May 4, 2010

Tahu Diri Sket !

Korang tahu ke pasal diri korang? Apa yang menarik pasal korang? body with extra baggage macam  atau skinny a.k.a kurus kerenking macam .. Bukan tu yang ain nak kongsi ni ! Body korang macam mana lantak la kan? hehe none of sape-sape business. Ni ain nak share fakta-fakta menarik pasal diri kita. Kenalilah diri kita ye, rakan-rakan ku chayunk!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
  • Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 Km.
  • Mata kita berkelip sebanyak 14.400 kali sehari.
  • Jumlah air yang kita minum sepanjang hayat kita adalah 800 gelen air. Fuyyoooo..
  • Purata berat kepala kita adalah 3.6 Kg. Purata OK!
  • Manusia bernafas kira-kira 23,000 kali dalam tempoh 24 jam. 
  • Secara purata, manusia menghasilkan 10,000 gallon air liur sepanjang hayatnya. Sebab tu ada gadis 18 tahun di China yang menjual air liurnya untuk kepentingan perubatan.. Geli!
  • Tulang yang paling kuat pada tubuh seorang manusia ialah tulang dagunya. Cuba patahkan skali tgk efeknya.. :D
  • Hidung pula dikatakan dapat mengenal pasti 10,000 jenis bau yang berbeza-beza. Walaupun saiz dan bentuk hidung korang berbeza yang amat!
  • Korang yang suka mengadap lappy dan computer terutamanya blogger tercayunk!!  Tahu tak secara purata mata korang akan berkelip sebanyak tujuh kali seminit sewaktu sedang menghadap komputer. Agak2x Ben Ashaari yang selalu jenguk belog orang tu dia sempat kelip mata x? hehe..
  • Jari tengah yang selalu korang guna untuk menyebut F*C* tu sebenarnya mempunyai kuku yang cepat tumbuh berbanding jari lain. Mungkin sebab korang suka guna untuk tujuan tak elok neyh!
  • Orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih lama daripada mereka yang kidal.  (Man Kidal macam mane?!)



 Itu aja setakat ini.. Len kali ain upload lagi. Penat la baru balik dari mengajar class.




p/s : Jangan lupa join SIMPLE MAY CONTEST DARI D.A!!!!


2 comments :

Ain said...

untung la orang yang guna tangan kanan ya....

panjanggg umur.....

ainhamzah said...

hehe.. ain guna tgn kanan gak!