June 12, 2010

jom santap choki-choki

Hari ni my mommy beli choki-choki pulak. Dah lama tak makan choki-choki, my favourite dari kecik sampai besar. Kalau dulu choki-choki ni ada perisa choclate je kan, sekarang siap ada chocolate + milk = chocomilk. 
Hari-hari berserabut macam ni pekena choki-choki boleh tahan jugak. Lagipun, sweet ni kan boleh membantu menenangkan kita. betul ke? anggap betul je la bagi ain.
Tapi maaflah, kat blog ain ni tak ada jual choki-choki. Nanti bila tokey choki-choki datang nak meminang cicit ain , ain boleh blanje sume makan choki-choki ye! Dan sedikit informasi, kalau dulu ain pernah upload pasal KITKAT versi Green Tea tu kan, ramai yang tanya wujud je?


Sebenarnya memang wujud pun, tapi setahu ain kat Malaysia ni tak ada.. (**,) Semalam my cousin bawak balik cakelat ni dari Jepun, sentap jugak I. Ingat imaginasi je, cheewah..

K0rang suka makan chocolate aka candy aka sweet apa ye???

16 comments :

PeiPei said...

haha sy sedang mkn choki2!!
trliur tadi.haha

aziz orang merdeka said...

nikmatnya....

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi suke kinder bueno dgan kitkat! ^__^

ezatty said...

nk jugak Choki-ChoKi......
=)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
chocomilk tu yang baru kan.
ish, nampak macam dah lama sgt tak makan jajan!

pernah makan baru2 ni, di majlis kahwin.

ainhamzah said...

@PeiPei

hehe
ada stok ke..
bestkan (**,)

ainhamzah said...

@aziz orang merdeka

nak sikit ke?

ainhamzah said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

hehe kinder bueno pun shedap..
(**,) p manis shikit

ainhamzah said...

@ezatty

hehe
nak jugak tu
nanti kak anta umah ye
(**,)

ainhamzah said...

@BalqisShafiqa

majlis kawin pun ad choki-choki ke?
menarik tuh..
chocomilk tuh xla baru sgt tp yg latest kot

-telordibasuh- said...

majlis kawen ade telor je hehehe

fiezah91 said...

choki2 mmg best..hak hak hak.. hantu choki2 ni sbnrnya..wakaka..

ainhamzah said...

@-telordibasuh-

hehe
telur di asyik ckp sal telur je kan
(**,)
telur rebus

ainhamzah said...

@fiezah91

hehe
nnt kalo dunia heboh ngan antu choki2
ain tau la tuh sape..
(**,)

gades ain said...

choki choki menjadi kegemaran kami mase kat matrik dulu, siap dlam poket masing2 mesty ade choki choki. hahaha. saya suke dark choco toblerone. yumyyyy!

pika said...

actually kn Ain, fyi, rangers2 dlm hutan akan membekalkn choki2 untuk orang2 yg sakit dan memerlukn bantuan di dlm hutan atau di gunung, ini kerana choki2 dpt memberi mereka lebih tenaga dan mengurangkn kelaparan;)

ini berdasarkn pengalaman i sendiri apabila di selamatkn oleh Rangers2 hutan oleh kerana tiada tenaga untuk turun dr Gunung Nuang pada ahad lps;p