May 21, 2010

.kecacatan kekal buat dia istimewa. gadis cilik

.syafiqah fitriah.
.student yang paling aku care.

Masa first time aku jejak kaki ke tempat kerja aku. agak sentap aku memandang gegirl ni. Korang pun tahu kenapakan. Tapi dalam kelas aku tak pernah sebut apa pun pasal dia. tak berani aku. takut jugak dia berkecil hati dan aku lebih sentap bila ada sorang gegirl ni datang kat aku.

 "teacher.. kalau tangan kita tak de. tumbuh balik tak?,"
"tak," spontan je aku jawab. 

Pastu baru aku tingat kat syafiqah ni.maybe gegirl lain tertanya-tanya kot. kalo korang macam mana kan? Tapi serious, gegirl nama syafiqah ni sungguh bijak pandai ! suka tolong teacher dia. kalo korang jumpa dia cuba la tanya soalan ni.
"tangan awk kat mana?,"
"dalam syurga," sentap korang!
Apa yang aku tahu dari pekerja lain mak dia yang ajar dia macam tu. mak dia nurse tau! tabah je dia ngan mak dia. tak macam setengah mak tu sanggup tinggal anak yang kurang sempurna kat pusat kebajikan. haru betul ! tak payah la beranak kalo tak mampu ! gi kerat testikal ko tuh *tingat plak artikel ben smlm, ada yang ingin mengerat testikel beliau.



Tujuan aku buat entry ni bukan nak tunjuk kelemahan gegirl ni. no way man! kalo ko pikir macam tu sila hentak tempurung kepala korang ke dinding. *garangnya aku. Pada sumer muslimin dan muslimah di sana. jangan mudah menilai dan mencerca keburukan dan ketidak sempurnaan seseorang. dan paling penting untuk para ibu. didiklah anak anda sebaik mungkin. 
apa kaitan para ibu plak? sebabnya ramai bdk2 kat taska tu mulut macam *******. bila tegur ngadu kat mak ayah. mak ayah pulak nak maki maki kita. memang padan la mak borek anak terlebih rintik rintik!

p/s : emokah? oo tidak! saya baru lepas mengedit tagged.com <-- nak delete tp.....



12 comments :

PUTERI HANNAN(FATIN) said...

good n3... untung nasib ssorg di dunia tak siapa yang tahu melainkan itu semua adalah rancangan Allah... mohon, berharap dan berserah diri hanya padaNya...

Fara Dee Dilah said...

jarang jumpa budak macam ni..semoga terus tabah..

•:*:• 8 - July •:*:• said...

bagus la tcher nih..penyayang..huhuhuh

ainhamzah said...

@PUTERI HANNAN(FATIN)

thanks pu3..
hanya mampu berdoa yg terbaik
(^_^)

ainhamzah said...

@Fara Dee Dilah

ain pun jrg jumpa
n first tyme dpt student mcm ni..
smoga dia membesar dgn baik
amin
(*_*)

ainhamzah said...

@•:*:• 8 - July •:*:•

baru tahu ke cik norfa oi..
(&_&)
mcm anak sendiri je rase nya..
opss.. macam adik..

Nurul Harun said...

semoga budak tu akan berjaya di dunia dan akhirat. insyaAllah. :)

ainhamzah said...

@Nurul Harun

insyaAllah..
doakan yang terbaik

ASaDa RyutaRo said...

teacher dia baik hati..

budak-budak.. memang semua benda akan direport ke mak ayah. yang mak ayah sekarang ni la pelik n aneh.. sikit2 nak salahkan orang.. ape bagus sangatlah anak tu ea..

aku lagi suka kalau kat kpg, mak ayah mmg akan percaya kat cikgu yg didik kat sekolah.. awal2 lagi dah pesan, if anak buat hal, pukul je.. takpe.. tp jgn la sampai mendera..

semoga syafiqah fitriah tabah menghadapi hari2 yang akan datang n menjadi org yg berjaya =)

ainhamzah said...

@ASaDa RyutaRo

syukran for ur words..
hope so..
hrp pelajar2x istimewa yg lain pun turut tabah..
(^_^)
pedoman buat bakal mak ayah

sweeTSour said...

mmg istimewa adek syafikah... pasti ada kelebihan yg org laen xnampak... semoga adek syafiqah success slalu.. :)

ainhamzah said...

@sweeTSour

insyaAllah..
doa2xkan eyh..
(*_*)