April 30, 2010

naluri si anak

Sedari tengah hari semalam tak senang duduk. Lepas beli newspaper tu banyak pulak kuar cerita pasal mati-mati ni kan. Tak tahulah kenapa D.A agak cuak dengan tajuk-tajuk tu padahal kes-kes macam tu dah jadi sinonim dengan rakyat Malaysia bukan antonim lagi. D.A dengan cikgu-cikgu lain bincang pasal tajuk MAYAT LELAKI BOGEL DITEMUI DALAM PLASTIK SAMPAH. Cuak gile!

Teacher Sh. : Kalau Ain nampak mayat macam tu, macam mana reaksi ain?
Teacher Ain : Huih! Nauzubillah la kak, mintak jauh! Nak fikir pun otak tak leh terima ni. Mau je ain jadi tak betul.
Teacher Sh. : Kalo Kak Sh., pengsan terus la. Macam mana ain rasa kalo tiba-tiba masuk bilik tengok ada mayat terlentang atas katil?
Teacher Ain : Tak nak fikir la. Bleh gila nanti. 

D.A pun cari excuse nak bla dari situ sebab mmg tak tenang la conversation tu. Semalam D.A drive cukup berhati-hati, tak berapa nak drive macam biasa. Bila sampai kat rumah, ketuk sampai nak lebam tangan tapi MOM tak ada. Dengan perasaan yang cuak + panas mentari di Terengganu ni D.A try call my mom tapi.

"Sorry, the number you have dialled is not in service".... silap numbor la pulak!!!! Then D.A call lagi..
"The number you have dialled is not available. Please try again later," hoo... ni mesti MOM tak cas enpon.

D.A pun bukak la satu bekas yang MOM selalu letak kunci kalo kuar. Pergh!! ada la pulak. D.A pun masuk ke rumah dengan terlupa memberi salam "assalamualaina waala ibadillah hissolihin" hehe

15 minit kemudian, MOM balik dah dia bagi tahu bumper dia kena langgar ngan MYVI. OPS!!!! bukan bumper MOM I... Bumper kereta dia. Dari cerita MOM I, nak salahkan MYVI bleh la kot 70% lagi 30% D.A salahkan MOM yang brek mengejut sebab takut tengok PAK POLISI. haha.. MYVI tuh plak ikot kemain dekat and MOM kate driver MYVI tu KOYA! Korang tahu ke KOYA tu apa? KOYA tu macam tak pay attention. GANU OK! hehe.

So D.A tahu lah sebab apa D.A tak senang duduk tadi rupanya something happened to my beloved mommy.

rahsia korang dan bantal

Bantal pun boleh dedahkan kriteria seseorang...
Check it out!

PELUK BANTAL
  • Berjiwa seni & pandai menghargai hasil seni macam lukisan, muzik & sastera.
  • Mempunyai perasaan yang halus, berjiwa romantik & prihatin terhadap adab susila.
  • Kadang2x tu boleh baca benda2x yang akan berlaku melalui mimpi

LETAK BANTAL BAWAH KAKI
  • Mempunyai banyak sifat yang kurang baik
  • Jarang bergaul dengan orang ramai & biasanya kaku berdepan dengan situasi keramaian.
  • Bersifat ego & degil
  • Malas! Selalu guna short cut untuk mendapatkan sesuatu

GUNA BANYAK BANTAL
  • Kurang keyakinan diri
  • Memerlukan ramai kawan @ pendamping
  • Jarang buat keputusan sendiri dan banyak bergantung pada pandangan orang lain

GUNA SATU BANTAL
  • Bukan jenis yang mengada-ngada
  • Boleh terima apa keadaan sekalipun
  • Bijak membuat keputusan
  • Biasa menggunakan akal & bukan hawa nafsu

TAK GUNA BANTAL

  • Mempunyai jati diri yang tinggi
  • Independent & boleh hidup berdikari
  • Kadang2x tu bahaya juga, sebab boleh mencetuskan sifat ego yang tinggi

Cuci mata sket dengan JENIS BANTAL ni

 





 

h.u.m.o.u.r

First old convict : What are those young PUNKS in here for?
Second old convict : That one there is in for CD piracy. The next one is in for creating a computer virus. The other was found guilty of hacking a government website.
First old convict : Whatever happened to old crimes like robbing a bank and kidnapping.
Second old convict : Ah, times have changed, haven't they?

