May 23, 2011

Bersedia Sebelum Berperang di Chancellor Hall.

Exam mood =__='

Siapa nak berperang pulak ni, (taip ain di shoutmix) ??? Ohtidak.com. Nak pegang parang pun takut-takut berani nak berperang pulak kan =_=. Berperang dengan final exam je (cet, ada je lagi tu). Actually, hari ni ain ada paper utuk Final Exam kat Chancellor Hall tu dan untuk pengetahuan semua CH ni memang sejuk menusuk kalbu tau.

C'nanna (classmate) : bawak la sweater kalau sejuk.
C'ain (saye la tu) : Tak mahu la C'nanna, sweater buruk. (demand gila)
=________='
Ain dah bersedia belum ni ?? <---only me got the answer =)
Preparations few days before EXAMINATION

1- Make sure you got the right timetable and seriously MAKE SURE it's the right one.
2- Form a group for REVISION. Not for gossiping =__=''
3- Stop talking nonsense. (leave all the gossips about Shahir and RCW in ur drawer for few days) ^_^
4- Make sure everything is well prepared.


Preparations ON your EXAMINATION DAY

1- Make a VERY quick revison. (stop pause blogging and facebooking for a while)
2- Focus on the revision process. (T___T... I donk understeng)
3- Stop thinking things you don't understand. (if it comes out then leave it blank =p)
4- ENOUGH sleep is needed. (Don't come to CH with your panda eyes... unless you're cute enough loike this pic)
Panda Weed

Emotionally prepared
~ Be good to your friends and colleagues.
~ Be good to mommy and daddy.
~ DON'T BERCINTA ( this motivator said so.. but I think, BERSAYANG is ok =>)
~ DON'T be over confident.
Physically prepared
~ Enough sleep. (erk... no comment)
~ Eat WELL (yang ni mmg WELL sgt2x)
~ Exercise.
~ Take a good care of yourself.
Mentally prepared
~ THINK POSITIVE !!


Doa SEBELUM MASUK ke DEWAN PEPERIKSAAN.
(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)
Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)

Doa SEWAKTU lupa menjawab soalan.

(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu
Allahumma zakkirnii maa nasiit
) 3 kali
Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)

nota hati : all the best my love ly friends. !! WISH me and my friends best of luck =)

4 comments :

-hafizah zakaria- said...

ma'an najah.. :) kita sama.. tgh exam jgk ni.. huhu.

ejulz said...

gud luck.. :)

Epy Ain said...

@-hafizah zakaria-

thanks ct !

Epy Ain said...

@ejulz
thanks~