September 12, 2010

kematian satu kepastian tapi bersediakah kita

Pagi ni aku dikejutkan dengan berita tentang seorang cosmetic millionaire, Datuk Sosilawati. Tak sapa sangka kematiannya begitu mengejutkan. Pasni ni akan jadik tajuk hangat sekarang. Tapi, jangan la pula kita lupa nak sedekahkah al-fatihah buat arwah. Semoga anak-anak beliau tabah menghadapi dugaan. Allah menguji hambanya yang kuat. Manusia saban hari makin kejam. Kalau semua ni berlaku kerana wang ringgit, penting sangatkah? sampai harus bunuh membunuh.

Dan sejenak aku berfikir, ape agaknya nasib kanak-kanak yang hilang selama ni? Aku tak berani nak membuat andaian, tapi it seems that semua dah menemui jalan buntu. Penemuan mayat-mayat yang rentung tu jugak aku rasa dengan bantuan pelbagai pihak. Lagipun keluarga arwah berduit. Pasti mampu berbuat apa saja.

Aku rasa semua orang dah tahu pasal ni, kat twitter pun dah kecoh. Tapi yang kecoh tu sedekah al-fatihah tak? Jangan la lupa pulak nak berdoa untuk kanak-kanak yang malang tu.





al-Fatihah.





September 9, 2010

hati mengucap salam dihulur

Bila kata merangkai dusta...

Bila langkah membekas lara...

Bila hati penuh prasangka...

Dan bila ada laku yang menoreh luka...

Mohon dibukakan pintu maaf...


Salam Aidilfitri...

Maaf Zahir Batin Dipinta...


September 7, 2010

sunguh marah !.!

sungguh marah dengan semua yang terjadi !!

1. I hate being treated like a bibik in my own house !

2. Stop putting your bloody begs in my room !

3. My phone is not that expensive tp its still mine la idiot !

4. Aku nak makan apa , tak nak makan apa , kau nak kisah apa !

5. Jangan sebok2x nak ubah suai rumah barangan rumah aku la shit !

6. Laptop aku ni bukan untuk anak-anak korang yang perangai macam bapak idiot !

7. I'm not your driver !

8. Teach your sons how to behave politely !

9. Sunatkan mulut anak yang kurang ajar macam mak dia tu !

10. Tolong la cepat-cepat balik !

T____T
Semua dah diluar kawalan dan aku sungguh marah. Give me the strength :')