*Guess why these old convicts are in there?http://emo.huhiho.com

A miserable-looking man was sitting in a park.
'Why are you looking so sad,sir?', asked a little boy.
The man replied, ' My wife made me a millionaire.'
'I would be so happy if I am a millionaire,' said the boy.
Ah, but before I met her, I was a multi-millionaire,' said the man sadly.

*Why a wife should do so? http://emo.huhiho.com

Policeman : I'm looking for a man with one leg called Ali.
Villager : What's his other leg called, sir?

*jerk?!http://emo.huhiho.com

Diner : Waiter, do you have chicken feet?
Waiter : Don't be rude, sir. My feet are normal.

http://emo.huhiho.com


Diner : Waiter, what's this fly doing in my soup?
Waiter : Looks like it's struggling to get out,sir.

http://emo.huhiho.com

Diner : Waiter, I can't seem to find any oysters in the oyster soup.
Waiter : Sir, wouldn't you expect to find angels in angel cake, would you?

http://emo.huhiho.com

bebola mata mengerikan... it's weirda

Pernah tak korang tengok bebola ikan mata yang mengerikan. D.A dah pernah tengok dah. Tapi D.A tak nak kecohkan la sapa pemilik mata ni. Nanti terlebih femes plak dia neyh and takut ada yang berkenan kat dia. Bahaye2x.  Sebelum tu jom kita tengok Kate Mose punye bijik mata!


Nampak tak betapa juling airnya model neyh! Ihik ihik... Berkenannye D.A tang mata dia! Masa D.A kije kat pharmacist my aunt arituh selalu tanya dia pasal beberapa penyakit and dia ada buat Iridology so D.A banyak tanya dia tentang mata. Dia cakap juling ni ada banyak peringkat. (Malas nak cerita sebab tak amik pharmacist). Tapi yang D.A arif sangat adalah juling air. Kalau orang tu bercakap mesti yang sornag lagi confuse. haha



Apa yang korang perasan dengan mata ni? Ok jom kita tinjau. Korang perasan tak dia pakai LENSES! haha Ok2x! Korang perasan image pertama, mata dia bahagian KIRI menghala ke mana? image kedua, mata bahagian KANAN menghala ke mana? And image ke -3 OK plak mata dia kan? OK! NI nak cakap, budak ni bleh control mata dia. Yang D.A tahu, budak ni selalu usik roomate dia ngan mata dia.. bayangkan lah kalo korang duk sebilik ngan dia ni, then malam-malam usik pasal mata dia. NGERI!!!!!

http://emo.huhiho.com

Tapi ni anugerah tuhan, bertuah girl tuh dapat keistimewaan ini. Dia patut bersyukur. Juling-juling pun bleh control lagi. Walau sekarang dah ada operation untuk betulkan bola mata ni tapi, berani ke mereka? My mom cakap dia jentik bijik mata! Like serious??!!! Papepun, girl ni masih sayang ngan mata dia yang meggoda.. haha

April 29, 2010

tag yg melecur

Tak tipu ok! Title bukan nak bikin gempak. Memang betul melecur hati D.A bila dapat tag dari sis norfa nie sebab minggu ni aja dah brp tag ain dapat. http://emo.huhiho.com
Pape pun D.A bangga dapat tag ni sebab ni bukti D.A tak dilupakan! hehe

JOM JAWAB m(n_n)m

Hoh! pasal balak kah ? hehe.. Im not really into it but demi kengkawan on je la! Ni bukan sal my pakwe keyh cause I don't have one.. ey.. dah2x.. nak jawab lak!


1. How tall should he be?
Taller than me... kalo shorter? tak boley la, D.A ske pakai heels!


2. What hair colour should he have?
Whateva, yg penting bukan grey di awal usia! It'll look 'weirda'. Can I just say macam orang tua? hehe.. kidding! I prefer black a.k.a original colour. no dye2x eyh. I hate it!


