May 7, 2012

Happy Birthday Ain.

Assalamualaikum.

6 May is the luckiest date in my calendar since it's the day when I was born. Kamsahamnida Puan Amnah for your hard word especially in raising me till now. It's been 17 years ( menipu nak mati kan?) . Ramai orang dah wish my birthday but there's someone special haven't wish yet. That person is.... myself ! shang ri kuaile ain !!! I hope myself would be more mature , don't be so sensitive, and most important always be yourself. I know myself better so should be I will be a good adviser to myself.. kihkihkih

Yesterday, I hangout with my beloved friends ; Miejah, Mira Jalil and Menyor (semua nak M kan?) Nak cakap girl's day pun tak boleh. Tapi memang enjoy sangat2, sampai ke malam kami shopping. TIba-tiba tak nak tengok purse untuk seminggu... hihihi. Ada ura-ura kena makan mee sedap selama seminggu tak? Fuuuuuuuuuh.... BAHAYA ok !

1st picha of the day

Mula-mula nak cakap, sangatla ngek ngok sebab I wore the same damn shirt masa outing few months ago tapi bak kata Menyor "alaa... kita kita aje" so whatsoeva la kan yang penting enjoy !! Keluar semalam agak lewat since penat berbowling masih terasa.. (actually at this time while writing this, I'm having flu meyh)

Sempat berjalan dengan Mira Jalil dan tak sangka lak diorang ni dah 'tunggu bersebab' kat Secret Recipe...hehe.. sweet moment ;) Bising kejap secret recipe semalam. Xiexie pengyou :) Semalam lunch kat SR.. kenyang sangat-sangat sampai dah tak larat nak jalan lepas tu. Perut masing2 dah kedepan.. jatuh saham setengah jam ! 

They bought me this !
Sebelum makan sempat ambil gambar.. mestilah nanti dah masuk perut nak ambil ape plak kan? Sila rujuk topi dalam gambar saya di atas. Cute kan? Beli la satu ye kawan-kawan kat kedai banyak.. :p 

with Menyor and Mira

With Miejah Pinky ..
Tak sampai bape minit kek tu dah jadi arwah.. cutekan kawan-kawan saya bila makan? Nampak sangat jari jemari yang gebu ! Untunglah Menyor dah kurus sekarang #sigh.



It's actually my sweet 17th birthday. Kau ada? :p Langsung tak berganjak umur saya. Kantoi pinggan comot. Tu bukan kerja saya tapi Miejah yang makan macam tu (jap g mesti kena). Sebenarnya memang dah lama tak jumpa Mira Jalil since kat UiTM Kuantan dulu.. dah makin kurus beliau ! o_O 

Saya ada satu rahsia pasal Mira yang cute ni. Maaf dia tak single. Rahsianya adalah dia stay dekat SS 16, lupa apartment apa tapi nearby Restoren Pak Su tu.. dan rahsianya adalah kawasan apartmen tu bau taik tucing... mak aihh... lemas kejap semalam ^.^

Mereka ta selalu senyum tapi selalu gelak mcm ..... teeet


I love this picture ! Nampak sangat candid kan? Yang penting nampak kantoi senyum sorang-sorang sambil reply message. Thanks la kat kawan-kawan yang wish kat FB, SMS, Call and BBM (nak cakapnya aku guna BB). Kesah? :) Tapi hakikat orang yang ku harapkan tak jugak wish kan. Nampak sangat tak penting.. shuh shuh.. pergi jauh2 main dalam semak..... (tacing)

Family saya di SKSB tak lupa give me calls and wish my birthday. Sayang kamo ketat-ketat. Kawan kat Melaka pun baik sebab 'alert'. #Demand. Tapi tak puas hati dengan anak pak cik Hasagaya dan Md Koma sebab boleh plak tanya 'bufday ko eh?' kurang asam boi punye pak cik-pak cik ni ..

Semalam sempat pergi Sunway je, tak pe kalau ada rezeki outing lagi dengan mereka-mereka ni. Tapi jadual selalu tak mengizinkan.. :) Forgot to mention. My mom texted me. Mama kata 'Happy Birthday and hadiah tak sempat beli, sorry'. Hambik ah, dah pandai sorry morry sekarang. Lepas tu ain reply cakap 'tak apa, ni tgh kuar ngan kawan. Nak tengok movie and td baru beli kasut'. Agak-agak sentap tak my mom baca? Tak ada pape pun rasanya ^.^  


Uh,kekasih hati bagi hadiah ni semalam. Dengan berat mata, ain turun jugak sebab nak jumpa dia. Berat mata pun still sempat supper jugak.


Ni la kekasih hati saya. U ols ada ? Tak ada kan :)


Nampak tak kat situ ada jam baru !! cantik meyh !!1 thanks sgt99x !!

Lupa nak mention semalam tengok cite SAFE. Advance but lacking of something. Macam terlalu sekejap dan ending yang bersahaja dengan ketidak selesaian masalah. Korupsi dalam anggota polis? Bad guys get nothing? Is it so called reality ?? ^_^ Tapi scene gadoh2 sangat mantooop :-) Dan pengajarannya adalah don't be too genius nanti kena culik.

p/s : I enjoy it so much. thanks buddies. thanks heart !

No comments :