April 14, 2010

bahana contact lens seawal 7 A.M

Selalu dalam seminggu pasti ada kelas yang mula awal pagi dalam jam 7 pagi. Class my beloved lecturer, Sir Nawawy Jusoh yang sekarang dah ada FB. Selalu mata ain ni tak boleh pakai lenses kalau tak cukup tido atau pun terlalu pagi means lepas siap2 terus pakai lenses. Ahha.. Hari tuh dah la bangun lambat, kelas kul 7.30 pulak! ades! Main tenyeh je contact lens tu..

Setengah jam dalam kelas, hasilnya..

http://emo.huhiho.com Contact lens I belah kanan terkeluar la pulat. Satu jam setengah yang seterusnya berlalu dengan mata sebelah. Dah la belah kanan power tinggi. Mula-mula roomate cakap simpan pastu Akram a.k.a Kerey cakap "sipe la bena, ado kume ko gapo dok tahu."
Kerey sungguh menakutkan~! So ain pun buang la contact lens tu. Yang sebelah lagi pun buang. 

Cousin ain, Mimi dah tak pakai lens sebab dia cakap mata selalu merah-merah dan ada garis menjalar. (ngeeriii!!!!)
mak sedara ain pun dah tak pakai sebab mata dia tak boleh terima dah lens (xfaham macam mana tu). Tapi hari tuh dia tengok ain pakai lens kaler-kaler dan-dan je dia g beli pulat! Xboley kalau xtiru orang. Neway, Kerey la yang telah menghasut ain memakai lens kaler2x..haha





p/s : tibe2x my mommy cakap nak pakai lens sbb leceh pakai spek. like...SERIOUS??!!!! I won't let u mom! hehe...bahaye~ 

6 comments :

asy.z said...

aku pon nak pakai jgak.. thanks for your encouragements.. nak pkai kaler merah gelap ek.. hak hak

ainhamzah said...

ngee..
ngeri ak cerah!
all the best!
haha

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said...

betull..bile xcukup tido, pakai lens rase sgt tak selesa..tgh hari td i ternangis,sebb ade sumthing yg sedih..pastu tetibe rase cam kabur, rupenye lens sebelah dah terkeluar dari mata...geram betul..nak masukkan balik punye la susah payah sbb xbwk solution die...seb bek leh masuk balik..uhuhuuh

ainhamzah said...

waa..
^^ cam ne masuk balik tu??
xpnh bt ag tanpa solution..
eyh, pnh 2 kali guna air..
hasilnya lens ternaik.. hehe

yang suaz said...

pena dulu 1st time pakai lens,lens tu hilang dlm mata.(faham tak?) lens dah masuk dalam mata,tapi tak melekat kat mata. dia ternaik. punya la panic aku mencari. sda la 1st time >.<

ainhamzah said...

waaa..
fhm sgt2x
pnh xprience 2x..
haa