kelas lukisan. Masa awal-awal masuk kelas diorang, bebudak 4 Neutron tu selalu rasa rendah diri banding dengan kelas 4 Zeta. *I still remember* Tapi aku tak pernah nak bezakan. They are different. Yes I admit. But they are different in the way of adapting the knowledge. So, teacher yang tak berapa pandai ni terpaksa la discover segala macam cara untuk deliver ilmu yang ada sikit-sikit kat ni. *sorry lah kalau teacher ni boring*

Tapi diorang ni best, especially pelajar perempuan. Boleh buat kawan tapi as my lecturer dari awal lagi pesan *there must be a gap* Memandangkan I kawen masa praktikal, budak-budak ni la yang paling sibuk tanya teacher dah pregnant ke belum. Kalau jumpa la budak2 tu nak cakap je, terima kasih la sebab mulut masin sangat. Memang teacher pregnant masa praktikal pun. *tak mampu nak belanja anak-anak* :P

Nak belanja sikit gambar bebudak ni.



September 2, 2014

Dulu masa berjalan, Hari ini masa berlari.

Assalamualaikum.

It's been awhile since last I edited the whole thing about this beloved and precious blog. I miss it. Part of my harta karun is this diary of mine. Untuk anak cucu baca esok-esok dan kenali siapa nenek mereka ini. Duh! 

Harini mood edit muncul sebab teman suami pergi kampus, Management and Science University (MSU). Dah lama tak menyinggah selama mungkin sejak habis praktikal di SMK TTDI Jaya bulan Mei haritu. Anak-anak murid ku, nanti teacher update pasal kamu ye. Rindu budak comel 4 Zeta dan 4 Neutron. Comey ke? =) Tengok teacher la kan.

Satu hari di MSU, dari u-cafe ke cinnamon cafe, ke library, ke surau. Payah nak jumpa muka-muka lama. Semua brand-new-look. Dulu, masa jadi konon-artis-sangat kat MSU, pergi mana ada orang tegur, pasti ada yang ajak lepak. Rindu korang sangat-sangat tau tak! Hati ni rasa nak jerit masa duduk dekat cinnamon cafe sorang-sorang. Boleh tak bila aku pandang kiri aku nak nampak kawan-kawan facilitor, pandang belakang nak nampak lecturer-lecturer TESL yang dah lama tinggalkan kampus tu, pandang kanan tengok kawan-kawan sekelas, pandang depan ada kawan-kawan kenalan dari pelbagai event dan kelab. Kampus masih sama, malah makin cantik siap ada kura-kura 2 ekor tapi tak sama, tak meriah. Tanpa kawan-kawan, sahabat-sahabat, ukhti-ukhti, akhi-akhi (erk??? hehehe... tak ada ok! ni laki aku hempok jap lagi).

Rindu-rindukanlah diriku
Sepanjang hari-harimu
Sayangku...

*feeling lagu kat blog ni sambil menulis*

Sekarang ni, aku tak kerja. Menghitung bulan nak timang anak. ihik_ihik_ihik_ihik *gelak itik*. Doakan lah saya sihat walafiat. Tapi alhamdulillah, walaupun rezeki belum ada untuk kerja, bisnes online dengan suami boleh tahan juga. Rezeki ngantin baghu op? Cuma kena kerja lebih keras. Dan tak sabar nak tunggu Hari Graduasi MSU tahun depan. Nak naik pentas! Amek Scroll! *mood : sarat*

Dan sekadar nak penuhkan gambar di coretan kali ni. Saya selitkan gambar dak Hajar sebelum beliau berangkat ke Colorado dengan titisan ayaq mata yang berjurai-jurai. Belajar rajin-rajin budak comel.



Dah lama sangat tak membebel, panjang pula tulis kali ni. Harap-harap dapat mula berblog lagi. Saya rindu blog saya. Tambah pula ada bisnes sekarang. Saya harus dan mesti rajin untuk berblog.

Sekadar coretan dimalam hari. Harap-harap dapat jejak kawan-kawan blogger semua. Saya sudah hilang akal nak cari kamu semua.

Tiba-tiba rasa nak makan nasi minyak ayam merah. Slurp!!!!