September 28, 2013

Balik rumah macam pencuri.

Assalamualaikum !!!!

I'm home in Terengganu =)

Btw, sekadar coretan peribadi untuk menceritakan pengalaman balik rumah yang sadis ever. Pengalaman after another to show that I'm growing up after all.

Macam biasa MWA hantar sampai ke "airport" seksyen 17. Lepas tu, sanggup berlari anak keluar bas mintak dia belikan topup since kredit dua-dua hp dah 'kiok'. Entah kenapalah bagus azab sangat naik bas tu, sampai sakit pinggang-pinggang. Mungkin bas tu dibawak laju sangat. Rasa macam naik kuda.

Masa sampai kat MBKT, macam biasa la turun dengan penuh gaya. Say no to all taxi drivers. "Tak apa" "Oh, tak nak" "Terima kasih" "ehem, tak nak" "tak pe lah".

Berlagak sikit.

Dengan kredit yang tak banyak, telefon mama untuk beberapa kali lepas tu, ada la orang yang jawab "Maaf, kredit anda tidak mencukupi untuk membuat panggilan ini. Sila........" #damn !

Nasib baik ada sorang sahabat yang tak dikenali yang sudi jagakan beg. Lepas tu, berlari macam halilitar ke 7-11 nak beli topup, ye la kedai celah mana yang bukak waktu2 macam tu.

"Topup tak dok"
"Tak dok?"
"Tak da"

Bengong. Ingat aku tak pandai cakap Terengganu ke. Terkejut ok! Sebab aku rasa yang korang ni malas sebenarnya. Lepas tu pergi balik kat beg and dengan muka tebal mintak nak pinjam hp dengan sahabat tadi. Iphone 5 kau ! Semoga Allah memberkati awak yang saya memang tak sempat nak kenal.

Tapi mama tak jawab jugak. Ok, hangin. Terus pergi dekat teksi dan mintak dia hantar dekat depan Hotel Grand (land mark). 

CERITA TAK HABIS DI SITU!!!!!

Lepas tu, hogeh2 rentap2 pagar untuk 10 minit and tak ada orang jawab. Tu tak termasuk terpekik terlolong. Malu kat jiran aih. Tapi nak buat macam mana. Dah la gelap, dah la selalu ramai penagih dadah. Buatnya kena apa menda. NAUZUBILLAH. Terus letak beg semua kat lua (tawakal je kalau orang nak rembat masa tu). Terus panjat pagar, macam pencuri yang penuh style. Nasib baik tak tertusuk duri pagar tu kat perut. Kita ni nak panjat pagar tesco kat MSU pun tak pernah tau (ok pernah sekali, tu pun ada orang tolong). 

Lepas tu, ketuk pintu macam nak pecah. Mama dengan muka bersalah and tercakap sebab asyik sembang dengan mak cik semalam tu yang pagi tu tak terjaga, dan handphone canggih beliau ada kat bawah. Aku terus bukak gate amek barang dan sebab dah nak marah sangat, terus pergi mandi. 

Barulah lega, terus hilang rasa nak marah and rasa macam kelakar.

Itu saja pengalaman kali ni. 

LOL.

September 10, 2013

Sacrifaction for 24 hand-made hampers.

Assalamualaikum.

Nothing much to say, just feel like updating my beauty talaga blog and I got a story to be kept in this diary of mine.

First time being in charge to make 24 hampers. Sebelum ni selalu tolong orang lain je. It's not that easy to buy lots of things for 24 hampers using very limited budgets. Thanks to MWA for taking me to NSK, Klang. Things there are cheaper where I bought all the stuffs needed yet still remains under budget. But, no one seems to say thanks and still saying " I can buy cheaper ". Go ahead dude!

Things did not stop there. Thanks to my besties; Kak Effa and Aina for helping me. I did not hope much from anyone. Just give me a break from all the complaints. Its not a sweet moments to carry everything from home and no one knows bout that. And yes! saying everything is a crap!

Ok.. what am I saying.

Just wanna thanks to MWA for all the hard work. *kenyit mata sket*