May 2, 2010

Jewel penghapus kegembiraan

Ain baru je sampai di rumah dari Sekayu, penat sangat drive. Tadi, baru perasan minyak tak ada, kelip kelap la minyak tuh. Cuak amat, Ain drive terus, memang tak pandang depan blakang la, hehe takut jugak kalau kereta tiba-tiba menghabiskan sisanya di tengah jalan. Dah la jalan Kuala Berang tu macam lengang je, banyak plak lencongan.

Ni nak jadikan cerita harini, lepas siap-siap kemas beg, mak tiba-tiba cakap " Ma tak jumpa la cincin."
Ain relax je, (bagus punya anak) Ain memang jenis gitu. Sasau mak cari. Lepas siap-siap baru Ain tolong mak cari sampai tonggang terbalik katil kitaorang angkut, hehe.
"Balik je la ma, mahal ke cincin tu?,"
"RM****," muka mak ain macam cuak gile. Ain pun cuak kot, ingat ratus-ratus je. Tak faham betul la, kenapa mak cik-mak cik zaman sekarang nak g mandi manda pun bawak cincin.
Cari punya cari sampai kat bawah chalet tu pun cari (aunt cakap ma bukak beg kat situ).
Alhamdulillah sangat, my lil GEDIK cousin, Husna Amni dan Hilal Afnan jumpa cincin tuh kat tanah! Orang ganu kate 'Lola'(org ganu je reti sebut nie) hehe. Tapi memang betul la kehilangan barang ni sedikit sbyak dah hilangkan mood gembira kitaorag. Pak cik ain pun asyik cakap ' Tok sedak weyh hile baghe lagu ni' (loghat negeri mane ni? haha)

Masa nak cari tuh kitaorang baca 


surah al-fatihah



surah al-inshirah


Kalfiat bacaan surah yasin untuk mengembalikan barang yang hilang atau di curi korang boleh klik sini

4 comments :

Ain said...

nasib baik jumpa kan, kalau betul hilang dalam air terjun tu jawabnya takde rezeki la....

akak pun ada kat sana semalam....

tak caya? jemput ke blog akak....hehehe

ainhamzah said...

hehe..
dan2 je sis ad kat situ..
bahaye2x..

Nora Asfa said...

Syukur... Alhamdulillah dapat balik..masih ada rezeki emak AinHamzah lagi.. :)

Terima kasih kerana singgah blog Auntie..
Minta maaf lambat balas.

ainhamzah said...

@Nora Asfa

tu la psl sis..
kalo x mmg rezeki tanah la~
hehe