August 21, 2016

Day 3 He is in Pulapol.

21 Ogos 2016. Mama ingat dah malas nak blog tapi ada sesuatu yang mama kena tulis juga sebab ada sesuatu jadi dengan sayang mama harini. It makes me a sad mom again.

Harini nenda hantar papa di KLIA. Sayangkan kita tak dapat pergi. Tapi doa mama iringi papa biar semuanya dipermudahkan. Papa hantar banyak sangat gambar sep-sep botok naik bas. I really hope he can make it without me by his side. Able to wake up early, able to do all all the chores and most of all able to cope with the challenge awaits there, Nenda was so happy to hear that papa is the leader for his squad and mama expected that to happen but I still hope he will enjoy living there with all his new team.

Papa sent us few pictures and he just arrived at Kuching around 7 p.m just now dan waktu tu la mama tengah sibuk-sibuk nak mandikan kak long comel sorang ni. Kak long dah tak berapa nak ada mood sebab tiba-tiba terjatuh dekat treadmill mama and lepas cakap ngan papa Wirda nangis non stop. Like, seriously!! Mama tak pernah handle keadaan Wirda sorang-sorang macam tu, selalu I will let Wa'ie handle and baca apa yang patut. Sumpah demi Allah, gelabah gila. I tried to call him tapi line tak ok dan tak dengar pun dia cakap apa. Last-last masuk bilik, pasang ayat al-quran dengan radio merah nenek tu pastu baca ayat qursi xberhenti.

Puas sangat mama pujuk Wirda after half an hour baru berhenti. Subhannallah, sedih tengok Wirda nangis macam tu. Maybe dia terkejut tiba-tiba dengar suara papa dia tapi tak tahu kat mana. Sabar sayang, nanti mama dah bersalin papa mesti balik. Boleh la Wirda lepas rindu dengan papa masa tu.

Nampak tak mata anak mama berair lagi, nak pakai baju pun tak boleh.
Be strong kak long !!
Mama naik flight pun tak pernah dapat snack pack tau!!
Ramai kan... nasib semua lelaki.. ehem.....
eh.. macam knl.. :)
Itu saja gambar yang mama simpan sampai hujung minggu ni mungkin. Sebab papa dah hand in handphone. Tak dapat lah contact papa lagi. Be strong Ain! Sabar menanti hari.

No comments :