April 30, 2011

Salah ke wanita berkaraoke.

Semalam ain keluar dengan chinese best friend ain, Ong Yii Yoke. Dah hampir 5 tahun kitaorang berkawan, macam-macam dah kitaorang lalui. Mungkin agak kelakar, tapi ain kenal yoke ni waktu belajar guitar dulu. Semalam setelah setahun tak jumpa ain keluar dengan Yoke. Tuhan je tahu rindunya nak borak dengan dia. Tapi semalam jumpa dia kejap je. Topik kitaorang pun tak banyak tapi ain ada ajak Yoke survey handphone. *nampak sangat nak beli handphone baru.

Selalu ain dengan Yoke ni, kalau keluar mesti kami g karaoke. Karaoke jamban ? hahahahaha. Dulu tuition kitaorang nearby dengan karaoke ni. Tapi semalam seharian ain fikir nak pergi ke tak nak. Ain tak tahu kenapa ain was-was sangat nak pergi sedangkan sebelum ni ringan je kaki ni melangkah masuk.

Malam tadi, lepas survey handphone ain park kereta depan karaoke centre tu. Yoke pulak cakap " Nak masuk ke? " Ain diam je la. "Ramai sangat lelaki". Ain pun setuju dengan Yoke, tak nak masuk tempat macam tu. Tak nak la hampiri tempat maksiat. Thanks sangat kat Yoke !!! So semalam setengah jam spend lam kereta borak-borak.

Kalau nyanyi dalam karaoke box tu boleh x???????????

Dikutip dari IluvIslam.. kalau difikir balik, tak ke buang duit. Lagipun, berkunjung ke tempat macam tu amatlah tak manis dipandang. Tambahan tak membawa manfaat yang besar bagi diri dan agama. Wallahualam. Wasiat kedua Imam Hasan Al-Banna......

"Bacalah al-Quran, tatapilah buku-buku atau pergilah mendengar perkara-perkara yang baik atau amalkanlah zikrullah dan janganlah membuang masa walau sedikit pun dengan hal-hal yang tidak berfaedah"

6 comments :

Tengku Nizam said...

amat setuju , jgn ikut kehendak hati je smapai mrosakkan anggap orang kat pmpuan bertudung ni ..

warsito said...

bener banget tuh jangan sampe wanita muslimah masuk tempat begituan

Hazmin said...

karoke di rumah saja la.hehe..
tp kene beli set karoke dulu...

Epy Ain said...

@Tengku Nizam

insyaAllah x :)

Epy Ain said...

@warsito

thanks warsito
^_^
xdah kot.

Epy Ain said...

@Hazmin
hehe
otw la tuh..
*_*