December 31, 2013

Happy New Year, Babe !

Assalamualaikum

Happy New Year to fellow friends!

Semoga tahun 2013 yang berlalu memberi seribu kenangan manis untuk terus dikenang selagi hayat dikandung badan. Dan semoga tahun ini kita semua akan lebih matang dan dewasa dalam mengharungi kehidupan yang mendatang. Paling penting, semoga rahmat Allah masih bersama kita hingga ke syurga.. amin!

I wish I can update a FB status but it might be too long. 2013 brings lots of pahit manis moment to my life. More than I can imagine. It might be too privacy but uh, I don't mind sharing. So I can smile while typing all these things.

 Jan - The year began. I don't remember when and where did I celebrate NY. But this month had been a hectic month ever with my commitment as facilitator and a TESL students. Nothing special happened. Hey, something special did happen !! I met Dato' Dr Shiekh Muszaphar for the second time. Oh God, I can still remember sitting next to him for the second time and being able to snap a picture with him. I have no reason why I like him so much. #astronaut #malaysian

5th January 2013
Reaching the star with DDSMSA


6th January 2013
13th Graduation Day of MSU
Picture taken with Kak Soleha yet that day I met Abg Rain, Kak Wahyu and few other seniors and colleagues. 


Tahun Melawat Malaysia Event with buddies
Azmirul, Alep, Azmeer, Sab, Syegha and me !

Feb - I officially met him as someone special. I knew him before but it's not that serious. Ok, itu kelakar bila ingat. Thanks for the #IM4U event for bringing us closer. #geli
March & April - tak ingat apa2 langsung. Mana boleh tak ingat bila on March lah kali pertama kaki ni melangkah ke Guangzhou,China bersama rakan-rakan Kelab Penyayang MSU. Suka duka dengan Sabrina kat sana. I miss being there. Jalan sampai kaki rasa macam nak patah.
Missing this... and I want to go there one more time
Edited by Sabrina Afandi
May - My birthday!! on 6th, I can still remember how sweet of MWA. Kuar rumah then dia datang dengan bawak kek depan pintu rumah. Huh, masa tu boleh pulak sweet muwet. #melting bila ingat. I'm not into celebrating my birthday since last year. Dah angka dua so... slow sikit bab2 birthday. Rasa tua :'(
June to Sept - Ayu left us. I can still remember how sad I was. She has been part of me in MSU. Mek Kelate. Nasib ada Digi Buddies, sekarang pun dapat sembang dengan dia. In August I was able to once again receive the Dean List Award from Dr NorHisham; Dean of SESS. Thanks Allah for that.


Oct - I completed my semester in MSU. *except for intership on upcoming February. Rasa mcm bebas sangat, sebebas burung yang terbang di udara. No longer a facilitator. I miss being a very busy student yet I think that's all I can contribute. Tapi sekarang, sampai mati pun ain akan rindu jadi fasilitator. Rindu kawan-kawan faci yang dah macam keluarga,
Nov - Things change
Dec - Engagement !! Alhamdulillah :)



Anyway, berpuluh event dah pergi untuk tahun 2013. It was another awesome year. Syukur diri ini masih merasa nikmat dari tuhan yang Esa. Sematkan segala kenangan manis dalam ingatan..,,
Untuk tahun 2014, tak berani nak letak azam. Nak kurus, nak makin tinggi, nak makin comel, nak makin apa.. huhu... apa nak jadi, jadi lah. Yang penting berharap tahun-tahun mendatang, ain akan jadi seorang yang lebih baik. Manusia tiada yang sempurna tapi yang pasti, perubahan ke arah yang lebih baik adalah penting.

Tadi ada semangat nak tulis , sekarang malas sangat. Esok2 la sambung.. nak upload gambar yang tak diupload di facebook. Pape je la, tapi tahun 2013 macam MWA je jadi watak utama dlm hidup iols. Laka-laka.

Sekarang MWA sebok celebrate NY dengan kawan-kawan. Ingat ke dia kat kita? Macam tak je.. huh ! Iols jugak sorang2 dekat rumah. Tak pe2x, dah tak lama nak tamatkan job jd pengganggur terhormat ni.. demmit !!!!




No comments :