April 23, 2010

baby ♥ SE vs Koleksi Hp !

Baby   SE

Sebelum ain bertemu dengan SE kesayangan ain dah jumpa pebagai (kesalahan tatabahasa di sini - pelbagai) jenis telefon tangan handphone 
 
 
 
 


NOKIA 3610.. hikhik.. Chumey! Mase tuh form 1 atau form 2 (lupa la plak) bru mak ain nak bagi henpon. n(n_n)n  .. Budak-budak zaman sekarang darjah 1 dah dapat handphone. Jeles I tau! Yang tak ley bla nunjuk2x lagi. Mak ayah pun, alert la sikit. Bukan nak kate apa, tp tak semua anak bleh dimanja manji macam tu. Ain pernah pakai 2x hp jenis ni sebab yang first hilang, haha
 
 
 
 



SAMSUNG fold pun ain pernah pakai! tapi lupa dah model apa sebab pakai 3 hari je lepas tuh hilang ! Sebabnya? Kena curik... Sebabnya? Bawak kat skoolah? Sebabnya? I was a bad girl... haha

 
 
 
 

Panasonic mini ni pun ain pernah try, tapi 4-5 bulan je sebab bosan la! Jari tak kecil (tak ngaku besau) untuk keypad tuh..
 
 
 
 


NOKIA 6101 pun ain pernah pakai masa form 3.. Sangat gojes! Walaupun ain sememangnya sorang gurl yang lasak amat, hp ni ok je! Tp sebab fold kan, longgar jugak la kot! Sayang hp ni..... muahx! Rosak dah then ain bg kawan dia cakap nak baiki last2x dia g jual.. Kureng asam!
 
 
 
 

NOKIA 6330... hp yang paling lama ain pernah pakai. Dalam 3 tahun tau! Dari akhir form 3 sampai ain masuk UiTM Kuantan. Ain tatau kenap ain tak suka tunjuk hp ni kat kawan2x di UiTM.. Malu? haha xla! Maybe sbb ain nak beli hp baru and xnak org tau.. hikhik. Macam2x ada dlm hp ni tau! sayang sgt! Mase trade in arituh, nak nangis jugak tapi sebab pk2x ne ada lagi orang pakai hp gini.. hehehe...

 
 
 
 


NOKIA 1209.. ain pakai sampai skarang sebab ain pakai 2 nombor. Haha. Mak sedara sll cakap, banyak ke bisnes? Lek2x sudey.. Tapinya hp ni seminggu skali je cas, sape call num maxis xdapat tuh, ampun ye!


 
 
 
 


Sony Ericsson W580i ni ain masa awal2x duk UiTM Kuantan! hehe.... Suka sangat! Tp sebab suka main game Sims tuh keypad dia no 2 jahanam dah, baru pakai 4 bulan masa tuh. Same ngan ex-roomate ain! Hp ni pernah hilang kat dining hall tp sebenarnya guard amek! saje nak main2x ngan ain.. KEcuuuUuuT!

 
 
 
 

Ni hp cam nak baling2x.. haha.. sebulan je bertahan! cet cet cet. Tau warna apa yang ain pilih?? of coz la PINK! Sume nak pegang hp I tyme tuh.. suka suki! 


 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
Sekarang ain pakai hp SE! My only baby! insyaAllah akan kekal selagi tak de duit nak bazirkan...
 
 
 
 

jeng jeng jeng jeng.....







SE W705 pink! My baby! forever and ever n ever n ever! Love this..










p/s : ada lagi hp yang ain pakai tp tak listkan di atas.. lupa la! :D bio je la....

3 comments :

joegrimjow said...

permah [akai 33skupang i
hehe
xlama
3 bulan je
;)

skrg [akai iphone
besttt

ainhamzah said...

haha..
mmg best!
ni xde duwit
stay je SE.. ahha
jgn hasut sayer!

naim said...

haha.. same r kte.. w705~