May 18, 2010

Ratu Chantek.Islam Kristian.Rima Fakih

Rima Fakih
24 tahun
keturunan arab Lebanon
dibesarkan di queens, new york sebelum berpindah ke michigan pada 2003.

Sentap bila tahu dia wanita pertama yang memenangi ratu terlampau cantik USA. selepas ni  akan bertanding pulak untuk ratu terlebih cantik universe 2010. dia berharap agar lebih ramai arab amerika akan menyertai pertandingan ratu cantik usa ni. dia juga sudah banyak berkorban dari segi kewangan sebelum menyertai pertandingan melampau berprestij ini.

Persoalan.. Patut kita bangga atau duka cita. Aku tengok 'ratu cantik islam' bangga jugak. Tapi bila tengok foto foto melucur beliau tawar hati aku. then baru la aku tahu dia ni agama islam tapi turut mengamalkan kristian. +_+ tak sukanya. memalukan.



12 comments :

heart~ said...

huih...islam lg ke kalo cmtu

ainhamzah said...

wallahua'lam..
^_^

SYANI said...

akhir zaman memang begitu... tak tahu mana satu agama jadi pegangan hidup... semoga kita diberikan keteguhan iman...Amin!

ainhamzah said...

betul tu syani..
bg diorang dunia lagi penting kot..
em..
amin..

Jia Shamsuri said...

wow! speechless bila baca .. mcm mane org mcm ni boleh amalkan dua agama serentak. apa nk jadi lah dunia ... =)

ainhamzah said...

@Jia Shamsuri

tu la..
sampai bila islam nak maju..
--__--

✿nkara✿ said...

sudah akhir zaman...

ainhamzah said...

*_*

hanya mampu berdoa kan nkara

~ar!eyko san~ said...

serious? islam but kristian?hurmmm

ainhamzah said...

@~ar!eyko san~

dia ni islam tp mempraktikkan juga gaya hidup kristian..
^_^
get it?
mcm normal dah skarang menda gini

Anonymous said...

memang susah nak kata...keadaan sekeliling bkn dlm lingkungan Islam mmg la...

hiratsu said...

lingkop le name islam tu...cecube pkai baju muslimah skit....ish(2x)