April 30, 2010

naluri si anak

Sedari tengah hari semalam tak senang duduk. Lepas beli newspaper tu banyak pulak kuar cerita pasal mati-mati ni kan. Tak tahulah kenapa D.A agak cuak dengan tajuk-tajuk tu padahal kes-kes macam tu dah jadi sinonim dengan rakyat Malaysia bukan antonim lagi. D.A dengan cikgu-cikgu lain bincang pasal tajuk MAYAT LELAKI BOGEL DITEMUI DALAM PLASTIK SAMPAH. Cuak gile!

Teacher Sh. : Kalau Ain nampak mayat macam tu, macam mana reaksi ain?
Teacher Ain : Huih! Nauzubillah la kak, mintak jauh! Nak fikir pun otak tak leh terima ni. Mau je ain jadi tak betul.
Teacher Sh. : Kalo Kak Sh., pengsan terus la. Macam mana ain rasa kalo tiba-tiba masuk bilik tengok ada mayat terlentang atas katil?
Teacher Ain : Tak nak fikir la. Bleh gila nanti. 

D.A pun cari excuse nak bla dari situ sebab mmg tak tenang la conversation tu. Semalam D.A drive cukup berhati-hati, tak berapa nak drive macam biasa. Bila sampai kat rumah, ketuk sampai nak lebam tangan tapi MOM tak ada. Dengan perasaan yang cuak + panas mentari di Terengganu ni D.A try call my mom tapi.

"Sorry, the number you have dialled is not in service".... silap numbor la pulak!!!! Then D.A call lagi..
"The number you have dialled is not available. Please try again later," hoo... ni mesti MOM tak cas enpon.

D.A pun bukak la satu bekas yang MOM selalu letak kunci kalo kuar. Pergh!! ada la pulak. D.A pun masuk ke rumah dengan terlupa memberi salam "assalamualaina waala ibadillah hissolihin" hehe

15 minit kemudian, MOM balik dah dia bagi tahu bumper dia kena langgar ngan MYVI. OPS!!!! bukan bumper MOM I... Bumper kereta dia. Dari cerita MOM I, nak salahkan MYVI bleh la kot 70% lagi 30% D.A salahkan MOM yang brek mengejut sebab takut tengok PAK POLISI. haha.. MYVI tuh plak ikot kemain dekat and MOM kate driver MYVI tu KOYA! Korang tahu ke KOYA tu apa? KOYA tu macam tak pay attention. GANU OK! hehe.

So D.A tahu lah sebab apa D.A tak senang duduk tadi rupanya something happened to my beloved mommy.

2 comments :

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam ain..

bagi sis kan. ain ada kelebihan yang kadangkala tak semua orang ada...naluri ain kuat....
nasib mom ain tak ada apa2...kirim salam dari sis untuk mom ain..
selamat hari buruh ain...

ainhamzah said...

@Siti Ruhayu Ab Rahman

thanks sis..
slamat ari buruh too
^_^