March 11, 2010

SPM result - Don't Give Up!




Salam SPM to all juniors and my beloved cousin, NORSYAFAWATI BINTI NAZIR AHMAD. First of all, nak congrat kat sume walau bape A pun tertera lam sijil SPM tuh. NO MATTER WHAT DON’T EASILY GIVE UP.  Long way to go,” said ak kepada sesape yg ak jumpe.
Hrp korang wat keputusan yang baek. Pilih bidang / course yang korang minat. Erm, tp dlu AIN minat PHARMACY.  Xkesampaian plak. Xpe la, generasi seterusnye masih ada, insyaAllah.

TIPS MEMILIH COURSE YANG BERSESUAIAN
  1. Analyze balik korang punyer result
  2. Check course ape yang available utk result korang
  3. Dlm byk-byk course yg available tuh, pilih yang mane korang plg serasi


Tips ni AIN dpt lepas masuk UiTM Kuantan. Tp betul jugak. Ada sorang penceramah bg (bkn main2 tau). Tp betul tau. Let say, if u got C for ur science subjects but A for others, i don’t think you are able to choose medic or pharmacist. Maybe yes, but it’s not easy right?

Ni I wanna share something bout TESL. (kelong ar ramai ngat nanyer). TESLIAN betulkan ye kalo ad silap. Dlu time AIN nak masuk TESL ni, first AIN survey dlu kat program SELANGKAH KE UITM. Program ni biasa berjalan di public library. So CHECK IT OUT yer! Syarat dlu BAHASA INGGERIS kne A.. Dlu at least A2. Skunk system dah lain so, wallahua’lam. Pastuh kene credit 3 subject xslp. Tgk syarat2 ni mcm easy gile itik nak masuk UiTM kan?? HELLO BROTHER SISTER.. there’s an interview ok.  It’s kinda hard I think cause there were some of my friends from SHAMS failed in this interview. There was also writing test. Senang je kot. Ngucap la byk2x..
Tu je la kot nak share sal SPM& TESL. Papepun wish me luck for FINALE EXAME!!!!

****

Walau dah jadik dak TESL, hati masih nak jadik PHARMACIST..
p/s : xpe2 simpan utk generasi lepas neyh.. hehe