February 21, 2011

MSU U-Community Orang Asli

MSU boooooleh !!

18-20 Feb 2011 , MSU U-Community Orang Asli diadakan di Slim River, Perak ! Join dengan MRA skali. Bukan MARA ok. Neway, MRA ni actually Malaysian Relief Agency. Sukarelawan !! search tenet ye . I was thinking to be part of them *still thinking.

Best sangat duk kat sana for 3 days , banyak activity yang dibuat such as pertandingan mewarna, games ; chikcken dance ! Rugi tak dapat join chicken dance dengan diorang ! Tapi group Ain dapat kesempatan mandikan anak-anak orang Asli ni kat sungai and ajar diorang shampoo rambut, sabun badan, gosok gigi dan cara-cara basuh tangan dengan betul. Best ! 

Bila je kitaorang jalan dari rumah ke rumah, most of them intai ikut tingkap aje. Kalau kita tak tahu mungkin kita akan ingat diorang ni sombong but actually, diorang ni malu gile. Kita kena pandai2x approach diorang. *aku ni tak pandai sket nak tego2 orang :)

Anak-anak diorang..... suka gila ngan gula-gula ! *same je ngan bebudak MSU, pantang tengok gula2x ;p kecuali ain larh ye. Kawan-kawan ada main bola sepak dengan diorang, time tuh diorang macam dah nak baik sangat dengan kami. *kot! It was so fun ! 

Ada masa, ada jodoh nak pergi lagi kot. Kalau bukan kita bantu diorang sapa lagi kan !




Pumping boys and girls !

Our 'chalet'

SAWA ~

letik badan adik nie... abe qyum ?


shampooo sampai keras rambut !

my abah !
Abah is very great ! tak ada jam pun dia boleh hidup.... First time group meeting ngan abah dia bleh guess jam kul 11.52 tanpa tengok jam, just berdasarkan 3 bintang at that night.. HOW he did it ???? I also dont know~