December 27, 2013

21.12.13 Our First Step #EngagementDay

Assalamualaikum.

It must be shocking news to my friends and silent readers. That I have officially engaged !! Naa.. its not with my commitment :p its with a real human being with 2 legs, 2 lubang hidung, 2 feet, 2 eyes.

21.12.13

It should have been a cute date with the absence of #3. isk99x  Its owkeyh, its still look good on cake. Wanna see them? Tutup mata dulu
.
.
.
.
.
.
.
.
Haha gambar dalam henpon lagi. Malas nak transfer. Later on ah!=P



That day all my pak ciks and mak ciks came to my house except two pak ciks; Pok Cup and Pok Ta. Need to record this. I'm a teacher what. I have started the preparation weeks ago with my mom. So, tak ada apa sangat pun yang mak ciks pak ciks tolong except memasak ayam percik untuk event tu. Boleh bukak kedai ayam percik diorang ni. Tapi dengar cerita dah surrender #benderaputih. Nasib badan la ye anak2 sedara yang lain. The day sebelum sekadar masak biasa untuk family. Anyway alhamdulillah everything goes well.

**TERIMA KASIH diucapkan pada Pok La yg menyarung cincin untuk MWA, tolong basuh sikit lantai kat luar rumah ni, tolong buat keluar kerusi meja untuk kegunaan keluarga, Udi yg menjadi pengacara majlis, Kak Chik yang tolong beli garam, cili dan kotak tisu. Ipa dan Mina untuk ayam percik & kerutuk, Abu kerana tolong memasak dan terima kasih setinggi2 gunung kinabatangan untuk Kak Yah yang sudi potong daging, buat nasi dagang dengan MOK LONG dan telah men-settlekan timbunan pinggan mangkuk. Tidak lupa pada kawan baik mama dan sepupuku Kak Nor yang sudi datang dari Klang. #mintak maaf ya andai ada yang tertinggal lagi. *peace*

My strong mama is surviving.. *fightingfighting* 

21.12.13

You will see this on the entire post :P Kiddo !  the event went well. Bunch of tenkiu to the awesome and sporting photographer; Mahzan Mohd for all the great pictures *so far* So I credit him a bit. And yes, its under my budget.. ehem2, almaklumlah. Saya ni got no work yet. Nak practical bulan 2 ni lepas tu baru mampu nak cari makan sikit. InshaaAllah. amin. 





A day before, my family member bising2 sebab tak pergi spa. I told them it's not like I'm getting marred. If yes, I would have been to any pengantin spa. Ahha !!! berangan. Sorry for those who asked. We have not yet discuss about the marriage :P Try asking me next year ye.

Pokoknya, I got no one to make me up up to the sky. So the night before like few hours before mid night I text my best friend, Noor Fatihah Salleh (wei, aku hafal lagi no nama hang. Macam masa sekolah2 dulu la) *feeling tingkatan 1 kejap*
Alhamdulillah dah tuhan rezekikan dia datang teman aku di hari gabraku. Masa tu family tunang aku ni cam lambat sikit sebab Angah dia sampai dari Kedah. Jauh tu. So aku chill je la sembang2 dengan Mak si Damia ni dalam bilik. And when I saw they arrived. Jantung macam dah terjun ikut tingkap. Seriau beb rasa dia. Pastu mula la nak melompat atas katil la. Nak hilangkan rasa cuak je. Tapi Allah tu sentiasa faham kita. Sebab dia tahu keadaan kita, dia hantar sorang kawan baik kita.

Eh lupa pulak, motif kita nak bagitahu Fatihah yang make up kita haritu. Sebab tu ramai orang cakap kita santek. Bukan perasaan la.. kita tau kita tak santek, tapi kita nak puji Fatihah je. And would like to thank her. So kita credit dia sikit dekat sini.


Kalau tak dop mung , Ah ! isk99x *nangis leleh ingus* hahahahahaha 

Si Fatihah Salleh ni bukan main sembang itu ini dengan I. Topik adalah secret. I was sitting on the chair listening to her but spiritually absence. Telinga ni duk dengar apa orang luar berucap. Allah, masa berdoa tu rasa macam2. Ok, baru tunang ok. Tunang. Kalau kahwin macam manalah. Stop! Takuuuuttt~ Anyway, Hisyam baca doa memang awesome. No wonder he refused to devote himself with the Architecture thinggy. Proceed what you deserve best bro. Moga Allah merahmati kami.

Going out... ditemani mak ciks Iols.

Nak tahu rasa dia macam mana? Allah.. hati mampu istighfar je sebelum mak ciks masuk, lepas tu blank kejap yang penting jalan tak mau sangkut apa2 no. Da la kain masa tu ala2 princess.. Malu Iols.

Dan pap.. boleh pulak tunang Iols tu duk terselit tepi pelamin. Macam tak da tempat lain. Tak pe jadikan je bahan untuk masa depan :P Ada modal sikit. And thanks to Abil n QAIL for coming.

Ada apa2 yang Iols lupa nak bagitahu ke? Tak apalah Iols dah lenguh2 ni sakit kena ambil darah so Iols nak benti kat sini dulu. Shall see you next time. Kalau rajin Iols update pasal apa2 je including baju.. *kalau rajin la kan* sorry peeps ! Anyway anyhow, keep the du'a for me. And thanks for doing that each time you remember me. Semoga Allah membalas jasa muslimin muslimat yang berbuat kebaikan... amin

Sekian, terima kasih kepada mereka yang telah terlibat secara langsung dan tidak langsung.


p/s : maaf kene attack sebab kurang berterima kasih.. dusssshhh !!!

No comments :