3. What kind of personality should he have?
Seorang yang alert dgn situasi n emosi ! Caring , loving, hugging (ops..haram bukan muhrim) ! respoonsible and most important he acts manly!


4. Older or younger?
Older or younger than me it doesn't a matter (*_*) As long as he suits me!


5. What film actor should he most be like?
Gosh! If there's someone who looks like Dr Sheikh Muszaphar or Wu Chun or Ming Dao sumpah D.A tak rejek!! JAMIN!!!!!


6. What singer should he most be like?
none! or.. Ming Dao singer ke?


7. Do they need to cook?
Haha.. that's bonus! Bdw, if they can beat my father who used to work as a chief and my mom's cook, i'll give them a big hug!!


8. What is his best body part?
-_-


9. What car should he drive?
Kereta kuda?


10. What one thing completely turns you on?
m(o_o)m


11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
GOSH!!! ramai tuh! haha....


12. Tag people to do this survey too.

Amirah Alias
Cerah (please use she ok! u're not gay.. i noe it)
amrina
raf

and 


sape2x yang berminat nak jawab..
Thanks!!!!





April 28, 2010

tadikadis yang memacak


Remaja zaman sekarang suka sangat dengan trend pacak-memacak. Mula-mula masa D.A menjejakkan kaki masuk ke tadika (tempat D.A kije skunk) tu agak tersentap sebab ada 2 orang student ain yang OKU. Tapi diaorang sungguh pandai OK! Tapi yang betul-betul buat D.A sentap kat tadika tu bila terpandang sorang tadikadis (pelajar tadika -word hentam) korang bleh baca sini. click here. Rambut budak tuh memang pacak ! Yang penting dia buat sendiri. Ada beberapa student lagi kat tadika tu yang rambut pacak, berdasarkan apa yang D.A tengok tadikadis with pacak-pacak hair tend to look cuter than others.


Korang yang baca n3 lepas mesti tau sal dia ni

I like him.. seriously! dia memang adorable

Basyar, my faveret student. Tak tahu knp cikgu lain cakap dia nakal, D.A rasa dia OK je, hehe


**************

Kecik2x chantek and adorable la rambut spiky2x. Cuba kita tengok orang dewasa berspiky~


.
.

.
.
.
.
.
Paling gempak adalah yang di bawah ini...




Tapi yang very the gempak adalah...
jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Amacam jejaka di sana? sentapkah melihat rambut pacak tahap ********* dia neyh?? Menggoda ke? haha

CBOX and SHOUTMIX

Korang yang dah ada blog lebih dari smeinggu sila DIAM!!!


Post ni buat beberapa orang rakan D.A yang baru seminggu dua minggu nak cuba dan nak kenali apa itu blog. Tak perlu ajar cara untuk register kot sebab diaorang dah ada blog kan. Kiranya langkah pertama berjaya. Ni D.A nak ajar bagitahu Che Nur Aimi, Fatin Nadirah, Azim Tam-tam dan rakan-rakan yang lain. Korang leh letak shoutmix atau cbox lam blog korang. Shoutmix and Cbox ni macam chatbox je. Senang orang nak tinggal message kat korang. Korang leh survey kat blog D.A bahagian kiri ni OK!


Nak kena bagitahu cara-cara eyh? Blogger lain jangan gelak kalo D.A silap! Just nak tlg kawan!

CBOX

1. Click   Get your own free Cbox now!

2. Then korang sign up kat situ (try and error bebeh)

3. Next click "CREATE MY CBOX"

4. Do whateva you wanna do.

5. Copy code korang
untuk copy tekan Ctrl + C
untuk paste tekan Ctrl + V




SHOUTMIX


1. Create SHOUTMIX

2. Isi informasi sal diri korang tu ye

3. Then korang bleh edit korang punye SHOUTMIX.

4. G kat display tuh edit la style & colors and labels.

5. Before copy code korang click CUSTOMIZE SIZE then adjust size untuk blog korang. Try & error bebey

6. Copy code html tuh

untuk copy tekan Ctrl + C
untuk paste tekan Ctrl + V


*********************************

CARA-CARA NAK LETAK CODE HTML kat BELOG korang!

