May 5, 2010

Tips mengenali jejaka "I'M NOT SINGLE"

Hati perempuan ni lembut dan mudah tersentuh ! Betul tak? Tak yah nak nafikan sebab ain ni perempuan yang bertopengkan manusia. Perempuan a.k.a wanita (mana lebih sedap?) ni mudah menyukai seseorang. Betol ke? pk sendiri wahai gegirl. Tapi salah ke kalau pompuan suke kat lelaki? Suka je kot bukan terhegeh-hegeh. Ni bukan isu perigi cari timba ye! Ada lagi ke perigi zaman skarang?


Tapinya, harus diingat tak semua lelaki yang korang suka tu adalah single! Uh! Pernah dengar ini tak 

"Every time you see a beautiful woman, just remember, somebody got tired of her" dah tu kalo laki? " Every time you see a handsome cute kind sweet man, just remember, many bodies got tired of him" macam tu ke? Ahaks! (pe linknya ni)


Macam mana nak kenal lelaki itu "I'm Not Single" ???

Ni tips bagi mengenali lelaki "I'm Not Single"

1. Tidak merenung tajam mata si gadis saat pertama kali bertemu.

2. Tidak membalas SMS setelah tamat waktu belajar/ pejabat. (ye ke??)

3. Hanya mengangkat kening sahaja sebagai isyarat menegur si gadis andai bertembung secara tiba-tiba.

4. Tidak menoleh saat selepas bertemu dengan si gadis itu.

5. Tidak mengajak si gadis berkenaan menemaninya untuk bermain futsal atau boling.


Tak salah untuk menyukai seseorang tapi untuk menyukai seseorang yang sudah menjadi hak milik insan lain adalah tidak wajar! Pe korang rasa kalau balak korang di usha cewek lain? Sentap? ahaks!

Pesanan juga untuk si gadis, ni ain bagi as a friend ok! Janganlah terlalu terhegeh-hegeh untuk cinta seseorang, harga diri kamu lebih bernilai. Kalau korang dah tahu jejaka tersebut " I'm  Not Single " . Jagalah adab pergaulan korang! winks.


p/s : Adalah ini emo? ahaks! maybe sbb bru pas ym sal ni ngan senior 'howt' tadi.. haha

5 comments :

Lepat Pisang said...

Hm,tip yang menarik sekali..he..he..so all gal,dengarkan nasihat dan praktikkannya yer!

hafizazmi17 said...

cmne nk taw girl tu i'm not single lak?? >.<

ainhamzah said...

@Lepat Pisang

haha.. attention to all girls.. me olso?

ainhamzah said...

@hafizazmi17

haaa... nnt ian post ye!

Al-Mu'allim said...

Salam...
Pada sy, bkn sb he's not single.
tp sb he's not interested :)