April 18, 2010

Tutorial : Besarkan mata Liquify [PS]

Mata besar dan bundar (apa ayat ak ni) cute ke? No komen la sebab artis zaman sekarang ni lebih suke besarkan biji dagu dari tang mate. 


mata sape lagi besar??
Nilai dan nilai la ye... hehe

*****************************

sebelum
selepas


Korang nampak ke perbezaan cam semut tu. :D Bukan pe, title tu saje bagi gempak sket. Dah ramai kawan-kawan tanya cam ne tang mata tu besau sangat. macam baru pas kene geget semut berapi.

OK..
Simple tutorial bout PS
PS a.k.a Kedai Foto a.k.a Photoshop
.
.
.
Cara-caranya

1. Pilih gambar korang untuk di edit

2.Klik pada filter .

3. Then, klik pada liquify



4. Klik pada   untuk membesarkan dan klik pada  untuk mengecilkan mata chumey anda itu.

5. Setkan saiz bulatan mengikut saiz mata atau lebih besar

6. Roll your tetikus smoothly.
******************

Tak semestinya pada mata je tau!
Korang yang nak pipi gebu pun boleh try
Tapi..

Pipi saya ni original OK!!

*picture removed.. saya maluuuu*

6 comments :

e~car182 said...

wah!cumilnye jadi!!wat la lg,,nak tgk sblm n selepas,,nak buat sendiri,tade fotoshop =(

cet said...

haha...ptt la muka die nmpk lain ek....hampir x cm...huhu

ainhamzah said...

e car.. hehe
nnt ain update ag yer~

ainhamzah said...

cet..
hikhik..
tu la gunenye PS

::m!SS edURA hanUM:: said...

dah try...
menjadi.thnx

ainhamzah said...

@::m!SS edURA hanUM::

congrat!