August 16, 2010

tukar atau tetap. hati aku tidak di sini


          Tukar atau tetap? Tu je yang bermain dalam kepala aku sejak semalam. Talian UPSI dah dibuka untuk ambilan Disember. Mula-mula dulu aku tak rasa benda ni susah. Sekarang rasa hati aku ni berbelah bagi. Dulu, subjek Kajian Tempatan, Sejarah dan Geografi memang bukan makanan ruji aku. Sangat tak minat dengan subjek membaca. Sampaikan cikgu pun dah tak tahu nak buat apa dengan aku ni. Tapi aku ingat lagi, aku mati-matian survive untuk subjek sejarah masa form 5. Ye la, dulu ada orang cakap kalau sejarah tak lepas nanti tak boleh sambung blaja dengan course yang aku nak tu. So, hasil kerja keras aku tuh dapat B aje! 

          Harini talian uitm pulak yang bukak , course ape je yang available ye? Yang penting, patut ke aku tukar course? semua cakap aku patut stay aje. Ye la, maybe korang tengok aku active dalam kelas. Lagipun sem aku ni 3 subjek logististik dna tiga subjek lagi membaca. Sejarah islam boleh tahan la membacanya , yang paling naya adalah LAW245. Sejarah pun tak lepas, nikan pulak LAW cik kak oi!

           Semalalam aku survey subjek sem depan dengan Nora (ketua rumah aku) , pergh !!! Terkejut mak tengok 5/6 subjek sem depan adalah membaca dah semua killer subjek. Patutlah kawan aku cakap aklo nak score baek punya mesti gempak habis sem 1 ni punya result. So, dengan apa yang aku dah tahu ni, aku memang nak sangat tukar course. 

          Memang aku tak nafikan, aku sayang sangat semua yang aku ada kat Melaka ni. Sayang !!! T___T tapi aku tetap kena pandang kedepan. Kawan aku selalu cakap, semua subjek ada membaca. Yup! aku tahu tu, tapi subjek ni betul-betul fokus membaca. Aku tak sanggup buang 3 tahun aku untuk sesuatu yang aku sendiri tak tahu. Apa yang aku minat? Banyak !!! Multimedia yang buat aku tambah power spek aku, Matematik yang buat aku asik pegang kakileter aku dan jugak English. Tak dilupakan aku ni memang minat sastera

          So, lepas ni aku berharap sangat aku dapat tukar course demi masa depan aku. Aku harap sangat peluang aku cerah. Sembahyang istikarah ... insyaAllah. Moga tuhan bagi pentunjuk untuk aku. Seperkara aku nak cakap, aku seronok ada kawan-kawan yang baik macam kornag semua kat Melaka neyh 


^_______^

9 comments :

saya_arief said...

wat la pilihan terbaik..
all the best..
:D

Rafhanah Mohtar said...

ain..believe in yourself..
sometimes,instinct is believable than logistic
i believe in everything u do..
u always have me
good luck,babe ^^

mier@merr said...

best of luck.. kdg2 apa yg kita suka...bukan apa yg kita perlu...

buat pilihan yg terbaek ye :)

Anonymous said...

Miss u 2~ Adib :)

Epy Ain said...

@saya_arief

insyaAllah.. thanks arief

Epy Ain said...

@Rafhanah Mohtar

thanks a lot raf..
hope kite sume dpt ape yg kiter nak
^_^

Epy Ain said...

@mier@merr

benda yg kiter suke sll payah nak dpt tp yg kiter tak suke sng2 je dtg dalam idup.. (^___^)

Epy Ain said...

@Anonymous

:D

Keyyah said...

dibulan yg baik ni, banyak2 la buat solat hajat n istiqarah..semoga ain mendapat petunjuk...

selamat berpuasa (^_^)