1. Click CUSTOMIZE

2. Click ADD A GADGET

3. Click kat HTML/JavaScript

4. Then korang paste code html korang yang korang paste tadi tuh

5. Save & siap!

*******************
Sorry lah D.A tak leh nak ajar sorang-sorang. Kije pagi petang. Malam nak tengok TV! :(. hehe.. Take care all!!


CLICK HERE 

--->CBOX

April 27, 2010

berseksi untuk webcam

Perkara ni selalu jadi kat ym. Betul tak girls? One of my friends, Hamizah selalu post status dia yang bengang orang asyik nak webcam ngan dia. "Man... Hot stuff man! ," ayat dak-dak UiTM Kuantan. Memang hot stuff pun! Ok! berbalik kepada topik. Actually memang pantang betul orang yang nak webcam kat YM! I mean strangers or orang yang tak berapa nak kenal atau orang yang mula-mula kenal dah tunjuk belang gatal nak mati. Apa diaorang aspect dengan webcam tu? Nak harap girl tunjuk situ sini ke? Bla ar!   * Agak emo sebab ada sekor kawan yang dah lama knl pun pangai macam haprak!

Chantek tak?? Korang impikan dia? Teruskanlah till the end of ur life..
I like this!!!

*************************************

mamat sewel : Awak nak webcam bleh x?
gadis : nak webcam? Akai ada ka?? Webcam dah kena gam kat laptop
mamat sewel : ala awk, I nak webcam ngan U la (gaya gatal nak mampos)
gadis : malas ar, malas nak pakai tudung (jenis yg menutup oorat)
mamat sewel : kalau malas tak yah la pakai
gadis : wei mamat tonyek! Akai ada ka?! Banyak sangat ke pahala nak tanggung dosa orang (terlebey emo sebab tgh piyed kowt)
mamat sewel : kalau U jadi isteri sumer dosa saya tanggung
gadis : Bapak ar! Tak hingin aku orang yang tak ada keimanan! Mintak jauh yang ar!! (memang berdoa tuh)


Lepas aje sesi conversation yang melampau ni apa korang aspect mamat sewel tu akan kata kat girl ruh? Ada 2 kemungkinan. Pertama, dia mungkin akan marah kat girl tuh kononnya berlagak alim! Padahal jiwa kotor! Ahhhhhhhh!!! Kedua macam ni.............


mamat sewel : Bagus la awk ni. 
gadis : Pehal la ko ni. Dah ar aku bz! Salam
mamat sewel : Tak adalah, I nak uji U je. Alhamdulillah, U ni baik. Tapi betulla I saje je nak uji U.
gadis : Uji kepala HO*** kau!





Korang rasa apa tindakan girl tu selepas coversation ni?
.
.
.
.
Gini girl tuh buat --> delete mamat sewel dari YM > ignore > spam!!


***********
Girl yang 'berjurus (loghat ganu)'

Ustazah rowck ni tau!! and she's my momma

Dia patot jadik anak momma I.. but she's my ali* cousin.. haha

Rowck but still berjurus OK! 

Kepada girl terbabit, sabar lah selagi termampu! http://emo.huhiho.com



she ♥ and kiss me

She kissed me!!
Yes!!
N yes!!




This was never the way I planned
Not my intention
I got so brave, drink in hand
Lost my discretion

It's not what
I'm used to
Just wanna try u on
I'm curious for you
Caught my attention

(CHORUS)
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it

(V2)
No I don't even know your name
It doesn't matter
You're my expiramental game
Just human nature

It's not what
Good girls do
Not how they should behave
My head gets
So confused
Hard to obey

(CHORUS)
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it

(BRIDGE)
Us girls we are so magical
Soft skin, red lips, so kissable
Hard to resist so touchable
Too good to deny it
Ain't no big deal, it's innocent

(CHORUS)
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chapstick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it
Enjoy this song by Katy Perry --> I Kiss A Girl






Wanna noe who actally kiss me?? U lalala.. 
Cronology on how I got a kiss from a Korean girl

Bite my kurung > Geget my Kurung > Kiss my hand

Get a free kis from this sexy Korean girl!! Wanna noe more about her..click here

gaya santai yang menggoda


Apa gaya santai korang yang menggoda? Berbaring? Meniarap? Merangkak? Ramai orang ingat santai di pantai. Cam ngam plak ye! Rumah D.A pun seberang pantai je ni. Tapi tak minat plak nak bersantai kat pantai tu. Sebab macam ramai je yang kekurangan baju. (*_*) D.A sungguh malu !! Xpe, diaorang foreigners makhluk asing yang seksi!

