May 17, 2010

berdaki dengki aku dengan kau

Aku dengki dengan merahnya blog mat top ni.
Aku  iri dengan blog mak cik ni yang dah bertukar domain.
Aku cemburu dengan tahap keceluparan blog mamat kipas ni.
Aku sakit hati dengan hijaunya belog blogger ini.

Aarrrrrrrrrrrrggggggghhhhhhhhhhhhhh!!!!

.geram.
.sakit.
.pedih.


Betul ke aku dengki dengan top bloggers di atas? No way man! Tak ada lelaki! Wat pe nak dengki dengki berdaki je blog aku karang. Korang yang ada rasa dengki dalam hati tu sila sila la buang dalam sungai Amazon prasaan tu. Memakan diri je, bukan sedap pun lain la kornag kanibalun. 

Ni pun pesanan utk geng sumer buang jejauh yer pasaan tak snohong tu. Meh aku nak bagi tips sekalung dua cara nak ngikis pasaan dengki berdaki korang dan juga aku, ahaks! Bukan apa, untuk kita semua jugak termasuk diri aku.


Dari korang duk ngutuk, kenapa tak korang kasik pujian atas kejayaan orang lain. Puji blakang blakang kang sampai jugak kat empunya badan. Macam sekarang aku nak cakap aku dengki ngan TK yang sebenarnya pompuan tapi sumer ingat dia lagi tapi dia baik.<-- puji tu! 
Cemburu dengan top student aka mr pointer kat uni korang pun bukan dapat apa kan. Dapat daki ada la. So, adalah lebih baik korang bersaing secara sihat. Papepun , aku tak pernah berjaya melawan mr pointer TESL kuantan. poyo ko ceraf! Sering lah menziarahi mereka yang korang dengki. Aku kalo blog blog di atas tu memang kewajipan la. Suka dengan cara diorang bermadah, pewiiiit. Aku budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.
Berpegang pada suatu prinsip dan inilah cara yang paling berguna nak kikis rasa PHD tu. PHD la plak. Perasaan hasad dengki Ok! Dan berdoalah agar korang mampu meraih kejayaan sehebat dan sebagus dan sebravo mereka!

peace no war!

6 comments :

asy.z said...

btol tu btol.. x baek dgki2 ni.. jgn jd busuk ati~ hehehe..

btw, tq yerp promote blog aku wlopon lame x menulis,, huhuu

ainhamzah said...

hehe...
of coz la ceraf.. bia 1 dunia tahu ko mr pointer yg tak pernah megah..
sombunk je sikit..
wakaka

Yorke Kun said...

dengki utk majukan diri aku rasa ok kot..jd kan dorg sbg role model..hahaha..cakap nak macam motivator..blah ar ko yorke!

ainhamzah said...

pergh...
haha..
nak jadi motivator ke?
on je..
^^ insyaAllah.. diorag mmg top model pom..

[[iidyLL_iceneSS]] said...

huhuhu
dengki2 ni sbnrnyer mmkn dri kt sdri..hdp xpnh nk tenang..

ainhamzah said...

btl2x..
tanpa deki dengki,
idup lebih cheria.. hehe