March 18, 2012

Mak, Abah Redhailah Anakmu by Imam Muda Asyraf.

Assalamualaikum.

Special talkshow : " Mak Abah, Redhailah Anakmu " adalah forum ke 2 selepas " Aku Jatuh Cinta ". Alhamdulillah, berkesempatan juga bersua muka dengan Imam Muda Asyraf. Loghat utara beliau tak hilang sepanjang forum ni. Asif sebab baru nak update pasal forum ni. Sebenarnya sekadar perkongsian. 

Imam Muda Asyraf sendiri turut menceritakan sedikit sebanyak pengalaman beliau sehingga berjaya menjadi insan yang digelar Imam Muda. Tahniah la kat students msu yang datang hari tu. Yang ain perasan semua macam tak nak balik. 

Tapi.... perasaan ku menyatakan ada beberapa mualim yang kecil hati. Iye ke? :( 

Ustaz Islamic Studies Ain kemain lagi merendah diri dengan Imam Muda dengan dialog beliau ' Dah dapat yang muda , lupalah yang tua '. Alahai ! Tapi hakikatnya Ustaz lagi muda dari Imam Muda Asyraf. Lawak la plak bila tau fakta tu ^^. Amek kesempatan sikit nak ucap Selamat Pengantin Baru buat Ustaz Mohd Herzali and Miss Akma :) Semoga diberkati Allah.

Berbalik kepada forum ' Mak Abah, Redhailah Anakmu, ada satu slot yang sangat mencuit hati. Kata Imam Muda Asyraf, ada sebab kenapa ditakdirkan hanya kaum hawa dipilih untuk hamil. Oppss, ingat tak kita pernah digemparkan dengan berita bahawa ada lelaki yang dikatakan mengandung. Auta aka loyar buruk semata-mata sebab beliau atau nama sebenarnya adalah Betty  sebenarnya adalah wanita yang dilahirkan dengan rahim yang sempurna namun memilih untuk menukar jantina . :'( * Tolonglah umat Islam jangan terpengaruh. 

Kata Imam Muda Asyraf, cuba bayang kalau lelaki mengandung dan bayangkan tok imam kat kampung korang adalah salah seorang daripadanya. 

Makmum : Tok Imam pasai pa letih sangat ni :)
Imam : 8 bulan dah ;S 

Nak dengar real-life punya dari Imam Muda Asyraf? Sila usha-usha video dibawah ^^.





Terfikir pula lepas ni kot ada orang google ' Imam mengandung 8 bulan '. Jangan buat lawak la tapi tak mustahil juga sebab ain usha kat nuffnang tu, macam-macam pesen keyword orang guna sampai kehadiran mereka dapat dikesan di blog ain ni. *nuffnanger mesti faham ni.

Asif la, panjang pula berceloteh kali ni. Tapi sebelum jari jemari berhenti menekan papan kekunci dengan kasarnya, (skema) ain nak kongsi beberapa keping gambar yang di ambil sepanjang program ini diadakan. 


Imam Muda Asyraf.


How lucky muslimin got a chance to take pic with Imam Muda :P Muslimat, sorry cannot upload our pic with  Imam Muda , all my fault >.<


Not to be forgotten nasyid group ; Damai. InshaAllah they are coming with first single. Check them our on facebook 'Nasyid Damai'. There are 6 members in Damai group and sorry this picture only focusses on 3 of them. It was taken by farihah :P Mind me introducing the middle one? Since he's the youngest so I vividly can remember him, ahha ! He just finished his SPM and I heard girls were going wild that night by looking at his appearance. Me ?? Alhamdulillah, dah tua ni dah banyak sedar diri. self-concious :P Anyway, some of them are from MSU/PTPL Shah Alam. Alhamdulillah, boleh tumpang bangga .... enjoy

Thanks for reading.

No comments :