Maaf ya, bila saya search santai tadi jumpa gambar ni. Ni bukan santai ye, ni menambahkan dosa. Pergh!! Maybe dia nak tunjuk kulit bahu dia yang bintik-bintik dan ala-ala gelap-gelap manje tu. Bukan dia ni ke yang couple ngan penyanyi itam-itam manis tuh. *D.A ngigau dah ni !! Mengarut sket....

Tapi seletah di belek betul-betul koleksi photo D.A, D.A jumpa satu foto ni betul-betul santai !! Korang yang tengok foto ni pun mungkin akan melakukan perkara yang sama lepas ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeng
Jeng
Jeng


Holoh hai!! semangat Hifzan tidur.. hehehe abang-abang dia sumer cam dia. Faham x? Terkejut kalau dengar dia berdengkur. Kalah rimau mengembek..







Syazry, Alif and stranger! They were sleeping like bab*es! Tired maybe. After 3 days at Kg Acheh for OPKIMo!!!

April 26, 2010

begging TAGGING digging

Kali ni D.A kena tag dengan Zilajai lagi..

Candy dandy ni untuk sis ye

 1) pe yg anda akan buat klu member tikam blakang anda?

D.A akan tikam dia balik guna sudu! http://emo.huhiho.com

2) 6 org di hati anda? 

mama (Hjh Amnah)
mimi (spupu tersayang!)
Family2x ku chenta
BFF terRindu
TESLIANS UiTM Ktn
SHAMS, SMKB and Tuition Fwenzy
.
ramai lagi!!!!

3) anda rasa anda comel?

Perasan chumey?! Oh... better nope..

4) single or taken? 

me??
SINGLE-BUT-UNAVAILABLE
or
MARRIED-BUT-AVAILABLE

single is better

5) blog yg anda suka?

Ske blog INI dan KWN2x

6) adakah bilik anda kemas setiap hari? 

Kat UiTM mmg OK! Kat umah lagi OK! sebab mommy ske bleter.. OH! pening U noe

7) lagu terakhir yg anda dgr ? 

Cari Jodoh - Wali Band... sebab student class D.A asyik nyanyi lagu ni tadi for me.. HAHA.. Xpadan umo 6 tahun budak tu tau! Abg dia plak ske nyanyi lagu Jatuh Cinta Lagi... haha

8) last text msg ? 

Nak tipu tak eyh?? OK jujur! Zuwe Farhan. Dak maktab yang nak sangat jadi senior D.A. Same umur kowt.

9) last fon call? 

Yoke call malam semalam nak ngadu sal pakwe dia. D.A tgh tido kowt~

10) ari terakhir anda nngis?

I love tears! Tp lupa dah bila nangis. Dah lama tak nanges sejak cuti.

11) list 5 warna kegemaran?

Pink
Blue
Red
Black
Purple

12) org terakhir anda ber YM ? 

Strangers kat YM! 

13) game yg anda paling suka ? 

Dungeon Keeper ... 10 tahun dulu maen.. ada lagi ke eh?

14) adakah anda peminat MCR? 

Lagu dia best! Vocalis dia best! Tapi sy suka ... Sheikh Muszaphar & Wu Chun

15) ape prasaan anda bila jwb tag ni? 

Byk gile soalan!!!

16) anda rase tag ini best?

Thumbs up

17) okey tag lagi 10 org? 

Mati ak!

.
.
.
.
   
Sape2x nak jawab silakan K! Sebab malu la nak tag orang.. dah banyak kali TAG! hehe... :D
Feel free!