June 29, 2015

Doter and Momma.

2 weeks to 4 month-old..

My dear Wirdatul Aiesyah,
This is my note regarding your progressions. I think I should write them since I might not remember the very details of you in years time. I will slowly recap everything and post it here so that I have a guideline for my future kids (amin) and who knows maybe you'll read this in future (amin).

2 weeks to 4 month-old..

Which is actually last week, Wirdatul started to roll over by herself. First week of 3 month, she was able to lift her head. BF baby kot, must have strong bones. Calcium mama pun kena topap selalu, kalau tak nanti Wirdatul getting stronger, mama pula lembik macam bubur mekdi.

Baby swing.

Papa bought you a swing when we were visiting Puchong during my convocation. You refused it ! I never saw/read any child refusing swing. I thought it could be my last attempt to calm you. You're so attached to me. After few trials by nenek and papa, now I am able to do my works (including writing your stories here). You will fall asleep in it thou it just for at least 2-3 hours (sometimes 30 minit je pun). So conclusion, berbaloi dapatkan swing. And my baby still active like usual.

Overly attached [daughter-momy].

First week of 1 month-old, sadly informed that, I can't provide you milk. Lack of knowledge maybe. Only few weeks later, I started to full breastfeeding you. Since I do not own any full time job at that moment, I was able to give fully attention to you. Up until now, I still bf you. The causes?? you're overly attached to me. Why did I say so? See these situations :

1. Each time mama was not around, you will cry out loud. OUT LOUD means VERY VERY loud like 3 to 4 babies' voices at one time.

2. You'll stop crying immediately when mama hug you. Easy right? When others tried to calm you, they need to bring you "berjalan-jalan" sampai puas.

3. You refused bottle for the first 15 minutes. (nenek told me)

4. Whenever I entered the room (when you're sleeping), you'll woke up and cry. -_-



Actually, I don't mind. Tapi kesian jugak dekat penjaga-penjaga kamu yang lain. Lenguh bahu tau. Tapi my baby is so cute. Waking up in the middle of the night but still can smile and bergurau dengan mama. Mama bangun dia bangun, Mama tido dia dush sana dush sini. Jangan cepat besar sangat. Mama gonna miss the little you. My cutie little pumpkin.. Muah muah muah muah.

your momma,
after bersahur on 29th June 2015
You're in the swing for 1 hour.
Bonito ! Mi amor!

June 26, 2015

Be grateful. Be OK.

Sometimes, things don't turn out as we expected them to be. I feel sorry for the future me. Everything needs to be reset from the very beginning. Lucky that I have my family with me. First mission, unlike other bachelors , I would like to ensure the future of my beloved Wirdatul. Second, to fight the best for my family.
Time please be good with me.
Happy Ramadhan to all. May Allah bless each and everyone of us. Forgive us IF we ever did any mistake to any of you.

Wa'ie & Ain
-sitinggidansicomel-

June 20, 2015

Dugaan 3rd Ramadhan.

Assalamualaikum Gif Animation assalamualaikum gif

Alhamdulillah, hari ke 3 Ramadhan dapat puasa penuh walaupun hari ini dugaan hebat sangat dari Allah. Nangis juga bila diuji. Sejak 1 Ramdhan tiba-tiba waktu bangun sahur, dapat rasa ada sesuatu tak kena dengan tekak. Hari pertama ingat selesema biasa. Masuk hari ke 2 , I knew it's gonna be tonsil tapi tak expect pula hari ke 3 dah jadi bengkak sampai macam ni. Maka, jadilah hari ni yang agak menduga.

Mungkin Allah bagi peringatan sebab bangga sangat konon dapat puasa penuh sebab breastfeeding(bf) baby... the mommies should know the reason behind it. Hambeeek kau.. sekali tuhan tunjuk sikit, terus goyang hati nak teruskan puasa. Jenuh nak berganti nanti dengan bf lagi. Astaghfirullah... 

Tadi pergi Klinik 1 Malaysia Tok Adis, lepas tu terpaksa keluar dengan hati hampa sebab nrse kata kami ada ubat kumur je. Alahai, tonsil saya ni dah nak tutup tekak rasanya. Tak jalan kalau kumur saja. Dalam 2 minit gerak, dengan hati yang sayu dan terfikir mana lagi nak cari klinik tiba-tiba terpandang Klinik Kumpulan Muslimah. Sebenarnya seminit je dari Klinik 1 Malaysia Tok Adis.

Mula-mula masuk takut juga, macam tak ada orang. Padahal baru pukul 2.15 ptg. Waktu rehat kot. Dulu siap tawaf Taman Tok Adis beberapa kali sebab nak cari klinik ni malangnya tak jumpa. Mama selalu cerita pasal doctor di klinik ni; anak kawan baik dia. Mama selalu kata dia baik. Tapi perlu ke aku ambil pusing? hehehe

Hari ni first time jejak kaki masuk, suka tengok staff dia baik. Bila jumpa doctor ; Doctor Fadhilah memang baik. Tersangat baik. Dah la masa masuk tengah bf baby. Ibu-ibu tahu lah kot kerenah anak kecil, mana nak lepas dari bf kalau duk bertepek dengan mama dia. (Moga-moga dapat bf sampai 2 tahun). 

Doc Fadhilah baik sangat, Dia entertained my baby girl siap ajar cara menyusu. ( malu tapi mahu belajar). Lepas tu memandangkan aku tak boleh cakap, dia layan je tahan telinga dengar perkataan demi perkataan yang aku nak cakap. Lepas tu baby terjeluak (apa istilah korang panggil la) dia yang cepat-cepat ambil tisu dan lap.

HUHUHUHU.. baby nangis.  SALAM !