August 25, 2013

We ARE The Girls. 10 of Us. We ARE Friends. Past Present Future.

Assalamualaikum and big Hi to all

Nothing much to say.

Cuma nak pahatkan wajah-wajah kesayangan hamba di blog ini. Untuk dijadikan kenangan yang akan dibawa di masa hadapan.

Deyla. Nick. Zira. Mastow. Aten. Yan. Aimi. Pipox. Bie. Ain.

Ada 10 antara kami. Satu geng? Yes *angguk-angguk sampai pening*. Dulu masa sekolah SMK Bandar yang sekarang dah jadi SMK Dato' Razali Ismail, kami selalu lepak sama-sama lepas kelas. Habis je kelas, terus pegi solat Zohor then menapak ke kedai Cek Ani *kalau tak salah betul la nama ni*. Kedai tu murah sangat. Tak sampai RM2 dah cukup nak survive sampai ke petang. Lepas tu menapak ke kelas dan sembang itu. Gosip ini. Kalah Kiah Propa. Tapi seronok.

Tak sangka. Kekal jugak 10 orang ini, walaupun payah betul nak kumpul sekali. Cukup whatsapp sebagai pengikat silaturrahim. Alhamdulillah.

Dulu pernah cakap dekat Deyla dan Pipox (kalau tak salah). Pernah buat janji untuk jumpa sekali ramai-ramai 10 tahun dari sekarang dan tengok apa akan jadi dengan kita semua waktu tu. Diam tak diam, dah LIMA tahun berlalu. And we are still studying walaupun Yan dah ada kerja sekarang. Jelous betul dengan orang yang dapat kumpul duit sendiri ni -_-" 

Another 5 years to go. I'll pray the best for each and everyone of us. 

Friends till Jannah.

Jangan jadikan jarak penghalang kepada persahabatan yang sangat awesome ini.


Deyla and Nick.
Thanks for Beraya at my house and give the semangat for me to start Beraya too.
Lots of loves to both of you.


Yan and Bie.
At this time, we were at Yan's house for rumah terbuka.
Pictures here and there.
Jumpa jugak rakan-rakan sekelas lelaki yang lain walau tak rapat.
Cukup sekadar bersua muka kowt.


Aimi.
Among all I miss her so much since this is the first time I saw her after 5 years.
Dialah paling cantik dulu, kini dan selamanya.
Kahwin dulu kot ni.

Maaf yang lain tak ada gambar sebab tak berkesempatan jumpa raya ni. Tunggu Eid Mubarak akan datang ye. Aku akan jelajah sorang demi sorang. I will. InshaAllah. LOT OF LOVES.


August 24, 2013

Exposure to Wild Paradise of Zoo Negara 2013




Assalamualaikum and Hi friends.

Minggu lepas, sahabat-sahabat MSU bersama Kelab Penyanyang telah mengadakan program (rujuk title) <-- mcm surat rasmi plak!


It has been few times I came to Zoo Negara but this is the first time that I have the chance to get to know how all the animals are taken care. As for me and my team were given a task to work with SHOW SESSION, words can express my excitement! I always watch the Animal show event when I went to Guangzhou, China. I get to know how they actually works. The staffs and the animals. As they were five of us, so the tasks are given separately to each of us and I got the chance to clean the cages with all the don't-know-how-to-describe-animal :) One thing for sure is that, these animals are not tame.




Mula-mula masuk bersih kandang, rasa macam nak tercabut jantung tengok semua haiwan berbulu. SAYA TAKUT KUCING walaupun kekadang kucing takut ngan saya. Soalan pertama yang saya tanya kakak Dewi tu " Kucing ada tak kat dalam ni? " Ok, mungkin aku lupa sekarang event Exposure to Wild Paradise bukan Exposure to Cat Paradise. Tapi same la tahu, kot-kot ada kucing terlepas. Tak naya aku kat situ? -_-.

Kitaorang tak brunch sebab sakan bekerja. Tu menyebabkan perut saya masuk angin dan terus pening dan tak dapat buat shift petang. Bukan sengaja pun. Tapi terima kasih untuk Kakak Sabun sebab ajak saya ronda-ronda zoo negara. Untuk beberapa jam, kaki dan kepala sangat memberikan kerjasama sebelum akhirnya terlentok di Fast Food Restaurant dan Bangku menunggu.

Kesimpulannya, tahniah untuk Wan Nur Aina Mardhia sebab dah berjaya teruskan program ni walaupun banyak halangan. bravo bravo bravo bebeh! 

Takziah untuk Ayah Musa yang terpaksa terima lebih kurang 16 jahitan sebab tangan beliau dicakar Cheetah.

Semoga berjaya untuk Sabrina Afandi untuk cuka epal kita walau I tak mulakan lagi misi tu.

Beberapa keping gambar dan terima kasih untuk Azmeer aka Chipsmore sebab kongsi gambar-gambar ni :)

August 5, 2013

"RaMadHAn WitH tHe PersOn v3Ry MeaNingFull A&W"

Ramadhan hendak melabuhkan tirainya..terasa sedih sangat kerana pemergian ramadhan tanpa awak tiada disisi :(..genap 7 bulan perkenalan kita...bagi saya sudah 8 bulan :p... i always wait 4 u " D.A.H <3 M.W.A "    


Mengenalmu adalah suatu anugerah
  Menyakitimu adalah suatu perkara yg xdpt ak lakukan
   Mendampingi hidupmu adalah suatu kebahagiaan &
    Meninggalkanmu adalah suatu kebodohan 


August 1, 2013

Ihya Ramadhan with Facilitators, Clubs and Dato' President of MSU.

Assalamualaikum.

It might be late but previous week we had an event with Dato' President and I am so proud of my University for being able to held such enjoyable event. <-- mengampu much ?


Event ni dah naikkan sikit la nama University saya ni. Boleh tengok video di bawah ok! Walaupun tak ramai wakil facilitator yang hadir macam event-event lepas tapi kemeriahan tu tetap ada. Tengok muka Fawrid (last picture) pun dah cukup menggambarkan kemeriahan tu kan. At the end of this event, wakil facilitator ada bagi hadiah birthday utk Dato' Wira :) Mungkin tak terlambat untuk cakap....

HAPPY BELATED BIRTHDAY DATO' !!!!

Anyway, banyak jugak kelab yang hadir haritu. Cukup meriah... tak boleh komen lebih2 nanti tersasul. #chow


p/s : have fun.. btw, I've changed the banner and the song.. loike it or not ? :)