April 27, 2011

Manisnya berbaju kurung.

Manisnya berbaju kurung.

Dulu, kawan-kawan selalu cakap ain lebih sesuai pakai baju kurung. Kata ain "nak suruh aku pakai baju kurung hari-hari la tu" =) Ain ingat lagi student mak dekat uitm kuantan dulu perah cakap dekat ain sebelum dia sambung ke maktab. "Ain nampak manis kalau pakai baju kurung macam ni (hari tu pakai baju kurung). Boleh tak lepas ni pakai baju kurung". Pipi saya dah blushing time tu. 'Tapi ain tak suka la pakai baju kurung ni, lebih selesa pakai jeans' <---  ain bisik lam hati je la.Tapi last day dia kat uitm ain pakai jugak baju kurung.

"Ain, aku dah lama tak nampak kau pakai baju kurung,"
"Kau nampak confident gila bila pakai baju kurung,"
"Nampak manis je"


Classmate pernah cakap (tyme ain pakai baju kurung "asal ko nampak cam baik eh". Ye, nampak macam baik sikit sebab ain dah ubah style bertudung. Ain suka tengok classmate nama Sara yang pakai tudung labuh. She looks so cute and adorable *harap ko tak baca nanti kembang la.

Tengok la macam mana, mungkin lepas ni ain akan lebih kerap berbaju kurung. Bukan sebab nak tiru Ana Rafali ok. Sebab nak nampak sweet. Sebab kalau boleh nak lebih sopan. Mak pernah cakap, tak manis pompuan pakai jeans... tapikan, mak jugak yang belikan untuk saya, sigh =)



يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا


Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
Al-Ahzaab 33:59
 Nota hati : kita wait and see ok. Tak berani nak janji tapi berani mencuba =)

6 comments :

Arif Azmi said...

Perempuan pakai baju kurung selalu nampak manis dan ayu.. ^^,

Newest Post, Aku bercakap dengan Barack Obama dan Mark Zuckerberg!

fikrahkita said...

like this post... :D

James Blackheart said...

lebih sopan nampak berbaju kurung...:)

Epy Ain said...

@Arif Azmi

kan +__+
kak ain cuba la dik

Epy Ain said...

@fikrahkita

syukran !!!
#___#

Epy Ain said...

@James Blackheart

suka erti sopan tu
^______^