October 18, 2011

Tutorial : Buang Text Di Footer (Powered by Blogger)

Assalamualaikum.

Hari ni penat ain cari tutorial nak buang text kat footer aka text yang ada tulis powered by blogger. And, terasa pula nak share pagi2 ni dan yang lebih penting sebagai rujukan in case ain reload new template kan.

1. First step, cakap 'saya sangat comel dan berkaliber'

2. Lepas tu click design > edit html > tick expand widget templates

3. Cari kod kat bawah ni

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>

4. Tukar 'true' kepada 'false' then SAVE

Whooppy ! Belom siap lagi ni..

5. Lepas tu click kat Layout > Attribution



6. Remove & Save

Alhamdulillah, tu je step-step dia. Biasanya blogger remove 'tect di footer' tu sebab nak letak copyright sendiri. Macam kat blog feveret saya intanurulfateha.com