May 25, 2011

Careless sangat !

Hari ni rasa macam tak sedap hati. Maybe balasan sebab menakutkan ibu sendiri tentang kes acid splasher tu. Kan sekarang dia cari mangsa kat area Shah Alam pulak. Tak tentu arah bonda bila ain cakap "Ma, yang simbah asid tu sekarang ada kat area Shah Alam," tapi ain tak tipu ok.

Introduction to General Linguistic. A bit hard but I think it is easier compared to previous paper of Professional English which is supposed to be as easy as peanut butter. As usual, I put all my stuffs inside my goody beg. My Examination slip, ID card with my face on it (daaa.. obviously) and a bundle of pens. Everything is well prepared and with arrogant walking style I entered the examination room. A bit late with no acceptable reason.

After answering the paper for a bout 45 minutes....
"Miss, saya tak bawak pen la. Boleh cakap dengan kawan saya kat depan ni tak saya nak pinjam pensel,"
The Invigilator said..
"Tak boleh guna pen ke?,"
"Tak boleh, nak kene bulaaaaat bulaaaat ni."

Alhamdulillah, dapat jugak jawab soalan objektif tu dengan sempurna. Betul salah ain tak tahu la ye. Lepas 1 jam, terus bangun dengan sopannya. Dah termalu datang exam tak bawak pensel. Then terkejut cimpanzi tyme nak amek beg. Agak-agak kenapa???


Ain memang careless gila !!!!!

I PUT MY HANDPHONE OUTSIDE THE BEG !!! OBVIOUSLY MACAM SENGAJA NAK ORANG AMBILLLLLL !!!!!!!

Alhamdulillah orang kat MSU baik-baik. Tapi next time kena hati-hati. Kalau la handphone ni hilang, tak tahu nak jawab macam mana dengan bonda. Tu belum hilang laptop lagi. Nauzubillah. Sayangilah kepunyaan anda ye kawan-kawan.


nota hati : Care the most to the things you love the most. =) Once it's gone, don't REGRET IT !

6 comments :

Ain Zulaikha said...

hati2 k lain kali, hehehhe masuk exam selalu nya tak yah bawak hp lah senang heheh tinggalkan je kat rumah , lepas tu yang pasal pensil tu kan, hehehhe ni mesti tak prepare awal2 ni ye? haaaaa kantoi hehehhe

Abang Zam said...

langkah kiri kot
ahahaa..

Chikova_Araishii said...

tu la hikmah awak xbwk pen masuk dewan, sbb awk kene kuar utk tgk nfon tuh, agknye kalau bwk pen dah hilang dh hp tu..

Epy Ain said...

@Ain Zulaikha

hehe..kantoi =_='
lepas ni mmg kena hati2x..

Epy Ain said...

@Abang Zam

agak la :D

Epy Ain said...

@Chikova_Araishii

eh..
ta bertuah ~