May 1, 2011

RM17 ke Kepci.

Lepas ikut mak pergi masjid tadi terasa gatai plak selera ni nak makan berger. Mana nak cekau malam-malam ni tapi memang orang jual berger malam pun kan =_=' Dah lah dalam purse ada RM50++ je, tak bercadang langsung nak g KFC aka Kepci. Lepas beli tiket balik Shah Alam ada la dalam RM 17. Sadis betul hidup ni. Siap kena marah dengan bonda sebab tak cakap nak singgah mana-mana. "Lek ah bonda, nak cuba hidup berdikari ni" =P
Saja nak bagi korang lapar sikit banyak.
Dengan konfidennya melangkah ke kaunter yang kosong lagi tak ada orang tu. "Kak nak zinger beger". One more thing, macam mana nak sebut zinger tuh eh? ZIN-GER atau ZI-NGER ? Alamak kita belajar allomorphs pulak (TESL stuff). Lepas tu kakak yang cantik lagi lokek dengan senyuman tu tanya lagi "ada pape lagi?"
"kak saya nak ayam 2 ketul, bape inggit eh?"
"6 inggit"
"kalau campur ngan yang tadi tu bape eh"
"6 inggit + 9"

Masa tu rasa macam dah bengang sikit ngan kakak ni sebab jawab macam nak tak nak je. Tau la saya ni miskin datang kepci pun bawak 17 hinggit je. Paling tidak pun senyum la kak. Tapi tak boleh salahkan jugak mungkin sedari ni penat duk layan customers dari tadi tapikan.. JANGANLAH JELING SAYA !! ='(

kalau senyum mesti comey macam baby ni ^_^

nota hati : senyuuuuuuuum .... senyuuuuuuum #__# kerja jangan stress sangat nanti migrain. ^_^ Sepatutnya cukup je RM17 tapi untuk 2 orang mungkin tak sebab orang tu adalah saya dan bonda.. hehehehehehehe

1 comment :

warsito said...

aaaaaaahhh mampir absen dulu hehehehe