May 14, 2010

Kentut yang surprise

Kalau bro HIZAMIRAHIM dah citer pasal fakta kentut ain pun ada something nak cite kat korang. Kawan ain yang tag kat FB, terasa plak nak share sebab mmg tergelak ain bace..


Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin,,, aku terpaksa berkorbanlah iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. aku pun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. aku pun makan nasi dengan telur rebus.. lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je
kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan, Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi
mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya.... bau boleh tahan... maklum ler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!!... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut '
ahhhh.... lega...'.

Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!? jadi aku pun nak kaver malu, aku tanya la kat pak mertua aku.. 'dah lama ke pak sampai? 'Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!





Dan bagi ain ngeng sungguh untuk itu ! Tebal muka kalah Cik Bedah bermake up!

12 comments :

TUKANG KATA said...

haahahahaaahaahhahahahaahahahahaha..

rasenye pernah bc cite nih..tapi tak mengapa kelakarnya masih dirasai..

tq ingatkan..

anda tag saya yang mane ye? maaflah saya nyanyuk sikit..hahaha..

nnti msg di shoutbox..i.Allah saya buat..

tq ceriakan saya..hahahhaha

asy.z said...

wakakakakakkakakaka!!! ngeng punya crita! hahhahaha

TUKANG KATA said...

owh..saya igt tag apa..rupe2nye..kat tmpat mengeluarkan bunyi tu ya..HHAHAHAHAHAAHA..

ok2 saya tak kesah...jgn ckp saya si suami tu sudah..hahahaha

ainhamzah said...

asyraf..
santai udah..
takot ko stress bekerja je!
haha

ainhamzah said...

Hehe..
TK kalo kat owner bunyik tu ain highlight gempak lg..
^^

Lepat Pisang said...

Hu..hu..hu..kelakar siot..tulah makan mee rebus sgt..he..he..

ainhamzah said...

alah LP..
mcm xpernah plak ye..
hehe

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

daammnn,,,,

hakhak,,

cite ni kawan sy pernah wat,,

sebijik,,,

n aku d tukar menjadi Aku=Loq

adoii,,,,haha,,

da tu pegi tag ramai2,,,

muntah2 kene gelak,,,,hahaha

ainhamzah said...

haha..
alamak lupe nak tag lok td..
xpe2 len kali ad entry mengena mcm ni ain kaw2 punye.. haha
tag pengentut..

aly said...

hahahaha
penah gak baca citer ni
n still lagi bley gelak
hahahahahahahahahaha
maluw dowh jadi laki tu
hihi

ainhamzah said...

@aly

hehe.. ^^
tak tahan bau!

aQuE lAh AqUe said...

aaahahahhaaaa!!!dasat nye...naek blu rome ble bace...gelak smpai kua air mate..bapak aa..mntak2 jgn la blku btol2..waaaahkakakakaaaa!!!!