October 9, 2011

Al-Hijab by Pierre Andre.

Semalam tengok movie dengan Mimi , Atie (cousins) , Kak Lina and Nasir (future cousin insyaAllah). We watched Al-Hijab by Pierre Andre.

Before entering the hall
Atie : cite ni arahan 'Piyerey Andrey' (can u imagine how she pronounce it?)

Ape lagi tergelak-gelak la kitaorang... Masalah spelling betul budak Bachelor in Food Tech ni sorang. Puss in Shoes tu dia sebut 'PUSH AND shoe'. Alasan, rabun !

Sebenarnya, im not into horror movie. langsung tak ! Pernah tengok Drag me to hell and Final Destination 4 dekat GSC dgn kawan-kawan and as expected I scream out loud in that hall. Bukan penakut tapi tak suka music filem seram ni and suspen tahap gaban dia. Semalam pergi pun terpaksa ingat nak tengok abduction tp xpela.. I postpone dlu.

****


Al-Hijab ... permulaan dia agak suspen dengan ada hantu yang menari tengah-tengah jalan. Nak gelak pun ada time tu sebab macam kelakar tgk hantu menari. *Kalau real life mau pengsan guwe. Awal cite tu agak slow sebenarnya. Lepas scene yang pilih watak utama tu until la Pierre atau dalam cerita tu Rafael dpt watak tu.


LAWAK GILA !!!!

Ada scene lawak giler tahap gaban lam cita ni bila part Rafael tahan lori Bell Ngasri and the gang. Ni antara dialog yang kitaorang hafal sampai balik rumah.. ^_^

 'Awek' dia usha aku... ! 
 Ko dengan hidung ko jangan cakap besar eh !


Dialog diorang dalam lori tu sangat lawak sampai satu hall duk gelak and dah tak rasa sangat ke-seram-an cite tu, HINGGALAH......hinggalah scene di mana 'awek' Rafael kejutkan pakwe dia yang tengah tidur atas lantai .. (...dialog antara ingat tak ingat..)

Rafael : Eh , you buat apa kat sini?
Qiss : Kenapa you tidur dekat sini?
Rafael : Bila masa you masuk ni?
Qiss : Bila masa pulak I keluar,bi? 
Rafael : You buat apa kat sini?
Qiss : Kalau I cakap you mesti tak percaya.....

and DAMN !!!!!! awek dia rupanya hantuuuu !!!! Bergegor seat aku time tu. Kiri kanan grab aku, Atie tarik tudung, Mimi cubit lengan.. stunt aku kejap. Bukan ke aku yang penakut sangat td? haha..
Filem Al-Hijab
Ada bran????????

Ending cerita tu macam ada al-hijab 2 .. sebab Mak Itam yang supposingly tutup hijab Rafael tu meninggal pulak. Innalillah :D

As a conclusion, aku rasa cerita ni layak dapat 3.3 bintang la.. and one thing kitaorang menyampah ngan cerita ni bila part Qiss and Rafael yang melebih-lebih tu. Tak perlulah kot, dah la 'sayang' 'bie' all the time. Macam meleretkan cerita. Ada part yang patut cut je  (bak kata Atie). Nak kata aku jeles Qiss tu cantik.. hahahaha memang tak ah ! :-) Orang kata dia first time berlakon tapi ok la, not bad (bila plak ak pandai komen org ni)

Korang yang belum tengok should watch this .. and untuk korang yang belum tengok Johnny English Reborn tu sila la berbuat demikian jika ada masa and wang yang terluang. *Ingat ! jangan buang duit kalau xde =p

link : http://www.budiey.com/filem-al-hijab-lakonan-pierre-andre-nur-fathia/

p/s : whats next?

1 comment :

Anastasyea said...

Citer seram nie saya suka.. nanti saya gi tgk ok!