June 5, 2010

pabila wanita solehah mula mencuri

Mencuri. Curik curik. Cucu curik. Nak dapat mood ni. Hari ini memang busy walaupun tak kije. Pagi-pagi dah keluar dengan mak nak cari rak buku. buku buku ain ni dah macam khazanah alam. curi curi masa je nak update blog. petang pulak g jiran ain kahwin. bila la pulak ain ni ye. wah! pantas berfikir. Tadi sempat snap gambar diaorang kahwin tapi pelik gila kenapa ye pengantin lelaki pakai speck itam. 
Selamat pengantin baru. len kali jangan pakai speck time nak masuk rumah. buatku teringat pengantin lelaki buta je. gadis gadis yang sedang membaca jangan curi hati suami orang ye! memang la kalau dah jodoh tak boleh nak sangkal kan. tapi kalau yang sengaja duk main ngan laki orang tu pe kes? *ditujukan untuk seseorang. rupa dah cantik. gaya sopan. setiap mata yang tengok kat minah ni mmg cair ar bijik mata tu tapi malangnya setelah ku kenal rupanya minah bergelar kakak ni suka main ngan laki orang. jaga maruah kak.

Sempat jugak ain snap gambar pelamin ni. sejak bila ain obses dengan perkahwinan orang ni. selalunya kalau g kenduri kendara muka mesti masam sebab selalu kena paksa. hari ni i senyum aje! =_=! gambar pengantin bersanding tak sempat snap, korang bayangkan sendiri je la ye!



Actually ain jumpa gambar ni di bukumuka kawan ain. seriously, ini buat ain terfikir. tak mustahil untuk perkara ini terjadi kan. sedangkan seorang muslimah yang lingkup bertudung, warak sifatnya mampu mencuri iman seorang muslim apatah lagi jika seorang muslimah wanita itu sering mendedahkan setiap inci tubuhnya untuk tatapan umum. sering menayangkan kaki kurapnya untuk tatapan si duda, si bujang mahupun si suami orang! *khas untuk para artis yang kaki tayang. I anti ok! 

9 comments :

Lun said...

suka pic cartoon las tu, ad maksud yg mendalam

ASaDa RyutaRo said...

hoOo.. kalau dah obsess ngn org lain kawen tu maksudnya sedang dalam pertimbangan nak kawen. hahaha.. maen je.. lalala~

pengantin tu masuk rumah pakai spek, mybe silau dengan flash camera. heee =P

ainhamzah said...

@Lun

seribu satu makan (**.)

ainhamzah said...

@ASaDa RyutaRo

amboi (**.)
cepat je asada bab2 nikah2 neyh

(**.) silau la sgt..

kakchik said...

salam ain.
tajuk tu buat gempak je. kakchik ingatkan memang 'mencuri' as in mencuri la kan. rupanya curi-curi, jauh bezanya.
bestnya dapat rak buku baru. bila dah siap susun buku tu jangan lupa kongsikan gambar ya.

HUDA said...

ooo..baru ku faham ;)

ainhamzah said...

@kakchik

wanita solehah yang mencuri hati seorang jejaka..
(**.)
tu maksud sebenar
xabes susun ag cermin dia xcukoop

ainhamzah said...

@HUDA

(**.)
kungret huda!

jun said...

uh