April 12, 2010

lelaki dan perempuan berkawan baik


Bolehkah dan berkawan baik??  Kawan baik yang berlainan jantina memang sempoi dan cool sebab masing-masing ada personaliti dan perspektif yang berbeza. ^_^ Kawan baik yang sama jantina pun tak kurang coolnyer, penting tu at least dapat share permasalahan yang agak peribadi. Tak dinafikan lelaki ni lebih rasional dalam sesuatu perkara. Hanya lelaki yang mengenali lelaki. Tapi selalu ain dengar kawan-kawan cakap. "Takkannya laki dan pompuan tu kawan baik lame2x". 
Tapinya ain ingat ag Kak Ida(syahida) sll bangkang bila orang cakap dia ngan Kerey more than best friends! kawan baik lebih dari 5 tahun ye, tup tup akhir semester couple plak diorang. Sape nak jawab??



Statement ni ain kebas kat 3R ."Ada satu lagi jenis, saya gelarkannya The Façade- anda berdua hanyalah kawan biasa tetapi jauh di dalam hati tersembunyi rasa “gila” terhadapnya tetapi tidak ada keberanian untuk berterus terang. Ini adalah kategori yang sukar. Mengaku dan berhadapan dengan risiko kehilangan kawan? Sembunyikan perasaan dan bersedia untuk patah hati setiap kali dia berbicara tentang gadis@jejaka kesukaannya? "

************************
Knp tiba2 ain nak post sal ni plak eyh? =D

Act, tadi bile survey balek post2 lame, ada la sorang anony tuh comment kat one of my post pasal my best friend (F.A). Sungguh mengejutkan komen itu. xtau la kalau F.A baca macam mana reaksi dia. Kawan sendiri bleh ckp g2? haha.. gelak2x (nak tau survey sendiri)

*********

Memang ain ada sorang kawan laki yang amat baik. Istimewa Cool dari kawan baik laki yang lain. Alasannya?


1. Sy bleh sms dia anytime I want, xde nak malu2x

2. Slalu dapat SMS morning, cool je!

3. Dulu time study memlm, dia bleh je tot tet tot tet sms. Hilang sket takot study sorang2x.

4. Xpernah nak cover2x mcm kawan laki yang lain. 

5. Pernah gaduh teruk2x.. tp ttp best friends

6. He's a bad counselor but a good listener.

7. Sepupu dia kawan saya!!


.
.
.
.
And saya percaya, kalau niat kita ikhlas, persahabtan sejati akan kekal abadi.

So far, hati saya yang special bukan untuk dia. haha => 

2 kawan di UiTM yang bersifat keabangan, SEROCK and DAUH



*********************

Kawan baik saya yang sorang ni, NUUR AINI gado ngan kawan baik spupu saya. Oh Complicated sungguh!



10 comments :

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam..
hai ain...semestinya antara lelaki dan perempuan sesuai berkawan..tapi ada batasan gak

ah yer...akak tag awak..mai jengah blog akak

ainhamzah said...

hehe..
maceh akak
^)^

ザ-sylver-shooter said...

laki tkkan boleh berkawan baik dgn pompuan..samada si laki ataupun si perempuan, salah seorng msti ade yng pendam rase...

ainhamzah said...

hurm..
feel nothing la so far
^^
unexpected future.. haha

mIsH IeRA cIK irAh said...

sumtime bile terlalu rapat admit la kadang kala ada yg terpendam.tp time tuh pandai2 la mtk hidayah dari Allah.sayang frenship kalo cuma bertepok sebelah tgn.tak pon salah tepok kan?

ainhamzah said...

hehe...
^^
erm.. no komen utk itu..
tp hrp ukhwah kteorg kekal slamnya~

aneszailani said...
This comment has been removed by the author.
ainhamzah said...

macam tuh da xjadi kawan baik la..
^^
kawan baik sentiasa ad utk ap saja~
it's complicated...
dia kne fhm

aneszailani said...

alamak..
dah tu..dia tu harus digelar apa kalau bukan kwn baik?? huhu
konpius konpiusss

nursyahirah :) said...

eh saya ada bes fren laki . sama macam story akak la . bole msj anytime . klu stay up , dy teman tot tet tot tet sms . hehe . gaduh gaduh pun selalu tapi still bes fren jugak . tapi bes la . dyorang faham je . hehehe .