March 22, 2013

MSU International Edu-Expedition to Guangzhou,China

Assalamualaikum.. :)

Thanks for dropping by my belog.. ^_^

Last week , my friends and I went to Guangzhou, China for a community service event under Penyayang Club. It was a bout 4-5 days.

We are proud to be here ^_^
Most of the participants are among MSU facilitators including our beloved president and his ass ; Abg Taufiq and Kak Fyena. Glad to have them in this trip since Abg Taufiq has spend too much time in German.

There, we were accompanied with three tour guides (they're very nice except for Mr-so-called-Fathil). Abg Wan , Kak Rabiatul and Abg Harith. One thing I dislike about Abg Harith sebab dia punya perangai sijibik macam Fathil, pulak tu muka same and suka annoyingkan aku tak kira masa. *dush dush*.



Ada la satu ketika tu sibuk2 beli luggage ngan si Myka ni, dengan konfiden pergi kat tempat yang dah dijanjikan tu. Alih-alih sorang pun tak ada. Gelisah Allah je yang tau, nak nanges pun ada tapi sib bek si Myka ni macam cool sikit. Dah penat berjalan tu berenti kat kedai cina (nama pun kat China kan). Pastu Abg-muka-cam-Fathil ni pun muncul and sampai nak naik bus tu seronok dia duk marah aku.

HUH !!!!!!!!~ Kelakar pun ada sebenarnya, sebab dia ni memang sebijik cam Fath tu. Kasar ! Selamba badak tolak ak pegi seat tepi *masa tu duk seat blakang*. Kalau dia tu Fathil dah lama ak sepak skali (garang kan?)

Pemandangan dari cable car :)


But at the end of the day, we had so much fun! Kami pergi Yun Tai Garden, Guangzhou Ocean World, Masjid Sahaba Abi-Waqqas, naik cruise at Pearl River and macam-macam lagi tempat menarik kami pergi.

Moment yang paling best adalah bila Ain, Sab and Zuzu sama-sama menjejakkan kaki ke Makam sahabat nabi tu. Sayu sangat rasa hati. Kami ke sana untuk community service. yang paling kelakar bila Sara Syahira sakan main ngan anak-anak kecil. Dia dah boleh jadi mommy kut tp kalau keluar perangai budak-budak dia tu.. out :o

Banyak lagi story, tp tak terasa nak bercerita atas sebab-sebab tertentu.

Saya tak tau patut cakap or tak tapi saya tetap nak cakap,,hihi :B Saya ni bukan lah baik sangat and saya tak nak jadi jahat. Thanks sebab sentiasa prihatin and I appreciate having these kind of people in my life.

with my girls ^_^


p/s : Jgn pernah lupa saya dalam doa anda :D

  

No comments :