May 4, 2010

minggu terlebih mesra antara siswa dan siswi [MMS]

Minggu Mesra Siswa UiTM atau biasa shortcutnya MMS. Memang terlebih mesra MMS ni, hampir korang nangis-nangis nak balik ingat kat mak. http://emo.huhiho.com
 Apa ada dengan MMS ni? Objektif kebendalah program ni kan. Ok bebeyh, kat sini ain nak conteng-conteng sal MMS sebab ramai sangat yang search belog ain ni untuk tujuan berkenaan. Lagipun junior batch ain dah kena ragging kaw-kaw ngan senior kitaorang. Agak bertuah sebab ain dipilih sebagai salah seorang OC bagi UiTM kampus Kuantan sesi 2010 ni. Adik-adik CHANTEK dan KACHAK yang berjaya memasukkan kaki dan kepalanya di UiTM Kuantan bagi Asasi Law dan TESL nantikan kemunculan OC Ain yang bakal mengganas!! click sini untuk maklumat mengenai OC. UiTM Kuantan, korang punya MMS di UiTM Jengka ye, kampus khazanah alam.

SANTAPAN untuk junior

Barangan yang dinasihatkan untuk dibawa

1. Tudung hitam (supaya sentiasa dalam keadaan sopan ye)
2. Kain hitam (korang boleh pakai kain skolah yang warna hitam tu, baju batik RM30 beli masa daftar)
3. Beg baju bersaiz kecil (tak perlu lah bawak beg GEDABAK besar tu sebab MMS 4 ari je)
4. Sweater (gile sejuk dalam dewan serba guna[DSG] tuh smpai kitaorang pggl Dewan Sejuk Giler)
5. Kasut sukan
6. Pakaian sukan

Nasihat dari SENIORita 

1. Tak yah bawak baju kurung banyak-banyak utk MMS sebab pakaian utama korang baju BATHEK UiTM je.
2. Masa MMS jangan harap dapat mandi lebih dari 2x sehari. Sekali sehari pun alhamdulillah dah korang.
3. Jangan panggil OC dengan gelaran Kak atau Abang! Panggil dengan gelaran OC ye! OC Ain, OC Miejah, OC Upin (xde lam senarai ni)
4. Untuk minggu pertama ni korang tak digalakkan bawak laptop sebab tak guna pun! Kalau nka bawak jugak, terpulang Okeyh?

Kalau junior tercayunk ada pape nak tanya just leave ur comment here,http://emo.huhiho.com

Janganlah pulak fikir MMS tu menakutkan. Ia akan meninggalkan kenangan terindah dalam hidup korang! Read my lips kenangan terindah! Untuk senior-senior, amacam MMS korang? haha

19 comments :

zOuL_iMMe said...

kak, saya nak bawak fon boleh x?

ainhamzah said...

@zOuL_iMMe

bawak la cik zoul.. seploh pun boley~

AfiQ said...

aka.. saya nk no fon oc ain bole?? hehehe

ainhamzah said...

@AfiQ

hamboi2x..
nak kena sekeh dak nie~
galak ungguh

Anonymous said...

lepas mms 2 boleh blek umah ke? laptop 2 nk bwak bila?

ainhamzah said...

@Anonymous

lepas mms kalo tak ada activiti kat kampus blh balik dah

Anonymous said...

time MMS wajib ke pakai tudung?

ainhamzah said...

@Anonymous

kalau hari tu diwajibkan
tahun ni kalau bleh pun nak sumer pakai
bwk la shelai tudung hitam

Anonymous said...

mst tudung hitam ker? x leh kaler lain? ehehehe! btw, MMS ne ape etika pakaian nya ekk?

ainhamzah said...

@Anonymous

u're so mysterious..
i wonder if u're my junior..
bdw, etika pemakaian..
korang pakai baju batik je sepanjang MMS.. hehe.. ^^ bleh la bwk baju kurung sehelai 2 and baju sukan..
tudung diwajibkan warna hitam utk seragam.. warna putih pun tak pe

Anonymous said...

oh. okayy. mmg junior pown. hehehe! okay, baju sukan tu mcm mana ek? mst b'kolar ker ape ker? atau bebas jer?

ainhamzah said...

@Anonymous

kalau laki tak silap berkolar la..
junior xnak perkenalkan diri ke?

Anonymous said...

malu la kak :) hehe! btw, freshman d benar kan ker pilih roomates sendiri kat hostel nanti ekk?

ainhamzah said...

@Anonymous

first sem ni diaorg yg tentukan..
sem 2 br korang plh..
nnt jumpa tego au..

Anonymous said...

oh, tak der ker cara spya dpt roomates yg kite nak?? misal nya kalau sy dan kwn sy tu dtg pd masa yg sama d hari pendaftaran, adakah peluang utk kami dpt jadi roomates dlm 1 bilik yg sama? :))

ainhamzah said...

@Anonymous

ada je peluang..
tp kne dtg sme2 la..
gud luck!

Anonymous said...

selalunye ape yew aktiviti2 masa MMS niee?

Anonymous said...

ape selalunya aktiviti2 semasa MMS niee?

siti aminah said...

akak.
klo sy x dpt jmpe bju sukan wrne putih plain ok x?
sbb yg de pon yg de corak2 kt bhgian atas tp still bleh nmpk coraknye
please2 kak jwb ek