April 11, 2010

music di blog

Korang yang da pro diam..
diam!!
diam!!!!!!!



korang bleh pausekan playlist yang tedapat di bhgn kanan belog utk video ni.

walaupun ain ni newbie, tp ader basic information nak share ngan kawan-kawan tersayang..

credit to very d new blogger a.k.a my fav. friends

hazwan kurra, aten, izyan , and uitm friends <--- jenguk2 blog diorg di list ku

**************************

Korang bleh upload music untuk blog korang di :-


 yang ni seperti terdapat lam belog ain ni, and yang best korang bley pilih macam-macam jenis playlist skins seperti di bawah ini




yang ni korang bleh upload 1 lagu je and xde pilihan skin



kalau nak yang simple macam renex punya, bleh upload yang ni. Very cute. untuk sample bleh ziarah blog renex


yang ni pom simple but rasenya no malay song



********************

cara nak upload senang je

1. Click CUSTOMIZE

2. click Add a Gadget

3. pilih HTML/Javascript

4. paste code..simple



7 comments :

Mr Rulez said...

owhh..cam 2 ker..baru tau..thx lar..

klu nak letak lagu dlm entry cam ner plak ekk..

ainhamzah said...

ngee..
lam entry??
hehe..
xsrabut ke?
rasenyer bleh je..
copy n paste kat entry la
*cube jgn x cube

Ain said...

dulu akak pernah masukkan kat widget akak....

tapi skang dah remove....

takut ada yang tak suka ngan lagu yang kita pilih....

ainhamzah said...

sbb tuh ain letak playlist neyh..
kalo xske pause jer..
^^
pilihan d ibu jari anda~

Rafhanah Ritter said...

i prefer like mixpod..bley pause.sgt saket hati bile g kt blog org,ttbe loud music n then xley pause..pastu bunyik tu bertindih2 ngan blog org len.huhu..so,say no to music plyer like divine-music...hehehe

ainhamzah said...

hehehe..
yezza rap..
^^

Anonymous said...

Excuse, that I can not participate now in discussion - there is no free time. But I will be released - I will necessarily write that I think on this question.